• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ense kalınlığı, 12 hafta, 6.8

Ben iki ayrı ilde üç ayrı doktora gittim buradan yazamıyorum ama açığını söyleyim ikinci gittiğim doktor beni boş yere umutlandırmış gibi hissediyorum ve en son gittiğim doktor bir sürü yeni bulgu ekledi, mesela gelişim geriliği var görünüyor şuan da daha ilerler mi bilmiyorum önemli arter damarları eksik vs
Tek bulgu var sanıyordum canım ben fetal dna sonucundan sonra inşallah herşey daha netlik kazanır kaç haftalık oldun şimdi

Tek bulgu var sanıyordum canım ben fetal dna sonucundan sonra inşallah herşey daha netlik kazanır kaç haftalık oldun şimdi
13ün yarısı oldu ama 12 haftalık olarak görünüyordu en son :( bende başta başka bulgu yok sanıyordum ama her gittiğim doktor farklı bir bulgu ekledi üstüne, mesela birde arsa şüphesi var ( bir damarın farklı bir yerden geçmesi ) bu down ihtimalini güçlendiriyormuş. Kafayı yiycem sonuç çıkana kadar. Başta eşim sonlandırma taraftarı değil aşırı baskı altında hissediyorum, benim bir tane daha çocuğum var üstelik.. :(

13ün yarısı oldu ama 12 haftalık olarak görünüyordu en son :( bende başta başka bulgu yok sanıyordum ama her gittiğim doktor farklı bir bulgu ekledi üstüne, mesela birde arsa şüphesi var ( bir damarın farklı bir yerden geçmesi ) bu down ihtimalini güçlendiriyormuş. Kafayı yiycem sonuç çıkana kadar. Başta eşim sonlandırma taraftarı değil aşırı baskı altında hissediyorum, benim bir tane daha çocuğum var üstelik.. :(
İnşallah test sonucun tertemiz gelir canım hangi firmaya verdin fetali kaç gün oldu 🙏🙏

Gelmedi yarını bekliyorum, ama bu süreçte görüştüğüm başka doktor fetal dnayı boşuna yaptırmışsınız çünkü temiz gelirse bu bebeğe sağlıklı diyemeyiz fazlaca bulgusu var, oldu ki kötü geldi sonuç ben olsam fetal dna ve bu ultrason bulgularıyla sonlandırırdım dedi fakat bunu söyleyen fetal dnayı yapan doktor değil fetali yapan doktor amniyosenteze kadar bekleme taraftarı buda beni çok geriyor. Ağlamaktan helak oldum ama artık şunu kabul ettim sonlanacaksa da çok uzamasa bebek büyümese çünkü onu görmek alışmak beni çok üzüyor.
Fetal tanı değil tarama olduğundan sonlandırma yapılabilmesi için mutlaka bir tanı testi gerekiyor, yani cvs ya da amniyosentez. Fetal dna her ne kadar ℅99 dese de hala bir tarama testi.

Bazen plasentada olan bir sıkıntı aslında bebekte olmayabiliyormuş. Cvs de plasentadan parça aldığı için doktorun amniyosentezi daha garanti görmüş olabilir, ondan beklemek istemiştir. Amniyosentez direkt bebek dnası içeriyor.

Son düzenleme:
İnşallah sonuçlarınız tertemiz çıkar 🙏🙏

merhaba 12 haftalık hamileyim bugün ikili tarama için doktora gittiğimde ense kalınlığını 6.8 ölçüp çok vahim konuştu ayrıca burun kemiği de görmediğini söyledi tüm bu bulgular birleşince ikili tarama yapmaya gerek olmadığını acil bir şekilde cvs yaptırmam gerektiğini bebeğin yaşama olasılığının düşük olduğunu engelli olma olasılığının %85 olduğunu söyledi, yol gösterecek deneyimlerini anlatacak birileri varsa yardım diliyorum, saatlerdir ağlıyorum hiç bir şey düşünemiyorum. bu arada ölçümleri perinatolog yaptı başka bir hekimi çağırıp onada gösterdi o da onayladı.
Fetal DNA ve amniyosntz yaptırn

Fetal tanı değil tarama olduğundan sonlandırma yapılabilmesi için mutlaka bir tanı testi gerekiyor, yani cvs ya da amniyosentez. Fetal dna her ne kadar ℅99 dese de hala bir tarama testi.

Bazen plasentada olan bir sıkıntı aslında bebekte olmayabiliyormuş. Cvs de plasentadan parça aldığı için doktorun amniyosentezi daha garanti görmüş olabilir, ondan beklemek istemiştir. Amniyosentez direkt bebek dnası içeriyor.
Evet hepsini anlattı fakat ben artık çok kaygılıyım o kadar bekledikten sonra bebeğimi hissedince nasıl vaz geçeceğim bilmiyorum bu sürede çok başka sorunlarda yaşadım mental olarak hiç iyi değilim

Back
X