Ense kalınlığı yüksek çıkması

ferihaa

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2025
82
22
3
35
Merhaba arkadaslar. Bugün 12+3 olarak ultrosona baktı doktorum ense kalınlığı 2.03 olarak ölçtü yaşım 35 olduğu için ikili tarama testi istedi. Edindiğim bilgiye göre 3.00 kadar normal kabul ediliyormuş acaba yaşımdan dolayı mı şüphelendi? ( Bu arada burun kemiği gayet belirgin ve kalp atışları iyi çıktı)
Bebeğim ve kendim adına çok endişeliyim yıllardır beklediğim bebeğimin sağlığından şüphe etmek beni mahvetti bilgisi olan biraz bilgi verebilir mi rica etsem

ikili tarama yerine fetal dna yaptırın bence. yasınız da ileri olduğu için ikili tarama testi çok güvenilir olmayabilir

ikili tarama yerine fetal dna yaptırın bence. yasınız da ileri olduğu için ikili tarama testi çok güvenilir olmayabilir
Evet fetal DNA testi de önerdi doktorum ama maddi olarak şuan onu yaptiracak durumumuz yok çıkan değer yüksek mi sizce kesin gerekli mi fetal DNA testi

Evet fetal DNA testi de önerdi doktorum ama maddi olarak şuan onu yaptiracak durumumuz yok çıkan değer yüksek mi sizce kesin gerekli mi fetal DNA testi
kesin gerekli değil bence ama yasınızdan dolayı zaten büyük ihtimalle ikili taramada risk yüksek çıkacak. boşuna yıpranmamanız açısından fetal dna daha iyiydi.

onun dısında 20.haftadan sonra zaten detaylı ultrason var. eğer bebeğinizde genetik bir rahatsızlık varsa görülür

Sonuç ne çıkarsa çıksın doğurmak istiyorum dediğim için doktorum ısrar etmedi. Hakkımızda hayırlısı olsun umarım sağlıklıdır bebeğim

Hamilelik uzun bir süreç stres içinde olmaktansa yaptırmanızı öneririm. Ben ilk bebeğimde fetaldna yaptırmadım hamileliğim zor stresli geçti, o yüzden 2. Hamileliğimde fetaldna yaptırdım. Bazı üniversite hastanelerinde ücretsiz yapıldığını duymuştum isterseniz bir araştırın.

Arastiricam teşekkür ederim stres konusuna gelince evet kendimi yiyorum sabahtan beri

39 yasında hamile kalıp 40 yaşında doğurdum bu sene yani.İkizlerim var .Birinin ense kalınlığı 2,4mm di detaylıda.Fetal yaptırdım temiz geldi.sağlıklada doğdular şükür. 2mm çok yüksek bir değer değil F ferihaa

Ayy inşallah yani doktorum kesin olumsuz demedi burun kemiği çıkıntısı çok güzel dedi muhtemelen yaşımdan dolayı şüphelendi

Ayy inşallah yani doktorum kesin olumsuz demedi burun kemiği çıkıntısı çok güzel dedi muhtemelen yaşımdan dolayı şüphelendi
Sınır 2,5mm demişti doktorum. Sizin ki sınırda bile değil.burun kemiği yoksa ve başka bulgularda varsa sorun teşkil edebilirdi.Ama başka bir sorun yokken tek başına 2mm çok sorun olarak görülmüyor(doktorumun yorumları)

Ay inşallah doktorum her ihtimale karşı söylemiştir muhtemelen çok titiz biri en başından beri süreci mükemmel yönetti zaten açıklarken de kesin downlu gibi demedi biraz ense kalınlığı var ama burun kemiği net görünüyor dedi

İnşallah sağlıkla doğurursunuz

Merhaba öncelikle tüp bebek 24 haftadayız… 11 haftada ense kalınlığımız 4.09 ölçüldü ve doktorumuz iki test fetal net sonuç vermeyeceğini perinatoloğa yönlendirdi ve gittik. Bu doktorumuz da 6 mm ölçtü ense kalınlığını ve ters a dalgası mevcut dedi. Doktorun önerisi üzerine erken sonuç almak adına Cvs yaptırdık 2 hafta sonra hücre lab çoğalamadığı için sonuç gelmedi.amnisontez yapıldı 3 hafta da çıktı sonuç.yüzde elli kromozom bozukluğu demişti doktor Çok şükür kromozom bozukluğu çıkmadı. 20 hafta da detaylı ultrasona girdik kalp ekosu da tavsiye edildi ense kalınlığı ters akımdan dolayı ona da tamam dedik o da tertemiz çıktı. Yüzde 30 organ anomalisi demişti doktor onu da elemiş olduk ve yüzde 20 sağlıklı demişti.
Amniyosentez sonucunda exom testi önerilir yazıyordu bir kaç doktorla görüşme sonunda lab olan sıvı üzerinden ve bizden kan alınarak onu da yaptırdık bekliyoruz o da haftaya çıkar. Çok şükür sağlıkla ilerliyor gebeliğim hep içimde olumlu olduğu sağlıklı olduğu düşüncesi vardı. Ama doktorun her dediğini yaptırıp teyit etme isteğiyle yol aldık. Pişman mıyım değilm kafamız hiç bi zaman rahat olmadı olamayacak da sanrm. 11 haftadan itibaren duyduklarımızın korkusu yetti bize içimizde o bizim hala… neye karar verirsiniz bilemem tabi ama bizdeki bulgular çok ciddiydi testlerle ilerledik. Çok şükür ölçüm değerleriniz iyi neye karar verirseniz verin sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin allahım

İki test isteniyor gebeliğin 12 haftasında istemesi normal yaşla alakası yok diye biliyorum. Kimisi ikili yaptırmıyor direk fetal yaptırıyor.

Öncelikle bir sürü varsayım üzerinden sıkıntılı süreçler yasamissiniz bunun için üzgünüm. Dün ilk bu haberle çok üzüldüm ama şuan üzgün değilim bebeğimin sağlıklı olduğunu düşünüyorum. İnşallah sağlıkla kucağımıza alırız çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…