- 22 Ağustos 2008
- 4.118
- 2.652
- 448
- Konu Sahibi DeliKizinDirdiri
-
Özel rehabilitasyon merkezleri var. Rehberlik arastırma merkezine gidecek öğrenci orada yönlendirme yaparlar. Bu gibi öğrenciler için okul içinde özel alt sınıfta açtırabilirsiniz. Öğrenme güçlüğü çeken ya da geri kalan öğrenciler varsa bunlarla beraber az sayıda öğrenciyle alt sınıfta eğitim görmeleri sağlanabilir.
O okulda okuma hakkı var ise mecbur orda okuyacak. Ama gel de bunu öğretmene ve idareye anlat. Öğretmen kendince kolayı seçiyor ama bilmiyor ki bir çocuğun eğitim hakkını gasp ediyor. Biz yeğenim için Milli Eğitim Müdürlüğüne gitmiştik. Bize verilen cevap hakkıdır orda okuyacak oldu. Ama okulda idare öğretmene destek veriyordu. En sonunda bakanlıktan bir şekilde irtibat kuracağımız kişiler bulduk. Dilekçemizi verecektik ama önce dedik ki idareye bildirelim. Bunu duyan idare geç de olsa öğretmene tavır aldı. Başka öğretmen teklifi geldi, yeğenim istemedi. Ve şuan o okulda 8. sınıfta. Ama yaşadıkları acı bir şekilde kaldı.
Fatunuz, dün buraya yorum yazarken ağlayarak yazdım. Çünkü o ailenin ve çocuğun yaşadıklarını ve yaşayacaklarını az çok tahmin edebiliyorum. Bu yazdıklarımı siz konumunuz nedeniyle yapamazsınız ama belki aileden biri yapar. Milli Eğitim Müdürlüğüne gitsinler. Gerekirse dilekçe versinler çocuğumun okuma hakkı elinden alınıyor diye. Başka bir şey diyemiyorum. Sizin için de zor bir süreç. Dilerim en yakın zamanda her şey yoluna girer.
CAnım ablam, nur içinde yatsın tümör yüzünden omurilik felci olmuştu, ömrünün son bir ayında. O zaman anladık engelli olmanın ne olduğunu. Üniversite öğrencisiydi, ben okula nasıl gideceğim diye üzülürdü.. Kanser olduğuna mı yansın, hastalığın omuriliğine metastaz yapması yüzünden felç olduğuna mı? Canım ablam iyileşip tekrar yürüyeceğini sanıyordu, son ayında doktorların masum yalanları.. Nur içinde yatsın meleğim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?