• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Engelli kardeşi olanlar

Otizm baba yaşı ile bağlantılı direkt. 40'tan sonra çocuk yaparken size sormadılar. Evlilik arifesinde bu tür şeylere kafa yormayın. Anneniz ne derse de he diyip geçin. Hayatınızı mahvetmisler zaten yıllarca. Bundan sonra nasil yaşayacağınıza karışma hakları yok.

Selam kızlar,içimi dökmek istedim yine...
özür dilerim sizleri bayıyorsam... 2 gündür doğru düzgün uyuyamıyordum stresten, bugün biraz uyumuşum, şu anda işteyim çalışıyorum, bunları anlatacak birini bulamadım daha doğrusu insanların bu kadar işi gücü varken kimseyi üzmek yormak istemedim
bugün sabah babam kardeşimi servise götürmek için aşağı indi, bir süre sonra annemi serviste görevli abla aradı servis kaza yapmış gelemeyeceğiz çocukları da başka araçlara veriyoruz dedi
saat sabah 8.30, kardeşim çığlıklar atmaya bağırmaya ağlamaya başladı, çantasını yere atıyor ayakkabısını çıkarıp atmaya çalışıyor ve bunları dışarıda sessiz bir zaman diliminde yapıyor....
sokaktan geçenler bize bakıyor tabiiki, kardeşim desen kendini parçaladı, annem babam ikna etmeye çalışıyorlar gel içeri gidelim biz seni götüreceğiz diye, yok 10 dk uğraştılar en son ite kaka eve geri girdi evde de bir ton ağladı -ama nasıl ağlamalar bağıra bağıra-
bir süre sonra kendiliğinden sustu, babam arabaya bindirdi okuluna götürdü
anlattıklarımı abarttığımı düşünenler olabilir, biz her sabah buna benzer senaryolar yaşıyoruz, kardeşim gittikten sonra annemle konuştum ''ilaçların dozajını arttırsınlar doktora gidelim bu böyle olmaz bu yaşında bu şekilde ileride ne yapacağız '' diyorum ''piyasadaki tüm ilaçları kullandık kızım olmuyor ne yapalım bende bilemiyorum artık'' diyor
ofise geldim odama geçtim sinirimden stresimden ağladım sabah sabah, annemin babamın bıkmışlık halini üzüntüsünü gördükçe kahroluyorum ama bende dayanamıyorum uzun bir süre...
başınızı ağrıttıysam özür dilerim kızlar
Tekrar konuşsunlar, iğneleri falan oluyor onlari düzenli yaptırıyorlar mi?

Etrafımda senin durumunda olan çok tanıdığım var. Bencillik diye düşünme senin kendi hayatın var, evlenip yuvani kuracaksın. Annen babanın yetmediği yerde yatılı bakılacak şekilde ya birisi gelir ya bir yerde bakılır. Acımasızlık olarak görme durum bu. Çok zor tahmin edebiliyorum biraz daha dayan evden gidene kadar en azından.

Düşünerek çözülecek bi şey değil yani bu. Zamanı gelince dediğim gibi yatılı bir yer ayarlanır. Sen de gidersin görürsün maddi destek zaten mecbur. Bunları düşünüp kendini yıpratma sen de psikolojik destek al mutlaka

Back