• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Engellilere Yapılan Ayrımcılıklar!

Doğrudur ama Rabbim adil olmayanları sevmez.. Allah'a havale et..

Demek istediğim tek sana değil iş ortamı zaten acımasız aynı işi yapsan da yalaka olmayınca haksızlık ediliyor maalesef.. Ve yalakalardan nefret ediyorum :19:

İş bulup stajını tamamlayıp , kendi işini kurman dileğiyle :16: Sizin gibi kardeşlerimize örnek ve onlara belki de işveren olmanız dileğiyle :42:

Amin amin. Allah razı olsun. Benim de tek dileğim bu. Umarım birgün kendi işimi kurar, kendim gibi kardeşlere yardımcı olurum. Damdan düşenin halini damdan düşen anlar o hesap :)

ALLAH yar ve yardımcın olsun canım
aslında o üvey evlat muamelesi yapanlar bir bilseler ki hiç bir şeyin garantisi yok ve unutmamalılar ki her sağlıklı insan geleceğin bir özürlü adayı yanii demek istediğim şuan 5 dk sonra ne olucağımızın garantisi yok bir tek ALLAH biliyor onu

Hadi yaaaaaaa nasıl sinirlendim şimdi. Keşke kapıyı vurup çıksaydınız. Ben bir daha öyle insanların suratına bakmazdım. Allah'ım tüm hastalara şifa versin inşallah. Hepimiz sınanıyoruz. Allah beni bu zorlukla sınıyor sizi de canınızdan can oğlunuzun sağlığı ile sınıyor. Ne anneler var çocuğu hasta diye terk eden. Mesela benim yengem yeğenim zeka olarak geri diye terk etti gitti ne aradı ne de sordu. Allah da sizin anneliğinizi sınıyor. Arada böyle çatlak sesler çıkıyor işte Allah'ın verdiği değil böyle mahlukatlar üzüyor bizi.

ne vıcdansız bı yengen varmış:43: ben kıyamıyorum yavruma bakmaya, ılk zamanlar kabullenmek cok zor oldu ama sımdı mucadele edıyorum, haftada 4 saat egıtıme götürüyorum,

böyle etrafımdan gelen yorumlara kırılıyorum uzuluyorum:43: gene gecen gun densızın bırı dıyokı ben araştırdım otızm gecmeyen bı hastalıkmıs dıyo

dedımkı ben elımden gelenı yapıyorum oglum ıcın geçmezsede gecmez evlat benım dert benım kımene dedım:ssz:

ınsallah ıyı bı ış bulursun canım allah yardımcın olsun senın ınan o kadar uzuldumkı :43:

çok iyi bilmiyorum ama sanki işverenlere engelli veya eski hükümlü çalıştırma gibi bir zorunluluk vardı sanırım yoksa o da mı kalktı ? maaş konusunda ise işverenlerin genel tavrı hep böyle değil mi zaten en ucuza en çok işi yıkmak istiyorlar, gel de komünist olma :S

Evet zorunluluk var tabii. Ama bir de içine girmek lazım sistem nasıl işliyor diye. Bedensel engelliysen gel telefonlara bak, işitme engelliysen üretimde amelelik yap diyorlar. Eğitimin felan kimsenin umrunda değil.

ALLAH yar ve yardımcın olsun canım
aslında o üvey evlat muamelesi yapanlar bir bilseler ki hiç bir şeyin garantisi yok ve unutmamalılar ki her sağlıklı insan geleceğin bir özürlü adayı yanii demek istediğim şuan 5 dk sonra ne olucağımızın garantisi yok bir tek ALLAH biliyor onu

Allah razı olsun amin inşallah. teşekkür ederim. İnsanlar garip varlıklar. İlla ki başlarına gelecek birşeyleri anlayabilmeleri için.

Bazilari basina gelmeden anlamiyor malesef. Benim cocugum yokken oyle bir kelimeyi kullanamazken, onlarinda kullanmamasi lazim. Bu empati yoksunlugu, kin ,nefret bazilarinin icine ne kadar yerlesmis hic anlamiyorum.

Evet o annesinin düşüncesizliği,ayıbı...Ama yine de çocuğundan çıksın dememeli... Geçmişte varsa büyüklerimizin yaptıkları hatalar,bunu bizler canımızla ödememeliyiz..Her birey kendi günahından kendisi sorumludur...Ben ilahi adalete çok güveniyorum..Verilecek bir cezası varsa muhakkak Allah gereğini yapacaktır..Beddua etmemek lazım...Bir insana çok kızabiliriz ama çocuğunun başına bir şey gelmesini temenni etmemeli...

ne vıcdansız bı yengen varmış:43: ben kıyamıyorum yavruma bakmaya, ılk zamanlar kabullenmek cok zor oldu ama sımdı mucadele edıyorum, haftada 4 saat egıtıme götürüyorum,

böyle etrafımdan gelen yorumlara kırılıyorum uzuluyorum:43: gene gecen gun densızın bırı dıyokı ben araştırdım otızm gecmeyen bı hastalıkmıs dıyo

dedımkı ben elımden gelenı yapıyorum oglum ıcın geçmezsede gecmez evlat benım dert benım kımene dedım:ssz:

ınsallah ıyı bı ış bulursun canım allah yardımcın olsun senın ınan o kadar uzuldumkı :43:

Allah hepimizin yardımcısı olsun. Eğer otizm konusunda bilgilenmek, ya da herhangi bir sorunuza cevap almak isterseniz benim Sakarya üniversitesinde özel eğitim bölümünde öğretim görevlisi bi ablam var. Çok bilgilidir, çok duyarlıdır. İletişim kurmanızı sağlayabilirim.

Allah hepimizin yardımcısı olsun. Eğer otizm konusunda bilgilenmek, ya da herhangi bir sorunuza cevap almak isterseniz benim Sakarya üniversitesinde özel eğitim bölümünde öğretim görevlisi bi ablam var. Çok bilgilidir, çok duyarlıdır. İletişim kurmanızı sağlayabilirim.

cok tsk ederım canım, özel egıtme götürüyorum pedoglarla sureklı ıletısım halındeyım, artık bende bı uzman oldum nerdeyse arastırma yapa yapa, cok sagol ılgıne bısey olursa mutalaka yazarım

Hadi yaaaaaaa nasıl sinirlendim şimdi. Keşke kapıyı vurup çıksaydınız. Ben bir daha öyle insanların suratına bakmazdım. Allah'ım tüm hastalara şifa versin inşallah. Hepimiz sınanıyoruz. Allah beni bu zorlukla sınıyor sizi de canınızdan can oğlunuzun sağlığı ile sınıyor. Ne anneler var çocuğu hasta diye terk eden. Mesela benim yengem yeğenim zeka olarak geri diye terk etti gitti ne aradı ne de sordu. Allah da sizin anneliğinizi sınıyor. Arada böyle çatlak sesler çıkıyor işte Allah'ın verdiği değil böyle mahlukatlar üzüyor bizi.

RABBİM sana bu imtihanı geçebilecek sabrı da verir inşallah

Geçmiş olsun canım, maalesef ülkemizde engelli vatandaşlara verilen değer bu kadar işte. Kimse düşünmüyorum ileri de bana ne olucak diye. Ayrımcılık diz boyu, sözde yasalar var ama uygulayana aşk olsun..

Evet o annesinin düşüncesizliği,ayıbı...Ama yine de çocuğundan çıksın dememeli... Geçmişte varsa büyüklerimizin yaptıkları hatalar,bunu bizler canımızla ödememeliyiz..Her birey kendi günahından kendisi sorumludur...Ben ilahi adalete çok güveniyorum..Verilecek bir cezası varsa muhakkak Allah gereğini yapacaktır..Beddua etmemek lazım...Bir insana çok kızabiliriz ama çocuğunun başına bir şey gelmesini temenni etmemeli...

Ilahi adaletle benim dedigim ayni sey aslinda. Ben beddua etmem zaten, gerek yok. Bana bir kotuluk yapan en gec bir-iki sene icinde belasini bulur. Bu hep boyle oldu cunku kimsenin hakkini yememisimdir. Onu insanlarin hakkini yiyen dusunsun. Ben de ilahi adalete cok guveniyorum. Yanlis anlasilmasin ben orda beddua etmedim.

Ayrica ilahi adaletin isleme sekli; illa ki kisinin kendisinden degil, cocugundan , akrabasindan, baska yollardan da cikabilir. Kurunun yaninda yasta yanar misali. Bu benim tespitim. O yuzden insan agzindan cikacak kelimelere cok dikkat etmeli. Birilerini kirmamaya ozen gostermeli.

Son düzenleme:
cok tsk ederım canım, özel egıtme götürüyorum pedoglarla sureklı ıletısım halındeyım, artık bende bı uzman oldum nerdeyse arastırma yapa yapa, cok sagol ılgıne bısey olursa mutalaka yazarım

Mutlaka beklerim. Çok geçmiş olsun

Geçmiş olsun canım, maalesef ülkemizde engelli vatandaşlara verilen değer bu kadar işte. Kimse düşünmüyorum ileri de bana ne olucak diye. Ayrımcılık diz boyu, sözde yasalar var ama uygulayana aşk olsun..

Evet ortada bir yasa var ama... Bazı işverenler engelli arkadaşlara diyor ki ben sana maaşını vereyim sen gelme işe. Şirketinde engelli birini görmek istemiyor, parasını vereyim devlet ceza kesmesin ama o engelli vatandaş gözüme gözükmesin diyor.

Ne demisler," düsmez kalkmaz bir Allah".
Hayatin bize ne getirecegini bilemeyiz.
Insanin kulaklarinin degil, kalbinin duymamasi fena.
Umarim biran önce gönlünüze göre bir is bulursunuz.

benim erkek kardeşimde işitme engelli,ileri derece değil ama zorluklarını çekiyor her şekilde..
hatta bununla ilgili burada konu bile açmıştım evlendirmek için..
Duymamak insanlardan,görmemek varlıklardan ayırır demiş Kant...
İnsan sosyal bir hayvan diyorlar,boşuna demiyorlar..İnsan sosyalleşmek içinde devasa bir icat etmiş dil ile..İletişimde dili kullanamıyorsanız yalnızlık doğal sonuçtur..
Yalnızlıkta en büyük Engeldir!

Geçmiş olsun.

Öncelikle toplumun bakış açısının tamamen degişmesi gerek.

Zaman geçtikçe biraz olsun degişti, fakat daha çok yol almamız gerek.

İnşallah istediğiniz gbi çalışabileceginiz bir iş bulursunuz.

Ilahi adaletle benim dedigim ayni sey aslinda. Ben beddua etmem zaten, gerek yok. Bana bir kotuluk yapan en gec bir-iki sene icinde belasini bulur. Bu hep boyle oldu cunku kimsenin hakkini yememisimdir. Onu insanlarin hakkini yiyen dusunsun. Ben de ilahi adalete cok guveniyorum. Yanlis anlasilmasin ben orda beddua etmedim.

Ayrica ilahi adaletin isleme sekli; illa ki kisinin kendisinden degil, cocugundan , akrabasindan, baska yollardan da cikabilir. Kurunun yaninda yasta yanar misali. Bu benim tespitim. O yuzden insan agzindan cikacak kelimelere cok dikkat etmeli. Birilerini kirmamaya ozen gostermeli.

Evet genelde böyle olur ama yine de o tarz insanların kötülüğünü dilememeliyiz Allahtan..En güzeli Allahın takdirine bırakmak.....

" Mevlam neylerse güzel eyler...."

Back
X