ENSE KALINLIĞI çok yüksek çıkanlar lütfen bi umut

Benim ikili tarama sonucu 1/50 çıktı Malatya'da bir doktora gittim neden bu kadar stres yapıyorsun 1/49 da iyi olma ihtimali var dedi.ne yapacağımı bilmiyorum bir türlü rahatlayamiyorum.

Oraya yanlış yazmisim 4.9mm çıkmıştı CVS işlemi yapmadılar amniosentezi bekliyorum şuan 15 haftaligim haftaya yapicsklar inş geçen hafta gittiğimde bebekde daha fazla şişlik oluşmamış dediler ama dediginiz gibi icimiz bi turlu rahat olamiyo cunku o şüphe tohumunu attılar içimize su bekleme suresi çok zor ama sabrı öğretiyor Rabbim bol bol dua ediyorum hem kendime hem bnm durumumda olan arkadaslara

canım dua et duadan başka elimizden birsey gelmiyor.ilk ense kalınlığı ortaya çıktığı gün doktor bizi baya korkuttu down sendromu olmasa bile kalbiyle ilgili yada başka problemleri vardır dedi o yüzden insan rahatlayamiyor ya gerçekten

Ewt doktolar bizede aynı şeyi dediler etrafta yaşayan çok insan var biliyomusun herkese deaaynı şeyi söylemişler hemen hemen ama bicoguda ssaglikli hastanede biriyle tanıştım ayni şeyleri yaşadım hemen alalım dedi doktorlar ama bn amnioyu bekledim sonucunda temiz çıktı cocugumda gayet sağlıklı dedi açıkçası bunlar bana biraz umut oldu bnde dua ediyorum bol bol Rabbim duyar inş sesimizi çünkü elden başka bisi gelmio

MERHABA, buraya sırf sizi rahatlatmak için kaydoldum. Allah biliyor hiç bir testi yaptırmadım ne de olsa evladımızı öldürtecek değildik. ama ultrasıonda ense kalınlığı önce 4.1 mm çıktı, hacettepeye sevkedildim değer giderek artıyordu 6 mm olmuştu en son. Çok zor zamanlardı, bilen bilir. Çok yüksek bir oran olduğu için yüzde 90 down sendromu olur dediler, hatta öyle ki bu oranla down sendromuna rahmet okursunuz başka ne sendromlar var diye de sağolsun doktorlar mahvettiler tüm hamilelik sürecimi. sonuç ne mi, HAMDOLSUN. Oğlum sapasağlam doğdu, şuan 2.5 yaşında ve her şey çok normal, abartmış olmak istemem ama umut olsun diye söylüyorum oğlum belki de şahit olduğum en akıllı en mantıklı çocuk, bilmediklerimizi öğretiyor adeta. ense kalınlığı olayı neydi hala merak ediyorum, o oran nereye gitti. okuduğum ayetler, kıldığım namazlar ve hamileliğim boyunca taşıdığım inancın bu neticeyi sağladığını düşünüyorum. o yüzden dövünmek, paralanmak yerine "Rahimlerde olanı ancak Allah bilir" ayetine sıkıca sarılmanızı, O ne derse onun vuku bulacağını bolca tefekür etmenizi tavsiye ederim. son olarak türkiyede doktorların çok evhamlı ve annenin -bebeğin psikolojisini hiçe sayan çıkarımları son zamanların en büyük trendi oldu. her hamile olan daha 2. aydan itibaren bir çok teste muayeneye gereksiz uygulamalar aşılar yüklemeler vs yemaruz kalıyor. ilk 6 ayım ürkiyede geçti ve en sıkıntılı zamanlarımdı. son üç ayım da almanyada geçti ve inanın insan tabiatıyla değerli addediliyor orada, her şey doğal annelerimizin hamileliği ve doğumu gibi. ne ultrason manyaklığı, ne çeşit çeşit aşılar, ne sezeryan ne suni sancı. 2 gün sancı çektim ama hiç bir ebe suni yollarla doğumu başlatmak istemedi, yalvardım sezeryan olayım kurtulayım artık diye yine izin vermediler. çok şükür ki insana iyi gelen ne varsa o sıradan bir devlet hastanesinde yaşattılar bana. muhtemelen hamileliğimin başları orada geçse, bu ense kalınlığı olayı sadece oğluşunuzun kafası biraz tombik olacak deyip geçiştirirlerdi. şimdi tekrar türkiyedeyim ve çok korkuyoru hamile olmaktan, bütün hamileliği çıkabilecek problemlere göre dönemlere ayırmışlar, sağsalim bir hamilelik yaşayan kalmadı. sonumuz hayrolsun.

Back
X