• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Engellilere Yapılan Ayrımcılıklar!

Evet genelde böyle olur ama yine de o tarz insanların kötülüğünü dilememeliyiz Allahtan..En güzeli Allahın takdirine bırakmak.....

" Mevlam neylerse güzel eyler...."

Aynen ama ben de diyorum ki kalbi temiz olan insanin zaten birsey dilemesine gerek yok. Ben onun kotulugunu filan dilemedim. Beddua da etmedim. Zaten olay benim disimda bana karsi gelismemis. Beddua etsem de birsey degismez. Kinanan sey basa gelmeden de kimse olmezmis. Bu cok dogru. Biraz aklimizi calistirsak, biraz empati kursak , biraz insanlari kirmamaya ozen gostersek, birsey olmaz.

Aslinda sadece insan da degil, hayvanlara yapilan siddeti de unutmamak gerek. Bir kedinin ayaklarini kesmek, kopekleri oldurmek hangi vicdan ve ahlaka sigiyor. Boylelerinin yanina hic birsey kalmaz. Bir gun bir yerde mutlaka hesap vereceklerdir.

Son düzenleme:
Aynen ama ben de diyorum ki kalbi temiz olan insanin zaten birsey dilemesine gerek yok. Ben onun kotulugunu filan dilemedim. Beddua da etmedim. Zaten olay benim disimda bana karsi gelismemis. Beddua etsem de birsey degismez. Kinanan sey basa gelmeden de kimse olmezmis. Bu cok dogru. Biraz aklimizi calistirsak, biraz empati kursak , biraz insanlari kirmamaya ozen gostersek, birsey olmaz.

Aslinda sadece insan da degil, hayvanlara yapilan siddeti de unutmamak gerek. Bir kedinin ayaklarini kesmek, kopekleri oldurmek hangi vicdan ve ahlaka sigiyor. Boylelerinin yanina hic birsey kalmaz. Bir gun bir yerde mutlaka hesap vereceklerdir.

Muhakkak...Eninde sonunda bu dünyada da bir bedel ödeniyor....

Çok teşekkür ederim güzel temennileriniz için.Erkek arkadaşınızın işitmeme seviyesi ileri derecede mi?

Yanlış bilmiyorsam cihazlarla %40 duyabiliyor. Ben genelde de yüksek sesle konuşurum, insanları rahatsız edecek kadar biz sorun yaşamıyoruz bu yüzden.
Ama cihazları yoksa top patlasa duymaz, bu durumu lehine kullanıyor ama, bazen bi' bakıyorum ben car car konuşurken kulaklığı çıkarmış :9:
Şakası bir yana, hepimizin başına gelebilir bu durum. Dünyanın sonu değil ama zor olduğu bir gerçek. Allah kolaylık versin.

ah canım benım o kadar uzuldum kı allah yardımcın olsun ınsallah

benım oglumada otızm teshısı konuldu:43:

gecen hafta eşımın ortagına gıttık tabı durumu bılıyolar eşımın 20 senelık arkadasları,

cocuklar araba yuzunden atıstılar

kadın döndu ogluna sen gerızekalımın, ANLAMIYO OGLUM ALI HASTA anlamıyo dedı:43:
o kadar zoruma gıttıkı
arabada eve gelene kadar agladım:43:

insanlar çeşit çeşit,hepsinden de anlayış belemek çok zor.patavatsızı da var çok iyi anlayanı da.benim öğreci velimin de başına böyle birşey gelmiş.oğlu ağır derece de zihin engelli.oturmaya gidiyorlar birine.kadın soruyor tek oğlun bu mu diye? velimizde evet bu diyor.kadın daha doğrusu insanlıktan nasibini alamamış yaratık "işte Allah erkek diye bunu vermiş buna da,hiç olmasaymış daha iyimiş bunu mu gezidiricen yanında" diyor...kadın ağlayarak yanıma geldi,2 gün boyunca yatıştıramadım onu..böyleleri de var işte,ben onlara insan demiyorum ve bedduayı bile fazla görüyorum!!

İkrarcım Ali onların sandığından çok daha güzel algılıyor dünayayı,en azından içinde kötülük denen şeyi barındırmıyor.çocuğuna bile gerizekalı diyen bir insandan fazla birşey bekleme ve alınma sakın.kıyamam senin gözyaşlarına....Ali nasıl bu arada,eğitime gidiyor dimi?

Yanlış bilmiyorsam cihazlarla %40 duyabiliyor. Ben genelde de yüksek sesle konuşurum, insanları rahatsız edecek kadar biz sorun yaşamıyoruz bu yüzden.
Ama cihazları yoksa top patlasa duymaz, bu durumu lehine kullanıyor ama, bazen bi' bakıyorum ben car car konuşurken kulaklığı çıkarmış :9:
Şakası bir yana, hepimizin başına gelebilir bu durum. Dünyanın sonu değil ama zor olduğu bir gerçek. Allah kolaylık versin.

Ne güzel ya sen de altın kalpli bir kızsın demek ki. Sizin aşkınız Başka Dilde Aşk filmi gibi demek ki :))) Ömür boyu mutluluklar dilerim...

bazı insanların beyininde engel var!!!!!!
böyle işverenleri anlamıyorum amaçları ne??
umarım vaktin dolmadan iş bulursun Allah yardımcın olsun

benazir peki bir ay içinde iş bulup 1 sene mi staj yapmak zorundasın,yoksa daha kısa süren mi var.

benazir peki bir ay içinde iş bulup 1 sene mi staj yapmak zorundasın,yoksa daha kısa süren mi var.

Maalesef daha uzun sürem var. Staj süresi 3 yıl. Ben geçen 1 Ocak'da başlattım stajımı. Şanssızım işte 5 yıldır çalıştığım şirkete güvenip stajımı o fabrikada başlattım. Hemen başlatmayıp dondursaydım sınavı kazandığım için 2 yıl sürem olacaktı ama 5 yıllık şirketimin aniden biz tanışıyoruz ya sen de gel ya da güle güle diyeceğini tahmin edememiştim :( 3 aylık bir süre oluyor yeniden staj yeri bulmak için. 2 ayı gitti son 1 ay kaldı. O kadar sınavlara hazırlandım, çabaladım, kazandım, stajı başlattım ama bütün emeklerin havaya gitme ihtimali yüksek. Burdan da TÜRMOB ve TESMER'e bir selam çakıyorum onlar anlamıştır :)

Maalesef daha uzun sürem var. Staj süresi 3 yıl. Ben geçen 1 Ocak'da başlattım stajımı. Şanssızım işte 5 yıldır çalıştığım şirkete güvenip stajımı o fabrikada başlattım. Hemen başlatmayıp dondursaydım sınavı kazandığım için 2 yıl sürem olacaktı ama 5 yıllık şirketimin aniden biz tanışıyoruz ya sen de gel ya da güle güle diyeceğini tahmin edememiştim :( 3 aylık bir süre oluyor yeniden staj yeri bulmak için. 2 ayı gitti son 1 ay kaldı. O kadar sınavlara hazırlandım, çabaladım, kazandım, stajı başlattım ama bütün emeklerin havaya gitme ihtimali yüksek. Burdan da TÜRMOB ve TESMER'e bir selam çakıyorum onlar anlamıştır :)

emeklerini hebe etme canım,o sınavı kazanmak gerçekten çok zormuş.

en kötü ihtimal eski fabrikanın taşındığı yere git başka çaren var mı?

emeklerini hebe etme canım,o sınavı kazanmak gerçekten çok zormuş.

en kötü ihtimal eski fabrikanın taşındığı yere git başka çaren var mı?

Ben Gebze'deyim şirket şişli'ye taşındı. Hergün gidip gelebilmem mümkün değil o yolu. Oraya taşınsam aldığım maaş direkt ev kirasına ve faturalara gider. Babam geçen yaz vefat etti, konularımı okuyanlar biliyordur. Anneme destek olmak zorundayım aldığım maaşı kendime harcıyamazdım. Zaten bu saatten sonra almazlar çünkü yerime eleman alımı yaptılar. Neyse Allah kerim bir yerden kapı açar umarım. Allah razı olsun sizden. Çok ilgilendiniz benimle. Çok teşekkür ederim. Allah sizin de gönlünüze göre versin herşeyi inşallah.

Siz yalnızca işitmiyorsunuz, ama bazılarının insanlıkları sağır! :47: Allah yardımcınız olsun.

işitme cihazı takıldıgında duyuluyor sanıyordum gözlük gibi...
demek tam anlamıyla olmuyormus...
ani isitme kaybı cogu kısının basına gelebılecek bısey kı stres bunun en buyuk etkenı..
düzelende var düzelmeyende...
kımın nolacagı bellı degıl.. dayımın kızı, bedensel engelli... henuz 11-12 yasında..
bir eli ve parmakları kucuk.. 2 amelıyat gecirdi yine olacak... anaokuluna giderken elini tutmazlarmis, hadi onlar cocuk ama inanın cocukken koskoca kadınlar eline bakayım eline bakayım diye cocugun etrafında donerlerdi..
cocuk elini hep arkasına saklardı... kızkardesi var.. oda 3-4 yaslarında.. yenı dogdugunda hanı onunkı oyle degıl.. tek benım elım boyle falan dermıs annesine.. insanlar cok tuaf.. beterın beterı var.. umarım ıs bulursunuz.. ınsan akıl yoksunu olmasın takmayın..Allah yardımcınız olsun..

Son düzenleme:
Bu ayrımcı işverenlerin, yarın öbürgün işitme kaybı yaşamayacaklarının garantisi var mı? İlahi adalet elbet tecelli eder...

Back
X