• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Engelli kardeş

Malesef sosyal hizmetlerin yapabilecegi hiçbirşey yok, üzerine ikinci taşınmaz yok şse, eve giren resmi gelir/yasayan kişi sayısı oranı belli bir değern altında ise vermek zorundalar. Alan kişilerin ahlaksızlıgı
o kişiler için demiyorum ama ev içini de kimse bilemez, benim çocugum ağır engelli ama iç organlardan. Dısardan hiçbirşeyi yok ben memurum. Bakım yardımı alıyorum resmi gelirm giderim belgelenince hak kazanıyorum ettaftan o kadr seyler duydum ki. Memurum diye torpil yaptırıp bakım yardımı alıyormusum. Gülüp geçtim tabi çünkü suan devletin verdiği yardımın ortalama 3 katını masraf yapıyorum çocuguma. Hassas konular yani birebir görüp bilemden de yorum yapmamak lazım
Çok haklısınız insanlar dışarıdan bakıp konuşuyor işin iç yüzünü bilmek lazım.artık geçim şartlarının zorluğundan falan insanlar memurun dulun yetimin engellinin aldığı maaşa kafayı taktı kötüye kullanan illaki vardır ama hiçkimse bu maaşları alamasın diyen bir kesimde mevcut.ben kimseyi şikayet etmem işin iç yüzünü bilmeden belki dediğiniz gibi görünmeyen bir problem vardır.

Babamın rahatsızlığı nedeniyle okulumu bırakma noktasındayım. Çok ugrasmistim ve son senemdeydim. Allah kimseye çektirmesin. Bir umutsuzluk içindeyim. Yurtdisina gitme hayallerim, işim, birikimlerim hepsi kaldı. Babam iyi olsun gerisini tekrar hallederim ama ya hiç iyi olmazsa tek başıma nasıl üstesinden geleceğim. Sağlam bir psikolojim de yok. Başımı alıp alıp evden gidiyorum sürekli. Rabbım kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemesin diye moral depolayacagiz kendimize
Gerçekten öyle hayat çok acımasız geliyor. Dayanmaya çalışıyoruz . İnanın benimde gücüm kalmadı artık yaşıtlarıma bakıyorum hepsi mutlu huzurlu . Ben artık gülmeyi falan unuttum yani

Sanki annen 70 yaşında gibi konuşmuşsun.Daha gencecik kadın belki senden çok yaşayacak.
Şu anda seni engelleyen hiç bir şey yok,engelli olan sen değilsin biliyorsun değil mi ? Birakta umutsuzluğa kardeşin kapılsın.

Derslerine asılmanın,iyi bir üniversite kazanmanın,kendini gelisiptirip donanımlı biri olmanın önünde kardeşin değil,senin sevgili peşinde koşturan,şimdiden evlilik telaşına düşen zihniyetin var.

Neden surekli evlilik dusunuyorsunuz? Icinize sinmiyorsa ilerde iyi bir meslek sahibi olursunuz, bir yardimci bulursunuz bakar. Anneniz bakim ayligi almiyor mu zaten? 40 yas fazla bir yas degil, bir cok kadin 35inden sonra anne oluyor. Cocuk yapmaya karar veren insanlar bu riskleri de almis oluyor. Bakmak onun sorumlulugunda.
Kardesinizin zihinsel engeli de var mi? Omru boyunca hic yuruyemedigi halde, sehrin en islek yerinde bufe isleten, evlenip cocuk sahibi olan bir akrabam var. Kimseye muhtacligi yok. Hatta esinde de ortopedik engel var, yardimcilari var.

Gerçekten öyle hayat çok acımasız geliyor. Dayanmaya çalışıyoruz . İnanın benimde gücüm kalmadı artık yaşıtlarıma bakıyorum hepsi mutlu huzurlu . Ben artık gülmeyi falan unuttum yani
Seni anlıyorum ben de öyleyim. Yavaş yavaş kendimi kaybetmekten korkuyorum. Sürekli eski güzel günlerim aklıma geliyor. Yaşımız genç bu yük altında ezilmeyelim allahim nolur

Back
X