şahit olduğum bir olay var ki; anlatmadan geçemiyeceğim. çok yakın bir akrabamda benzerini yaşadık.
kızın adına ayşe diyim, annesinin ikinci evliliğiydi, ergenlikte üvey babayla geçinemediği için sıkça teyzesinde kalıyordu, en büyük yeğenle arasında 5 yaş var.
teyze ile enişte kaçarak evlenmiş, hatta bir fotoğraf var, teyze ile enişte yeni evli ablasına gelmiş bahçedeler. ayşe ortada, anne ve üvey baba arkada, teyze ve enişte önde.
teyze hep ayşeye sahip çıkıyor, enişte ayşeyi askerlik arkadaşı ile tanıştırıyor,arkadaşın adı ali olsun. yaşa falan bakmadan ali ile ayşe evleniyor. bir oğlu oluyor. geçinemiyorlar ayrılıyorlar, bu arada teyze hastalanıyor
ve 40 yaşlarının başında iyileşemiyor ölüyor,
ayşe oğluyla hala orda. teyzeyi gömüyorlar, mezarlıktan geliyorlar, ayşe eniştesine sarılıp ağlıyor. işte o zaman eniştenin kafasına diinnnk ediyor, ben niye ayşeyle evlenmiyim ve evleniyorlar, tabiki aile sülale birbirine giriyor. mutlu oldular mı hayır. şuanki durumlarını bilmiyorum, çünkü ben de görüşmüyorum.
ben bunların büyük bir kısmına şahit oldum, bebeklik dönemim hariç çünkü ayşe benden büyük.
anlaşılır anlatmaya çalıştım, öyle detaylar var ki uzun olur diye es geçtim, aklınız oynar.
ben bu olaya şahit olduktan sonra, artık hiçbirşeye şaşırmıyorum.