Engellemiş.

Ne yazık ki katılıyorum
Kasıla kasıla olayın özü atlanıyor
Amerikan stili akademi en etkili akdemik çalışma biçimi bence, lafı dolandırma kasılma şu bu yok ne buldun, nasıl gidiyor, onunde bloklayan bir sey var mi. Bu kadar. gayet temiz ve acisiz bir iletisim sekli.
Turkiye'de akademi cileden ibaret. Hoca adam gibi danismanlk yapmiyor, cocuklar surekli pesinde, haftada 1 saat bulusuyor ondan da surat yapiyor. Bildigin eziyet yani, 0 profesyonellik. 2 sene master yaptim sonra vinladim hic pisman degilim.
Evet, iste yukaridaki bir uye yazmis ya yok saygilarimla yerine sevgilerimle yazmismis. Boyle bilimsel ilerleme mi olur allasen. Takildigin seye bak. Ego tatmini.

Tez danismanina mesaj atilmaz cunku, mail atilir. Musait olunca da o size doner. Istediginiz her an ona ulasabilmeniz siz ne kadar saygili da yaklasmis olsaniz rahatsizlik verici olabilir. Sizin icin soylemiyorum ama gece gunduz cani istedigi saatte mesaj atip rahatsiz eden ogrenci sayisini tahmin edemezsiniz. Kisisel algilamayin ama sebep bu olabilir. Iyi calismalar
Ama numarasını kendi verdi hepimize. Ne zaman bir şey olsa arayabilirsiniz de dedi.

Bugün derste o kadar sessizdi ki konuyu anlattı kimseye hal hatır sormadı. Ders bitti. Normalde tek tek sorardı. Ben de bir şey demedim. Haftaya sunumum var. Sunumdan sonra söyleyeceğim.

Ne yazık ki katılıyorum
Kasıla kasıla olayın özü atlanıyor
Amerikan stili akademi en etkili akdemik çalışma biçimi bence, lafı dolandırma kasılma şu bu yok ne buldun, nasıl gidiyor, onunde bloklayan bir sey var mi. Bu kadar. gayet temiz ve acisiz bir iletisim sekli.
Turkiye'de akademi cileden ibaret. Hoca adam gibi danismanlk yapmiyor, cocuklar surekli pesinde, haftada 1 saat bulusuyor ondan da surat yapiyor. Bildigin eziyet yani, 0 profesyonellik. 2 sene master yaptim sonra vinladim hic pisman degilim.
Ben de bir şey yazmadım, ama en az iki sayfa üsluplarla doldu taştı. Artık yazıyla bağıracaktım.
Türk akademisiyle ilgili bir anım var: Mezun olacağım yıl Fulbright yüksek lisans bursuna başvuracaktım. Biliyorsunuz, üç referans mektubu isteniyor. Bir tane kalmıştı, onu da danışmanımdan istemeye karar verdim. Kendisi aynı zamanda derslerimize de giriyor, o yüzden kendisine mail atarken bize girdiği dersi ve kendimle ilgili kısa bir bilgiyi de yazdım. Sadece ricada bulundum mailde, "isterse" referans verebileceğini söyledim. Günlerce bekledim... bekledim... bekledim. Olumsuz bir cevap bile yazmadı. Cevap yazmadı yani. Başka bir hocadan ricada bulundum, o da benden en az 10 sayfalık bir çalışma istedi, onu da yetiştiremedim finallere çalıştığım için. Bir eksikle Ankara'ya bütün dokümanları gönderdim. Normalde kimseye kolay beddua etmeyen ben, o kadına dair hiçbir iyi dileğim yoktur. Ama ilahi adalet var.

Güncelleme: arkadaşlar yazmamı isteyen arkadaşlar olmuştu. Hocamın bana bir soğukluğu garipliği yok ve dün bana dersten önce ara beni bi demişti konu anlatacaktım. Gayet güzel konuştu ve sonra ben engelleme işini söyledim. Şaşırdı. Olur mu öyle diye. Nasıl engellendiğini bile bilmiyor çünkü bana nasıl kaldıracağını sordu. Ya yaşıyla alakalı hata ile engelledi. ya da evde kızı falan var, bilerek yaptı evden biri. Ama üzüldü hoca ben engellemişsiniz deyince. Bu işte böyle bitti şükür.

Güncelleme: arkadaşlar yazmamı isteyen arkadaşlar olmuştu. Hocamın bana bir soğukluğu garipliği yok ve dün bana dersten önce ara beni bi demişti konu anlatacaktım. Gayet güzel konuştu ve sonra ben engelleme işini söyledim. Şaşırdı. Olur mu öyle diye. Nasıl engellendiğini bile bilmiyor çünkü bana nasıl kaldıracağını sordu. Ya yaşıyla alakalı hata ile engelledi. ya da evde kızı falan var, bilerek yaptı evden biri. Ama üzüldü hoca ben engellemişsiniz deyince. Bu işte böyle bitti şükür.
Kayıtlı degılse telefonunuz asagıda sızden mesaj alınca kaydet engelle seceneklerı cıkıyor yanlıslıkla basmıştır babamda yapıyo

Sevindim son duruma. Yalnız yazık yaşlılara, teknolojiye ayak uydurma konusunda zorlanıyorlar. :)

Sevindim, söylemeniz iyi olmuş bakın farkında bile değilmiş

Zaten kac yasinda erkek hocanin size trip atmasi sacma olurdu.

Ben inandim hocaya.

Back
X