Engelli biriyle evlenirmiydiniz? Lütfen yardımı olun

Tuana1453

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2015
11
5
45
Ben engelli bir bayanım. sol ayağımda kısalık var. 1 yıldır görüştüğüm bir bey var. gecen hafta bana evlenme teklifi yaptı. Ama ben engelli olduğumdan gelecekte engelimden dolayı çıkacak sorunlardan dolayı korkuyorum. Şurada bir sokak roportajı var insanlar engelli biriyle evlenirmiydiniz sorusuna ailem karşı çıkar gibisinden cevaplar vermiş bakınız
....
açıkcası kafam çok karmaşık siz olsanız ne yapardınız? samimi cevap verin lütfen

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer gerçekten yüreği yüreğime dokunuyorsa evet evlenirim tüm samimiyetimle söylüyorum
Çevremde de örnek var
Bi tanıdığımız var adamın tek ayağı aksak ve bir kolu ters o elini de kullanamıyor
Karısı sapasaglam ama birbirlerini öyle seviyorlar ki..
İnsan hayran kalıyor. .

Videoda çoğu cevap seviyorsam neden olmasın olmuş.
Normali de bu.
1 yıllık görüşmenin ardından gelen evlilik teklifinde ayrıntılar düşünülmüştür.
Ailesini de hesaba katmıştır diye düşünüyorum.

Sana düşen kalbini dinleyip, endişesiz cevap vermek.
Mutluluklar dilerim..Hoppa

senınkısı engel degılkı
tekerleklı sandalyeye mahkum olanlar
veya hıc baskasının yardımı olmadan hareket edemeyenler napsın
karamsarlık yapmayın lutfen
ayrıca hepımız engellı adayıyız
sıze evlılık teklıfı ettıgıne gore bundan endısesı yok
sorun etmıyorsa bunu sız nıye sorun edıyorsunuz

İnsan engeli yüreğine koyuyor, ruhuna.
Eğer kocaman, engelsiz bir kalbi varsa senin görmeyen gözüne göz oluyor, tutmayan bacağına bacak oluyor yürüyor senin için, koşuyor, görüyor, duyuyor, söylüyor.

Hem hepimiz engelli adayı değil miyiz? Evlendiğinde sağlıklısın ama sonra bir kaza ve bummm...Ne olacak bitecek mi evlilik?

Her şey görüntü değil.
Bir bacağın hafif kısa olsun bırak, yüreğin sapasağlam, kalbin engelsiz.
Karşındaki adam da tıpkı senin gibi.
Dilerim hayırlısıysa bir ömür mutlu olun.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim hanımlar. Ama inanın içim içimi yiyor. Mesela videoda biri demişki "ailem ve çevremden tepki gelmeyeceğini bilsem evlenirdim" bende ister istemez düşünüyorum ya evlenirsemde eşimin arkadaşlarından biri bula bula bunumu buldun derse ? işte bu düşünce beynimi kemiriyo :KK43:

Karsindaki (es adayinin) insanin dünya görüsü, insanlara bakis acisi, karakteriyle alakali bir durum bence.Bu konuda tam bir güven saglayabiliyorsa, sizi herseyden cok sevdigini, özel durumunuzu aklina bile getirmeyip herseyinizle kabulleniyorsa ve eger gercekten seviyor ve evlenmek istiyorsa aileside bu konuda anlayisli davranirsa neden olmasin.
Ailesini karsisina da alabilir tabiki.. ama ileri vadede iciniz rahat olmayabilir bu konuda
engelli olmak hayati kisitlamak olmamalidir. umarim mutlu olursunuz yasamak ve yasamdaki her seyi doya doya gerceklestirmek hepimizin hakkidir.

Bence eş adayınız size evlenme teklif ederek sizin tüm bu endişe ettiklerinize cevabını vermiş ama siz o cevabı anlayamamışsınız.. asıl hayat kısa. sevdiyseniz ve sevildiyseniz böyle düşüncelerle ne kendinizi üzün ne sevdiğinizi :KK66: mutluluklar

Ben şöyle düşündüm sevdiğim adam şuan engelli değil ama günün birinde bir bacağı kısa olacak olsa onu sevmekten vazgeçer miyim tabiki hayır..

Evet bu bir sorun, vicdanı olmayanlar için zaten bırak evlenme öyle biri ile.

Engelin sorun deil.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim hanımlar. Ama inanın içim içimi yiyor. Mesela videoda biri demişki "ailem ve çevremden tepki gelmeyeceğini bilsem evlenirdim" bende ister istemez düşünüyorum ya evlenirsemde eşimin arkadaşlarından biri bula bula bunumu buldun derse ? işte bu düşünce beynimi kemiriyo :KK43:

canım sende ne var ayagın kısaymış engelmi o sen beni gör yaş 30 boy en fzla 1 metre yürüyemiyorum kendi yemeğimi kendim yapamıyor banyo lavbo gibi şeylere yardımcı olc biri lazım bunları geçtim 5yıldır evde oksijen kullanıyorum ben napıym şimdi insanlar dışara gezerken ben bu durumdayım halie şükret derim

Sakın böyle bir seyi dusunup yasayacagin gunleri kendine zehir etme.kimin ne olacagi hic belli degil.bu sacma sapan dusunen yok cevre baskisiymis bilmem ne yuzunden boyleyiz Allah askina neyin var senin.kim ne derse takma degil haddini bildir sustukca bunlar daha dusuncesiz oluyor..Ve beni cok etkileyen bir alinti yapmak istiyorum" büyük bir hastalık geçirmemiş olanlar her şeyi anladıklarını iddia edemezler" Peyami Safa dan 9.Hariciye Kogusu okumanizi tavsiye ederim.ozellikle bir rahatsizligi olanlar

Bir gün bizlerin engelli olmayacagimizin garantisi varmi ? Sakin öyle düsünme ve sevmek, sevilmek buna engel degil.
Hayat cok kisa ve her zaman pozitif düsünki, hersey pozitif olussun.
Bu arada superisi 22, canim, dilerim tekrar sagligina kavusursun, yorumun beni cok etkiledi. Burada arkadasa umut vermen yüreginin ne kadar büyük oldugunu gösterdi.

insanlar ne der değil
gönlüm ne der
Rabbim ne der bu evlilik bize yakısırmı Allah rızası ıcın dersenız
emın ol cokda mutlu oluırsunuz
şimdiden mutluluklar..

Ben engelli bir bayanım. sol ayağımda kısalık var. 1 yıldır görüştüğüm bir bey var. gecen hafta bana evlenme teklifi yaptı. Ama ben engelli olduğumdan gelecekte engelimden dolayı çıkacak sorunlardan dolayı korkuyorum. Şurada bir sokak roportajı var insanlar engelli biriyle evlenirmiydiniz sorusuna ailem karşı çıkar gibisinden cevaplar vermiş bakınız
....
açıkcası kafam çok karmaşık siz olsanız ne yapardınız? samimi cevap verin lütfen
seninkisi engel bile sayılmaz ben cp engelliyim konuşma bozukluğu ellerimde titreme var ellerim titreme olduğu için çay kahve taşıyamam ama eşim çok yardımcı oluyor ve engelliyim desem bile eşim senin neren engellide öyle kendine hakaret ediyorsun diyor gerçek seven kişi onu görmüyor anlıyacağın senin sevgilinde görmüş olsaydı evlenme teklifi etmezdi emin ol ben bir sene evliyim ve şimdi bebeğimizi kucağımıza almak için gün sayıyoruz eşimdede hiç bir engel yok inşallah Allah sanada benim eşim gibi anlayışlı ise evliliği nasip etsin sana

evlenirdim ve buna yürekten cevap veriyorum çünkü sevgi dış görünüşe bakmaz sevgi engel tanımaz ki yeterki sevsin insan gözleri görmez birşeyi:KK39:

X