Engelli çocuk sahibi olmak suç mu??

DeliKizinDirdiri

Yangına Körük , Kavgaya Sırık...
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2008
6.155
428
363

hocam sınıfımda bir özürlü çocuk var (ki hiç özürlü terimini sevmem engelli doğru olan terimdir)
50 kişilik sınıfta çocuk diğer çocukları da etkiliyor ben de zorlanıyorum ailesiyle konuşsanız ikna etseniz çocuğu alsalar bu okuldan,
dedi
aklıma ilk gelen bu çocuk bu okulda olmaz'dı çünkü öğretmen mdr çocuğu zaten gözden çıkarmış çocuk çok ezilecek ve dışlanacak ve öğretmen ve idarenin tavrını değiştiremeyeceğim %90 gibi başka bi okulda daha rahat edeceği düşüncesindeydim
velimiz geldi
çocuğun engelinni sebebi doğum sırasında oksijensiz kalması
çocukta ince ve kaba motorlar yok denecek düzeyde (kasların hareketini sağlayan sinirler felç daha yeni yeni merdiven çıkmayı yerden bişeyi eğilip almayı öğreniyor becerebiliyor)
çene kasları da yetersiz ağzı eğiliyor konuşması anlaşılmıyor çenesini bizler gibi rahat kapatıp açamıyor.
velime önce çocuğun kasları biraz daha gelişsin sonra okula getirin dedim (fizyoterapi görüyor ve öğrenciler şimdiden iğnelemelere sorgulamalara başlamış)
hani derdim çocuk aşağılanmalara maruz kalacağına dersten biraz geri kalsın o halledilir kasları biraz daha gelişince okula devamn eder ama çocuk okulu sevdiğini söylüyormuş beni okuluma götürün diyormuş
sonra ortapedik engelliler için bir okul araştırdım çocuk normal kaslarını kullanacak düzeye gelinceye kadar gitsin diye bulunduğum şehirde o da yok
düşünün
engelli bir çocuk
onu istemeyen ve diğer öğrencileri olumsuz etkileyeceğini söyleyen okul idaresi ve öğretmen
evet küçük öğrenciler engeli yüksek düzeyde olan böyle bir öğrenciden etkilenir ama sınıf öğretmeni velilerin alacak karşısına durumu anlatıp gerekeni yapcak gerek duyuyorsa beni de çağıracak....
böyle bir durumda asla engelli çocuğun dışlanmasından yana değilim ama arkamda desteğim olmayınca tek çarem veliyi daha uygun yollara yöneltmek oluyor....
canımı en çok acıtan cümle
ya bu çocuk onların çocuğu olsa ne yapacaklardı????

Son düzenleme:
engelli çocuk olması hiç suç olurmu ya ...öyle aileleri tebrik ediyorum nasıl bakıp büyütüyolar valla....ayrıca onlar için özel okullar var oraya göndermeleri daha mantıklı bence hem daha iyi eğitim alıyolar hem özenle bakılıyolar...

çocuğun okulu sevdiğini sölemesi beni de çok etkiledi
gene şükretsinlerki beyninde hasar yok herşeyi görüp anlayabilen bi çocuk durum sadece fiziksel
allah yardımcıları olsun
allah sizden de razı olsun
yüce allahım inş bi kapı açar

bulunduğum ilde öyle bi okul yok çocuktA zaten zihinsel bi sorun yok sadece bedensel
(doğuda çalışıyorum)
daha önce ortapedik engelliler için okul varmış ama kapanmış yani çocuk okula gidecek ama gittiği okuldaki tavır çok sıkıntılı
öğretmeni de mazur görüyorum bi yerde 1. sınıf okutuyor 50 öğrencisi var hepsiyle birebir ilgilenmesi gerekiyor ve bu çocuk hepsinden 4 kat daha fazla ilgi istiyor bunalmış olabilir diyorum.
açıkcası kimseyi suçlamak istemiyorum

Engelli olmak neden suç olsnki ( oda Allah'ın takdiri. .
Müdürn sert tavrı gerçktn içler acısı. . .özellikle böyle bi durumda karşısındaki velininde psikolojisini düşünmeli . . .
o çocuğun durumunada çok üzüldüm. arkadaşlarının dışlaması elbtte o çocuğu çok ama çok üzer
onlar için açılmş okullara gitmesi onun için daha faydalı olucaktır elbette.. . ama oda yok diosn .ne yapılırki bu durumda ( :çok üzgünüm:

benim kardesimde engelli hyperaktiv ve yüzde 50 engelli sayilir, sesler yapiyor hareketler disarda yürüdünüzmü anlasilir kardesimin engelli olduguna...
türkiyede malesef diyorum bu okul ve engelli isi cok zor burada almanyada engelli cocuklar icin cok yardimlar okullar tedaviler var... eger bizde kardesimle türkiyede yasasaydik ve allaha dua ediyorum sükrediyorum ki yasamadik kardesim ne okul okuyabilirdi nede eline meslek alabilirdi...
simdi meslek okuluna gidip meslegini eline alacak....
bu soruna bir care bulunmali diye düsünüyorum..allah öyle ailelere cok cok sabir versin hicde kolay degil... yolda yürüyemiyorsunuz azarlayip üzerinize gülüyorlar yine burada okadar degil ama türkiyede bunu cok yasadik ve o yüzden benim kardesim türkiyeden nefret ediyor... beni sevmeyip azarliyorlar diyor...cocuk haklida hak veriyorum ona....duyarli olmak lazim.. allah sabir versin sizede yardicminiz olsun mevlam

engelli olmayı onlar seçmediki neden suç olsun
bugün değilsek bile bu engelli olmayacağımızın garantisi değildir
bunu bilen için çok önemli bi sınav
Allah kımseye vermesin:Saruboceq:
ama anlamadığım çocuğun bir değil birçok engeli var
bu çocuğu normal okul yerine,engelliler için olan okullara gönderse ailesi daha iyi olur diye düşünüyorum
oradakı ortam çocuğun gelişimi için daha iyidir
benım kızımın sınıfındada var
çocuk zaten diğer öğrencilerden çok geri kalıyor
öğretmen yeteri kadar ilgilenmıyor,ilgilenemiyor
o öğretmen gibi,bizim öğretmende o çocuğun okuldan alınmasını isterdi sanırım
yabancı ülkeleri bilemem ama bizim ülkemizde
engellilere en büyük engel,engelsiz olanlardır diye düşünüyorum
Allah yardımcıları olsun

malesef
bulunduğumuz ilde böyle çocuklara yönelik bir okul yok

ne kadar zor bi durum.....

allahım o aileye yardımcı olsun....

peki engelli öğrencinin okuyabileceği okulun bulunduğu şehre gitme imkanları yokmu?

ne kadar zor bi durum.....

allahım o aileye yardımcı olsun....

peki engelli öğrencinin okuyabileceği okulun bulunduğu şehre gitme imkanları yokmu?

malesef ailenin maddi durumu yetersiz
zaten anne hep okul bahçesinde kimseye yük olmasın diye geliyor yemeğini yediriyor ilaçlarını veriyor
gerekirse baba kucağında taşıyıp sınıfa getiriyor

Herkesin birer engelli adayı olduğunu unutmamamız gerekiyor,
kim ister yavrusunun engelli olmasını,yaşıtları tarafından dışlanmasını...
Allah kimselere vermesin...her zaman engellilere destek olmalıyız,
yapabieceğimiz ne varsa yapmalıyız...bazen eli,bazen kolu,bazen de gözü olmalıyız...
okulda bu çirkinliği yaratan o velileri esefle kınıyorum...
benim kızım 7.sınıfa gidiyor ve sınıflarında engelli bir arkadaşları var,inanın görseniz o yavruları,her biri nasıl yardım edeceğini şaşırıyor...
işte,her zaman söylüyorum,bu insanı sevmekle alakalı,
ailede görülen terbiyeyle alakalı bir durum...
lütfen engellileri hiçbir zaman dışlamayalım diyorum...
sevgiler...

Engelli bir çocuğunda en az diğer çocuklar kadar eğitim alma hakkı vardır elbet,
ama bence daha uygun ve daha itinalı bir ortamda,
hem engelli çocuğa daha uygun eğitim verilmiş olur hemde diğer çocukların eğitim hakkıda daha iyi sağlanır....
bu yaşlarda ki her çocuk kendinden farklı olan bireylere daha fazla dikkat eder çünkü,en doğrusu özel bir ortamda eğitim alması bence....

malesef ailenin maddi durumu yetersiz
zaten anne hep okul bahçesinde kimseye yük olmasın diye geliyor yemeğini yediriyor ilaçlarını veriyor
gerekirse baba kucağında taşıyıp sınıfa getiriyor

çok üzülüyorum çok... keşke elimizden birşeyler gelse....

böyle dinleyip ama o insanlar için birşeyler yapamamak daha da kötü....

can yakıcı....

keşke alabilse ama yok çevrede öyle bir okul
mafoldumben

songülcüm dediğin gibi anne baba engelli bir birey gördüğünde ah yazıık demek yerine yardım etmeye ya da daha uygun tepkiler vermeye özen gösterse çevre daha uygun bir ortam haline gelecek

Konuyu okurken yeğenimin yaşadıkları geldi aklıma. Aile için çok zor. Benim de yeğenlerimden biri doğum esnasında oksijensiz kaldığı için geç gelişiyor. 1. sınıfta öğretmeni istemedi onu. Velilerin hepsini çağırıp -ablamı hariç- sınıfımda özürlü çocuk var hepiniz imza toplayın sınıfımdan alsınlar dedi. Veliler de tabi savaşa gider gibi hazırlıklar yaptılar. Yeğenim özel rehabilitasyona gidiyordu ayrıca, raporları vardı, normal bir okula devam edebilir diye. Neyse velilerin ve öğretmenin sayesinde çocuk uzun süre ben özürlüyüm dedi. Okumayı bazı öğrencilerden daha önce öğrenmesine rağmen bunu öğretmenine belli etmedi. Dışarıda veliler ablamın duyacağı şekilde bak bu özürlü çocuğun annesi diye konuşuyorlardı. Çok zor günler geçirdiler. Yeğenimle uğraşan velilerin çocukları okumayı öğrenemedikleri için sınıf tekrarı yaptılar. Sanırım kendi çocuklarıyla ilgilenmeleri için zamanları kalmadı yeğenimle uğraşmaktan. .
Dilerim bu çocuk böyle aşağılanmaları yaşamaz. Allah ailesine güç versin.

Ne yazık ki bizlerin eğitim almaları için okula gönderdiğimiz çocuklar,

hiçbir sosyal etkinliğe katılmayan,düşünmeyen,hoşgörüsünü kaybetmiş kişilerin ellerinde

Bu insanlara öğretmen demeye bile dilim varmıyor.

Gözlerini para hırsı bürümüş insanlar olarak nitelendiriyorum

Onlarla aynı mesleği paylaşmaktan da utanıyorum,söylemek bile istemiyorum

Kendi çocukları olsa yeri göğü yırtarlardı bun eminim;ama o kadar nasır tutmuş ki

yürekleri kendileri dışında kimseyi düşünmez olmuşlar.

Çok yazık çokkkk.

o diğer velileri tebrik ediyorum
afferim onlara devam etsinler öyle

sinir oluyorum bu tip insanlara......gerçekten bazen nefret ediyorum insanlardan...benim abimde engelli.hemde baya ağır...yürüyemiyor konuşamıyorr zeka seviyeside bebkten farksız..29 yaşında.annem hala elleriyle besler bakar abime...nerde bir engelli görsem abime benzetiyorum ve alıpp içime sokasım geliyor..kelimeler boğazımda düğümleniyor..allah bütün engellilere ve ailelerine sabır versin güç versin...türkiyede engelli olarak yaşamak gerçekten çok zor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…