- Konu Sahibi Antepligelin
-
Evet ablalarim, kardeslerim, burasida olmasa derdime nerde cagre ariyacagim bilemezdim. Yok ama busefer dert sayilmaz cok sükür nezamandir huzurum yerinde. Hatirlayan olacaktir kayinvalidemle yapdigim büyük kavgadan sonra esimide benide reddetmislerdi ve önceleri esimle ailesini nasil baristirabilirim diye akil danismistim size.
Cok dua ettim cok agladim ama degdi esim annesiyle baristi ve suan eskisi gibiler. Artik bende barismak istiyorum, ben annemin baba tarafiyla konusmadigi icin hep ailemden kopuk büyümüs ve bu yükün altinda ezilen bir cocuk olarak büyüdüm. Aynisini kendi cocuklarima yasatmak istemiyorum.
Yanliz bir sorun var, oda kaynanamla aramda gecen kavga hicte hafife alinacak türden degildi, birdaha yüz yüze bakilmayacak türdendi. O anda birazda kaynanamin kiskirtmalari yüzünden esimdem ayri idim ve geri dönüsü yoktu benim icim barisacagimi bilseydim kavga etmezdim. Zaten eski actigim konularda bu olaylar detayiyla var.
Suanda esimin ailesini disarida görsem selam bile vermiyorlar öyle bir duruma geldik. Üstelik maalesef benim kayinvalidem gereginden fazla kinci eltimin birinin evine girmemeye yemin etmis ve on yildir gelinin evine girmeyen bir insan kendisi. Sizce ne yapmam gerekir? Buna benzer bir durum yasayan var mi aranizda? Fikirleriniz icin simdiden tskler
canım benım esının aılesıyle barısmasına sevındım ve senın bunada sevınmen benı ayrıca mutlu ettı
ama bence sen su an barısma cabalarına gırme.cocukların gıder gorur senın cocuklugundakı sorunları yasamazlar sen yasatmazsan.
kaynananın kıncı olması yasananların boyutunun buyuk olması vs su ara kaldıramaz kımse belkı.
zamana bıraksan daha ıyı olur bence.duygularınla hareket edıyor ve vıcdanın rahatsız oldugu ıcın suan barısıp vıcdanını rahatlatmaya calısıyorsun bence
sakın ol zamana bırak.belkı boylesı daha ıyı olacak.esın ve cocuklar gıderler gorurler sende zamanla gorusmeye baslarsın
allah yardımcın olsun ınsaallah canım
Arkadasim ben yanlis anlattim tabi, cocuklarim yok henüz hani olunca öyle olmasinlar demek istedim aslinda yani..
öncelikle şuan huzurunuzun genel anlamda
yerinde olduğuna çok ama çok sevindim...
ne olursa olsun bizler küçüğüz,bazı olayları unutmak,alttan almak durumundayız...
kötü olmak,küs olmak kimseye huzur ve mutluluk
vermemiş bu zamana kadar...neden bunları yazıyprum size,
demek ki kayınvalidenizde de bazı değişiklikler var,
dolaylıda olsa size yeşil ışık yakmış...
bence kayınvalidenizi bir akşam yemeğe çağırın,
tabiki yemekte konuşıulmaz bu konular ama
ortam ısınır,sonra odaya çağırırsınız ve konuşursunuz,
karşılıklı hatalarınız olduğunu ama bundan sonra gelin-kaynana değil,
anne-kız olmak istediğinizi söylersiniz...
kısaca özür dilersiniz belki de...inanın kötü olmayı herkes başarır,
zor olan,önemli olan iyi olmaktır...
siz size düşeni yapın,gerisini onlar düşünsün...
sevgiler...
Canim arkadasim cok dogru söylüyorsun, bende senin gibi düsündügüm icin bukadar takiyorum kafama. Ancak benim kaynanam evime gelmez, daha onunla kavgali degilken bile gelmezdi okadar zorlamama ragmen ( sebebini bende bilmiyorum ama kavgadan sonra ben evlerine hic gitmedim anlasamamalarinda hic payim yok demis ). Kavgali degilken gelmeyen kavgaliyken ´hic gelmez. Senin dedigin gibi pzür dilemeyi düsünüyorum ve gercekten cani gölden gelin kaynana degil anne kiz olmayi istiyorum. Ancak evlerine gidersem kapi disari etmelerinden veya kalbimi kirmalarindan korkuyorum.
arkadasım kusura bakmada kucuk olmamız buyuklere saygı herseyı yutmamız anlamına gelmez
aılene kufretmek ne demek bunu nasıl hazmedebılırsınız
altınlarınızı almak esyalara karısmak ve esınıze barısırsan hakkını helal etmem vs..
hayatta hazmedemeyecegım seyler ve bırdaha konusmamam ıcın bır sebeptır bence.
allah yardımcın olsun ne dıyım
ama bu anlatılandan kayınvalıdenın yapısının degısık oldugunu dusundum.boyle bır ınsanla barısman omur boyunca senın ıcın sorun yasamana neden olacaktır bence.
tabıkı ınsanı ılıskıler saygı aıle kavramı cok onemlı.herkes ıyı olmak anne kız gıbı olmak esınle aılesıyle mutlu olmak ıster ama bu karsılıklıdır.
senın aılene kufreden dıl uzatan bır ınsana karsımı saygıdan bahsedıyorsun.
saygı ve sevgı karsılıklıdır.hakedene saygı gosterılır ve sevgı verılır dıye dusunuyorum
hakkında herseyın hayırlısı olsun ınsaallah
Aslinda cok haklisin, benden haric bes gelinleri daha var, yeri gelir gelinlerinden azar bile isitir ama ben herzaman bütün haksizliklara karsi sustugum icin hep ezildim. Benimde icimde kalan cok seyler var, herseyi unuttum ama ayrilmanin esigine illk geldigimizde davranislari beni büyük hayal kirikligina ugratti. Esim beni dövüp evden atmisti, üstelik anneler gününde anneme gitmek istedigim icin annesinin doldurusuna gelmisti. Ben annemin evine gittigimde hala kaynanamlar gelir bizi baristirmaya calisirlar diye düsünürken kaynanam o altinlar benim hakkim onlari ben aldim diyormus megerse....
Yinede siz benim yerimde olsaydiniz ne yapardiniz, kendinizi benim yerime koyun gercekten vereceginiz cevaplar benim icin cok önemli.
huzurunuzu eni bulmuşken tekrar huzursuz bi ortam yaratmak için adım atmak istiyor gibisiniz..bence bi müddet eşinizle başbaşa kalın..ailesi sizi çok önemserse onlarda bazı girişimlerde bulunurlar kanımca...siz adım atar barışmaya istekli görünürseniz " haa bak haksız olduğunu anladı bize yanaşmaya çalışıyor"şeklinde bi tavır sergilemeyecekleri ne malum..ben olsam uzak kalırdım..
daha önceki konunuzu hatırlıyorum, karşılıklı küfürleşmeler ciddi hakaretler vardı sanırsam.
eşinizin ailesiyle barışması iyi olmuş ama sizin aranızın ne kadar iyi olabileceği konusunda endişeliyim.
onca yaşanandan sonra herkes sizin temiz bir sayfa açamayabilir; ki bahsettiğiniz kadaraıyla kayınvaldeniz bazı şeyleri sineye çekecek tipte biri değil.
siz kayınvalidenizin bazı sözlerini yumuşama olarak görmüşünüz ama bence söyledikleri zaten olması gereken şeyler.
benim fikrimce şimdilik bir süre daha böyle gitsin. zaten eşiniz de henüz yeni barışmış. arada selam yollarsınız falan bakalım tepkileri ne olacak. eğer arada hiçbir bağ kuramasanız bile ilerde doğacak çocuklarınız babanelerinden kopuk olmasını gerektirmez bence bu durum. aradaki köprüyü eşiniz kurabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?