• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Engelli denmesi icimi yakip kavuruyor

Engelli özürlü gibi kelimeleri hep hakaret olarak kullanıyoruz belki sizi rahatsız etmesinin altında bu vardır

çok duygulandım. Allah ailenizin ve konu sahibinin yar ve yardımcısı olsun. babanı takdir ettim sadece cocugunu düşünmüş başkasını hiç takmamış. abin birçok engelsiz çocuga göre o kadar şanslı ki. bir sürü insan ailesinden sevgi göremiyor bencillikle büyütülüyorlar.

Biz abimi cok seviyoruz ve onu kimseden gizlemiyoruz. Ben evlendim esimde cok seviyor. Su an memleketteler gecenlerde eşim abini ozledim gelselerde abin bizde kalsa diyor. Cunku onlar cok safi insanlar iclerinde kotuluk yok icten pazarlik yok giybet etmek yok fesatlik yapmak yok. Kac yasina gelselerde cocuk masumuyeti var. Cok sukur ailem bilincli Rabbim herkese iyi aileler nasip etsin.

otizmli olduğunu ne zaman farkettiniz kaç yaşındaydı?? benimde yiğeniz otizm 2 yaşında farkedildi şimdi 3 yaşında

otizmli olduğunu ne zaman farkettiniz kaç yaşındaydı?? benimde yiğeniz otizm 2 yaşında farkedildi şimdi 3 yaşında

dhhfgufdyg
merhaba ogluma bu tani 2 bucuk yasinda verildi.insallah yigenin atlatir bu durumu,insallah hepsi atlatir.

Rabbim herkese ayrı imtihan vermiş..
sakın üzülmeyin. .
rabbime sığının..
Kiminin hiç çocuğu olmaz..
Kiminin hasta olur. .
kiminin ölür ..
önemli olan sabretmek..
imtihanı kolay geçmek. .
rabbim yar ve yardımcımız olsun.
.

Biz yıllardır engelli değil özel çocuklar diyelim diye çaba harcıyoruz ancak bunun halkın diline yerleşmesi baya zaman alacak gibi.ozel kelimesi de aslında içinde normal olmayanı barındırıyor ama bir anne babanın özel kelimesini kabul etmesi ve çocuğunun durumuna alısması daha kolay olabilir.

Ben size çocuğunuzun otizimli olmasını kabul edememissiniz vs...demeyeceğim çünkü bu gibi durumları kabulün ne denli zor olduğunu down sendromlu kızı olan bir velimin gelip hocam büyüdükçe yüzü ve davranışları normale döner değil mi, aslında arkadan bakınca bi şeyi yok gibi dediği gün çok net anladım. Ama zaten siz 8 yıldır bu durumun içindesiniz ve bence kabul gibi bir sorununuz yok. şunu bilin ki siz ve sizin gibi özel anneler çok büyük bir şeyi basariyorsunuz.

Elbette bir melek büyütmek kolay değil elbette can sıkıcı biktirici şeyler olabilir ama sizin çocuğunuz çok şanslı ki böyle güzel bir annesi var.

Arkadasim otizmde dis görünüste bisey yok ama davranislari farkli ve dereceleri de degisiyor.Göz temasi kurmakta sıkıntı oluyor,kiminde temas hic olmaz kiminde az olur.İletisimde zorluk cekerler genelde.

öncelikle Rabbim sabır versin. otizim+angelman sendromlu bir yeğenim var. sizin yaşadıklarınız mutlaka çok zor ama eşiniz ve sizin psikolojik bir destek alması şart. umarım alıyorsunuzdur.

durumu kabullenmeniz tabiki zor ama isyan etmeyin sakın özel bir çocuk o sizde özel bir annesiniz.

Engelli ve özürlü kelimelerinden en az sizin kadar nefret ediyorum. Cok rica ediyorum kim olursa olsun bu sözü kullandıklarında engelli degil otizm hastası diye uyarın

Engeller insanların beyinlerinde.... Kim ki o kelimeyi kullanıyorsa, bozun o kişiyi. Neden öyle söylüyorsunuz diyin... Yerin dibine sokun çıkartın.

Merhaba arkadaslar,belki cogunuz gibi benim de dertlerim var ama benim ki öyle biseyki bazen tükeniyorum,nefes alamiyorum,yasamak cogu zaman anlamsiz geliyor.Suan yine kendimi cok kötü hissediyorum.Gececek diye umutlanip beklentiye girecek bir durum mu..Arkadaslar sekiz yasinda otizmli bir oglum var.Konusuyor ama kendini tam ifade edemiyor.Hep bir ugras icindeyiz.Okul,özel egitim,daha neyabilirizler falan filan..Gücüm kalmiyor bazen.Düzeltebilmek icin ugrasiyorum.Tam iyiye gidiyoruz diye düsünürken ates gibi kavuran söz suratima carpiyor Engelli..Hayati normal yasamak istiyorum normal..Dis sorunu var suanda,özel bir hastaneye gittik yarin dis tedavisini anestezi altinda görecek.Maliyeti yüksek bize göre ama mecbur.Cani sagolsun.Dr"engelli hastalarimiza anestezi verip o sekilde yapiyoruz,izin vermez yoksa"dedi.Ve bu kelimeyi birkac defa kullandi.Ölmüyorum ama ayakta durabilmek icin zorlaniyorumm.

Doktorlara empati, hastayla iletisim dersleri de verilse keskee,
Allaj yardimcin olsun canim

Soyle dusunmeye calisin, engelli demek diger insanlarin onu anlayabilmesi icin iletisimde bir engel var demek. Kimse farkli bir cocuga sahip olmak istemez, ama emin olun biz engelli denebilmesi icin bile oyle mucadeleler verdik ki... sakat dendi, özürlü dendi, nihayet engelli kavramı yasalasti, bu literatür icin büyük basari. Yani cocugunuzun bir özüru degil, sadece bir engeli olduğunu duymak inanin cok daha iyi. Ayrica evladinizin iyiligi icin var bu yasalar ve kavramlar. Yoksa cok daha fazla zarar gorur

Otizm aslında bir farklılık ama insanlar farklı olanı anlamadıkları için engelli diye adlandırıyor...

Aslında özel ve farklı diye adlandırmak daha doğru, siz de engelli değil sadece farklı ve özel bir çocuk diye düzeltin konuşmalarını...

İnşallah emeklerinizin karşılığını alırsınız Rabbim şifasını versin inşallah...

Merhaba arkadaslar,belki cogunuz gibi benim de dertlerim var ama benim ki öyle biseyki bazen tükeniyorum,nefes alamiyorum,yasamak cogu zaman anlamsiz geliyor.Suan yine kendimi cok kötü hissediyorum.Gececek diye umutlanip beklentiye girecek bir durum mu..Arkadaslar sekiz yasinda otizmli bir oglum var.Konusuyor ama kendini tam ifade edemiyor.Hep bir ugras icindeyiz.Okul,özel egitim,daha neyabilirizler falan filan..Gücüm kalmiyor bazen.Düzeltebilmek icin ugrasiyorum.Tam iyiye gidiyoruz diye düsünürken ates gibi kavuran söz suratima carpiyor Engelli..Hayati normal yasamak istiyorum normal..Dis sorunu var suanda,özel bir hastaneye gittik yarin dis tedavisini anestezi altinda görecek.Maliyeti yüksek bize göre ama mecbur.Cani sagolsun.Dr"engelli hastalarimiza anestezi verip o sekilde yapiyoruz,izin vermez yoksa"dedi.Ve bu kelimeyi birkac defa kullandi.Ölmüyorum ama ayakta durabilmek icin zorlaniyorumm.

Artık kabullenmeniz gerekiyor galiba engelli sözünü..

Merhaba,
Çocuğu sizin yavrunuzla ayni durumda olan annelerle tanisin. Bu bir dernek olabilir, sosyal plaftormlarda tanisip yüzyüze gorusmek seklinde de olablir. Sizi iyi geleceğini düşünüyorum.
Bir de Prof.Dr.Ahmet Aydin hocanin down sendromu icin beslenme ve magnezyumlu bir banyo onerisi vardi. Arastirirsaniz yavrunuzu rahatlatacak onerileri olablir.
Sabir ve şifa diliyorum.

Allah o melegin yuzusuyu hurmetine siE guc kuvvet versin insallah hergecengun daha iyiye gider lutfen uzulmeyin cok zor ama kabullenmekten ve cocugunuz icin cabalamaktan baska care yok allah yardinciniz olsun insallah

Ozel egitimli bir cocuk annesiyim, sizin gibi mucadele eden.
Cocuklarimiza " ozel gereksinimli cocuklar" denmesi daha dogru.
Yalniz engelli de kullanilabilir, bu durumu kabullenememekten ileri geliyor ve hangi anne hangi aile bu durumu kabullenebilir ki zaten.
Ama bizim cocuklarimiz diger cicuklardan farkli ve ister istemez bir isim alacaklar.
En kotu kelimelerden biri mesela ozurlu, bu tarz kelimeler kullanilmamali ama engelli kelimesi bir engeli olan anlaminda kullaniyor ki malesef bizim cocuklarimizin bir engeli var.
Hic gocunmayin, neyi olursa olsun ,kim ne dusunurse dusunsun, kim nasil hitap ediyorsa etsin onlar bizim evlatlarimiz ve bilsinler ki en saglikli cocuk kadar bazen daha da fazlasi kiymetliler bizim icin, cunku biz bir annenin emeginden daha fazla emek harciyoruz evlatlarimiza.
Umudunuzu hic yitirmeyin, Rabbim bu guzel gece de dualarimizi kabul etsin sifa versin evlatlarimiza, Rabbim olmazlari oldurur. Duayla...

Arkadasim otizmde dis görünüste bisey yok ama davranislari farkli ve dereceleri de degisiyor.Göz temasi kurmakta sıkıntı oluyor,kiminde temas hic olmaz kiminde az olur.İletisimde zorluk cekerler genelde.
Bunlarin hepsini biliyorum çünkü zaten özel eğitim de çalışıyorum ben.o verdiğim sadece bir örnekti.

doktor Dediğiniz diş hekimi mi ?

Back
X