- 8 Eylül 2008
- 6.155
- 428
- 363
- Konu Sahibi DeliKizinDirdiri
-
engelli çocuk olması hiç suç olurmu ya ...öyle aileleri tebrik ediyorum nasıl bakıp büyütüyolar valla....ayrıca onlar için özel okullar var oraya göndermeleri daha mantıklı bence hem daha iyi eğitim alıyolar hem özenle bakılıyolar...
engelli olmayı onlar seçmediki neden suç olsun
bugün değilsek bile bu engelli olmayacağımızın garantisi değildir
bunu bilen için çok önemli bi sınav
Allah kımseye vermesin:Saruboceq:
ama anlamadığım çocuğun bir değil birçok engeli var
bu çocuğu normal okul yerine,engelliler için olan okullara gönderse ailesi daha iyi olur diye düşünüyorum
oradakı ortam çocuğun gelişimi için daha iyidir
benım kızımın sınıfındada var
çocuk zaten diğer öğrencilerden çok geri kalıyor
öğretmen yeteri kadar ilgilenmıyor,ilgilenemiyor
o öğretmen gibi,bizim öğretmende o çocuğun okuldan alınmasını isterdi sanırım
yabancı ülkeleri bilemem ama bizim ülkemizde
engellilere en büyük engel,engelsiz olanlardır diye düşünüyorum
Allah yardımcıları olsun
ne kadar zor bi durum.....
allahım o aileye yardımcı olsun....
peki engelli öğrencinin okuyabileceği okulun bulunduğu şehre gitme imkanları yokmu?
malesef ailenin maddi durumu yetersiz
zaten anne hep okul bahçesinde kimseye yük olmasın diye geliyor yemeğini yediriyor ilaçlarını veriyor
gerekirse baba kucağında taşıyıp sınıfa getiriyor
Engelli bir çocuğunda en az diğer çocuklar kadar eğitim alma hakkı vardır elbet,
ama bence daha uygun ve daha itinalı bir ortamda,
hem engelli çocuğa daha uygun eğitim verilmiş olur hemde diğer çocukların eğitim hakkıda daha iyi sağlanır....
bu yaşlarda ki her çocuk kendinden farklı olan bireylere daha fazla dikkat eder çünkü,en doğrusu özel bir ortamda eğitim alması bence....
Herkesin birer engelli adayı olduğunu unutmamamız gerekiyor,
kim ister yavrusunun engelli olmasını,yaşıtları tarafından dışlanmasını...
Allah kimselere vermesin...her zaman engellilere destek olmalıyız,
yapabieceğimiz ne varsa yapmalıyız...bazen eli,bazen kolu,bazen de gözü olmalıyız...
okulda bu çirkinliği yaratan o velileri esefle kınıyorum...
benim kızım 7.sınıfa gidiyor ve sınıflarında engelli bir arkadaşları var,inanın görseniz o yavruları,her biri nasıl yardım edeceğini şaşırıyor...
işte,her zaman söylüyorum,bu insanı sevmekle alakalı,
ailede görülen terbiyeyle alakalı bir durum...
lütfen engellileri hiçbir zaman dışlamayalım diyorum...
sevgiler...
çok üzülüyorum çok... keşke elimizden birşeyler gelse....
böyle dinleyip ama o insanlar için birşeyler yapamamak daha da kötü....
can yakıcı....
Konuyu okurken yeğenimin yaşadıkları geldi aklıma. Aile için çok zor. Benim de yeğenlerimden biri doğum esnasında oksijensiz kaldığı için geç gelişiyor. 1. sınıfta öğretmeni istemedi onu. Velilerin hepsini çağırıp -ablamı hariç- sınıfımda özürlü çocuk var hepiniz imza toplayın sınıfımdan alsınlar dedi. Veliler de tabi savaşa gider gibi hazırlıklar yaptılar. Yeğenim özel rehabilitasyona gidiyordu ayrıca, raporları vardı, normal bir okula devam edebilir diye. Neyse velilerin ve öğretmenin sayesinde çocuk uzun süre ben özürlüyüm dedi. Okumayı bazı öğrencilerden daha önce öğrenmesine rağmen bunu öğretmenine belli etmedi. Dışarıda veliler ablamın duyacağı şekilde bak bu özürlü çocuğun annesi diye konuşuyorlardı. Çok zor günler geçirdiler. Yeğenimle uğraşan velilerin çocukları okumayı öğrenemedikleri için sınıf tekrarı yaptılar. Sanırım kendi çocuklarıyla ilgilenmeleri için zamanları kalmadı yeğenimle uğraşmaktan. .
Dilerim bu çocuk böyle aşağılanmaları yaşamaz. Allah ailesine güç versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?