Ense kalınlığı 2.6 :(

tubigi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2011
40
25
Meraba kızlar..ne kendi ailemle ne de eşimin ailesiyle paylaşmadım üzüntümü eşimle de çok fazla paylaşamıyorum daha çok üzmemek adına ama inanın çok üzgünüm bebeğimin ense kalınlığı 2.6 çıktı:KK43: var mı bizim gibi olanlar:KK43:

Meraba kızlar..ne kendi ailemle ne de eşimin ailesiyle paylaşmadım üzüntümü eşimle de çok fazla paylaşamıyorum daha çok üzmemek adına ama inanın çok üzgünüm bebeğimin ense kalınlığı 2.6 çıktı:KK43: var mı bizim gibi olanlar:KK43:
Merhaba canim ben yasamadim ama arkadasimin bebeginin ense kalinligi 3.7 idi nazal kemigi yok denecek kadar kucuktu ikili testide 50/1 idi daha kotu sonuc olabilirmiydi bilmiyorum ayni donem hamile oldugumuz icin surekli haberlestik arastirdik amniosentez yaptirdi sonuc temiz cikti icin rahat olsun cikabiliyo boyle seyler benimde ikili test guzel 3luye gerek bile gormedi dr ama down sendromu belirtisi olan barsak parlakligi var bebegimde Allah saglikli sekilde kucagimiza almayi nasip etsin insallah

Merhaba canim ben yasamadim ama arkadasimin bebeginin ense kalinligi 3.7 idi nazal kemigi yok denecek kadar kucuktu ikili testide 50/1 idi daha kotu sonuc olabilirmiydi bilmiyorum ayni donem hamile oldugumuz icin surekli haberlestik arastirdik amniosentez yaptirdi sonuc temiz cikti icin rahat olsun cikabiliyo boyle seyler benimde ikili test guzel 3luye gerek bile gormedi dr ama down sendromu belirtisi olan barsak parlakligi var bebegimde Allah saglikli sekilde kucagimiza almayi nasip etsin insallah

Amiinnn canım..insan kendi için değil doğacak bebeğinin hayatı için korkuyo..Allah yüzümüze baksın sağlıkla alalım yavrularımızı kucaklarımıza inşallah..

merhaba,
04.02.2015 resmen hayatımın karardığı gündü. Bebeğime ense kalınlığı var dediler ve 3 mm. olduğunu söylediler . ayrıca aynı gün yapılan 2'li testte down sendromu riski 1/50 den daha yüksekti. Ağlamaktan perişan oldum .Öğrediğimde 11 haftalıktım ve 16.haftaya kadar amniyosentez işlemini bekledim .19.haftada sonucumu aldım. Allahıma milyonlarca kez şükürler olsun ki sonuç temiz çıktı. Ama o sekiz haftada resmen yaşlandım . Lütfen karamsarlığa kapılmayın 7 mm ense kalınlığı bile çok zaman temiz çıkıyor. Zaten bu esnada gördükleri ense kalınlığı değil ense saydamlığı oluyormuş bunu bizzat kendi doktorum söyledi .Allah hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin. Dualarım sizinle...

ense kalınlığı normal çıkmıştı ama ikili taramada biyokimyasal riskim 69/1 çıkmıştı. 16.haftada üçlü tarama ve ayrıntılı yaptırdım. normal olduğunu bir sorun olmadığını söylediler ama hiçbir şey keisn değil.risk çıkmaması veya ensesinin normal olması bebeğin sağlıklı olduğu anlamına gelemdiği gibi ense kalınlığının yüksek, riskin de yüksek çıkması kesin bir hastalık tanısı değil. dua edin bol bol. daha iyi, içinizi rahatlatacak bir doktora gidin. Ben d eilk günlerde çok perişan olmuştum ama şimdi dua edip Allaha emanet ediyorum oğlumu. Allah hepsine sağlık versin.

canım benim ki 2.1 çıktı doktorum 3 ten sonrası sıkıntılı dedi peşinden dörtlüde yaptım allaha şükür bir sıkıntı olmadı.

kızlar zaten bu test sadece bir tarama testi doktorunuz da söylemiştir. kesin sonuç değil yani, temiz çıkıp down sendromlu doğma olasılığı da var yani allah korusun. o yüzden canınızı sıkmayın zaten 3mm ve daha üstüne riskli diyor doktorlar.

Merhaba

Paylaşımınızı gördüm ve sonucu merak ettim. Şuan bende sizin durumunuzdayım. NT 2,88 çıktı moralim alt üst durumda

O kadar çok kişinin bebeğinde down sendromu riski çıkıyor ki kimi ense kalınlığı kimi bağırsak kimi kalp kiminin testleri riskli benim de üçlü testim yüksek riskli ne zor geçiyor zaman inşallah herkesin bebeği sağlıklı olur

O kadar çok kişinin bebeğinde down sendromu riski çıkıyor ki kimi ense kalınlığı kimi bağırsak kimi kalp kiminin testleri riskli benim de üçlü testim yüksek riskli ne zor geçiyor zaman inşallah herkesin bebeği sağlıklı olur
Merhaba. Canim bebeklerimizin saglikli olmasi icin salat- i tefriciye katilmak ister misin?seni bu konuda etiketledim bakarsan sevinirim.

slm bu mesajın baya eski ama sonuç ne oldu yazmamısşsın merak ettim benimde bugunkü ölçümde 2.6 çıktı ense kalınlığı :S:S:

X