Engelli görümcem..

Ben ailesinde down sendromlu olanın çocuğu öyle mi olur dedim? Doktora bildir demişim değil mi? Doktor soracak rahatsızlığı ve ona göre risk hesaplayacak. Ayrıca görümce down sendromlu mu onu bile yazmamış konu sahibi. Zaten ikili üçlü testler kesin sonuç vermiyor sadece ihtimal hesaplıyor. Ay herkes ne çok biliyor ya... sen nereden biliyorsun peki doğumda bir anomali olduğunu? Bilmiyoruz ben sadece doktora hatırlat dedim...

Iste bende size bilimsel olarak gorumcesinin zihinsel engelli olmasi konu sahibinin bebeginin riskini yukseltmez diyorum. Ayrica ikili uclu test down sendrom riski olcer. Siz iki uclu test diyince konu down sendromuna geldi. Akrabada zihinsel engel varsa cocukta risk olabilir inanisi yanlis bir inanis. Ben hicbir doktor duymadim iki uclu test oncesi akrabanda var mi diye soran.

Yani konu sahibinin doktoruna gorumcem zihinsel engelli diye hatirlatmasina gerek yok. Cunku alakasi yok iki uclu testlerle.

Iste bende size bilimsel olarak gorumcesinin zihinsel engelli olmasi konu sahibinin bebeginin riskini yukseltmez diyorum. Ayrica ikili uclu test down sendrom riski olcer. Siz iki uclu test diyince konu down sendromuna geldi. Akrabada zihinsel engel varsa cocukta risk olabilir inanisi yanlis bir inanis. Ben hicbir doktor duymadim iki uclu test oncesi akrabanda var mi diye soran.

Yani konu sahibinin doktoruna gorumcem zihinsel engelli diye hatirlatmasina gerek yok. Cunku alakasi yok iki uclu testlerle.
Kizlar tamam tartismaniza gerek yok.. gorumcem down sendromlu degil sonradan havale gecirerek boyle olmuş. Sapasağlam insanin olmayacaği ne malum? Hersey Allahin imtihani.. rabbim kimseye vermesin

Gitmeyi azaltmanız ihtimali değiştirmeyecek , ayrıca yalan söyleyip uzaklaşmanıza gerek yok, evet gitme sıklığınızı azaltabilirsiniz dinlenmek için. Ama onu kendinizden uzaklaştırmanız hırçınlaşmasına neden olur. Bu da size daha sert davranmasına ve ilerde bebeğe karşı da hırçın olmasına sebep olabilir. Kesinlikle dikkatli olun, ve bıkmadan usanmadan herkese karşı ve her hırçın tavırlarında ailenin müdahale etmesi lazım. Bunun yanlış olduğunu anlatılması lazım. Bak biz birbirimize vurmuyoruz, itersen beni düşebilirim, benim seni itmemi ister misin, düşünce canın acımıyor mu diye empati yaptırın, bebeğe özel olarak bu hassasiyeti beklerseniz kıskançlık hissini ortaya çıkarırsınız.
Ayrıca çaktırmadan dikkat etmeniz lazım, Arkanızda olmamasına dikkat edin, önden gelecek darbeyi görüp müdahale edebilirsiniz ama arkadan farkedemezsiniz. Onunla vakit geçirirken de yere oturup ilgilendiği şeyleri yapmaya çalışın , böylece kontrol etmeniz daha kolay olur . hem de sevdiği bişey yaparsa hırçınlaşma ihtimalini düşürürsünüz. Özellikle seviyorsa eğer bebeklerle oynayın beraber, ve bebekleri konuştururken ona vermek istediğiniz mesajları verebilirsiniz.Bu durum ilerde çocuğunuzu büyütürken de size yardımcı olur.

Tamam sormasın bana ne ki zaten... Benim doktorum ikili üçlü test değil ilk gittiğimde sordu. Akrabalarda bir sağlık sıkıntısı var mı diye... Ayrıca hala görümce down sendromu mu bilmiyoruz...

Aynen haklısınız kızlar en azından şu bebegimi kucagima alana kadar cok sık gitmemem lazın
Rehabilitasyon Merkezi ne gidiyor mu?birkaç zihinsel engelli tanıdığım var çok Kibarlar gerçekten ve konuştuğun da yanlış olduğunu söylediğinde yapmıyorlar. Daha bebek kasiklarda suan ve darbeler risk içerir hele ki merdivenden yuvarlanmak allah korusun. .ama hamileyken hiç gitmeseniz bile onlar gelecek? Yada bebeginiz doğduğunda nasıl koruyacaksiniz? Allah a emanet tabi ama bebeği kiskanacak belki,seviyorum diyr zarar verebilir bilemiyorum ama gidiyorsa eğer bi merkeze bu durumu ogretmenleriyle görüşün. Gitmiyorsada iyi bir rehabilitasyon merkezi şart. .sağlıkla kucaginiza alın inşallah

Her gun kayinvalidede ne isiniz var? Insan kendi ailesine bile her gun gitse sıkılır. Bu gidisleri ne olursa olsun azaltin zaten.
Ayrica hadi simdi kendinizi sakindiniz biraz buyuyunce cocugunuzu nasil sakinacaksiniz ona da vuracak itecek...

Hamile olduğunuzu söyleseniz anlar mı mesela? Bazı zihinsel engelliler çok hassas duygusal da oluyorlar. Bence bu sizin gitmeyerek çözeceğiniz bir konu değil eşinizin kv kp lerinizin de çok dikkatli olması uyarması lazım.

Hergün kayinvalideye gitmek nedir? Hiç mi kendi düzeniniz hayatınız yok?

Back
X