Engelli bir erkek ve engeli olmayan kız

Yapacağınız en büyük hata, karşınızdaki kişi fiziksel engelli diye onu yüceleştirmek veya ona üzülmek.. bu duygularla (aklınızca) ona iyilik olsun diye birliktelik yaşamak olur.Eğer bu adamı kendinize "denk" görmüyorsanız hiç düşünmeyin bile ilişkiye dönüştürmeyi .

Yapacağınız en büyük hata, karşınızdaki kişi fiziksel engelli diye onu yüceleştirmek veya ona üzülmek.. bu duygularla (aklınızca) ona iyilik olsun diye birliktelik yaşamak olur.Eğer bu adamı kendinize "denk" görmüyorsanız hiç düşünmeyin bile ilişkiye dönüştürmeyi .
Onu yükseltmek yada üzmek değil amacım iyilik olsun diye değil sağlıklı bir duygusal bağ kurmak ve tanimakk amacım

Onu yükseltmek yada üzmek değil amacım iyilik olsun diye değil sağlıklı bir duygusal bağ kurmak ve tanimakk amacım
Tanımak istiyorsanız tanıyın ama daha tanımadığınız birisi ile ilgili annenizle filan konuşmanız neredeyse herkesin fikrini öğrenmek istemeniz bana biraz garip geldi.Bir tanışın bakalım gerçekten iyi birisi mi ya da birbirinizle geçinebiliyor musunuz anlamaya çalışın.

Kendisi de zaten erkek arkadaşım direk olmak istemedi tanışmak tanımak istediğini belli etti

Kendinizi fazla kaptırmayın. Kız arkadaşlarınız varsa onlarla biraz zaman geçirin. Tek odak noktanız olmasın bu insan.

Kendinizi tanımaya ve hayattan ne istediğinize odaklanın.

Biraz realist yaklaşacam. Açıkçası engeli hayatını etkileyen Bi engelse ben de olsam annenizin yerinde kızım için istemezdim. Kendim için de eğer aşık değilsem ilerlemeden konuyu kapatırdım. Evliyken ya da ilişki varken Bi engel oluşursa o zaman durum farklı olur o zaman zaten seviyorsundur zaten birliktesindir.

Ben engelli değilim, o engelli o da bekar bende bekar

K

Kimisi sizden olur dene diyor kimisi de olmaz hayatını mahvedersin diyor

Ben engelli değilim engelli olan karşımdaki insan, benim için sorun yok ama hayatımdaki insanlar bana diyor ki yapma hayatını mahvedersin diyorlar

Sürekli bunu tekrarlmissiniz o yüzden bence bu iş olmaz. Siz başkalarını önemsemeyecek özguvende biri olsaydınız insanlar bunu diyorlar demezdiniz. İnsanlara, kimin ne dediğine çok takılan biri iseniz olmaz. Ağzı olan konuşur. Herkes her şekilde konuşacak bir şey bulur. Başkalarını çok önemsersek bu hayatı tamamen başkalarına göre yaşamamız lazım. sizin için başkaları önemli gibi hissettim ben.

Bence kesinlikle konu sahibinin duyguları bu.

Biraz realist yaklaşacam. Açıkçası engeli hayatını etkileyen Bi engelse ben de olsam annenizin yerinde kızım için istemezdim. Kendim için de eğer aşık değilsem ilerlemeden konuyu kapatırdım. Evliyken ya da ilişki varken Bi engel oluşursa o zaman durum farklı olur o zaman zaten seviyorsundur zaten birliktesindir.
Hayatını etkilemek derken, iş hayatını yürümesini vs etkilemiyor

Sadece ilgi göstermesi mi mesele?
Kafamız tutuyor, aşık oldum, her zorluğun üstesinden gelebiliriz dediğin bir insansa olur. Ama yok o onu dedi, yok o bunu dedi derseniz olmaz.
Çevremde var erkek engelli, kadın değil. Her ikisi de meslek sahibi, ortak ideallere sahip insanlar. Çok kıymetli insanlar. 2 çocukları oldu. Kimseyi de duymadılar, çünkü birbirlerine güveniyorlardı.

Bi tane asker vardi. Gazi olmustu. Tekerlekli sandalyede. Nisanlisi birakmamis tabi. Evlendiler. Gayet de mutlulardi. Onemli olan aranizdaki sevginizde engel olmasin.

Sadece ilgi göstermesi mi mesele?
Kafamız tutuyor, aşık oldum, her zorluğun üstesinden gelebiliriz dediğin bir insansa olur. Ama yok o onu dedi, yok o bunu dedi derseniz olmaz.
Çevremde var erkek engelli, kadın değil. Her ikisi de meslek sahibi, ortak ideallere sahip insanlar. Çok kıymetli insanlar. 2 çocukları oldu. Kimseyi de duymadılar, çünkü birbirlerine güveniyorlardı.
Düşünme aşamasındayim daha karar verirsem birbirimizi detaylı tanıma aşamasina gececegz

Vaktiyle benim de basima benzer 1 durum gelmisti. Bacaklarinda engel olan, cok iyi yetistirilmis, saygili, sevecen, durust, ustume titreyen 1 arkadasligim olmustu. Kendisi biraz daha bekleyelim oyle evlenelim demisti. Engeli oldugu icin gittigimiz yerlerde dikkat cekiyordu ve ben de bundan rahatsiz oluyordum acikcasi. Gidilen yerler elit yerlerdi hep zaten durumlari cok iyiydi fakat yine de o acinasi bakislar vardi her yerde. O takmazdi, sadece benimle ilgilenirdi.
Bana cok deger veriyormus. Simdi daha iyi anliyorum yillar gectikce. Baskalarinin dusundugu icin kendi mutlulugumu harcamisim. Bir sure daha bekleyelim, daha iyi taniyalim deyince sabredemeyip gidip les gibi 1 adamcikla evlilik yaptim yasim geldi diye. Keske o guzel insanla hayatimi birlestirseydim. Onu kaybettikten sonra degerini anladim. Diyecegim su ki yalnizca hislerinize bakin. Mutluysaniz gerisi teferruat.

Hayatını etkilemek derken, iş hayatını yürümesini vs etkilemiyor
O zaman durum değişir. Hayatını etkilemiyorsa kimseye muhtaç değilse ne sorunu olacak. Ama Anamnez Anamnez in dediği gibi, acıma duygusu ya da iyilik yapma isteği olmasın iyi tart duygunu. Gerçekten hoşlanıyosan normalde Bi ilişkiye başlama kriterlerin neyse onlar var mı ona bak.

Size uygun görülmemesinin tek sebebi engelli olması ise herkesin dediğini kulak ardı edin.

Sağlam evlendiğiniz adamın düğün dönüşü bir kaza geçirip sakat kalmayacağı kesin mi ? Bu hayatta herkes bir engelli adayı.

Klasik bir cümle kurayim."Kalpler engelli olmasın."

Evet doğru haklısınz yalan yok bir şeyler hissediyorum tanımak istiyorum onu
Kendiniz bilirsiniz yine ama bence bir şans verin önemli olan anlaşabiliyor oluşunuz, insanların ne dediğini umursamayın. İnsanlar hep konuşur, içinizden ne geçiyorsa onu yapın. :)

Bence kesinlikle konu sahibinin duyguları bu.
Vallaha bana da öyle geliyor..burada gelen yorumların bir kısmı bile bu konu nedeniyle ilişkiden /evlilikten kaçınırsan sonrasında kendi sağlığınla /eşinin sağlığı ile sınanırsın şeklinde.İnsanların anlamadığı herhangi bir nedenden dolayı engelli olan bir kişi ile evlenebilirsin de evlenmeyebilirsin de ..ikisi de çok doğal.Vereceğin karar seni şeytan yapmadığı gibi melek de yapmaz..sonrasında hayatında başka olumsuzlukların olmaması için bir bedel ödeme biçimi hiç değildir.
Engelli bir insanın karşısına da onu "olduğu gibi kabul edebilecek " pek çok kadın ya da erkek çıkabilir oysa ki .Bir insana yapılabilecek en büyük kötülük kendini ona göre +1 olarak görmektir..karşındaki kişiyi eksik görüyorsan ne arkadaş olarak ne sevgili olarak onunla sağlıklı bir ilişki kuramazsın

Ayağını düz basanların seni mutlu edeceği ne malum… önemli olan seni sevdiğini hissettirmesi, mutluluk, huzur vermesi gerisi boş. Yerinde olsam kimseyi umursamazdım. Hayat senin…

Back
X