kan almadan once enseye bakılıyor 3 mmden asagıdaysa sonuc iyidir zaten
evet hepsi birlikte degerlendiriliyor ama ense olcumu iyi cıkmıs kanda cıkınca hepsiyle ilgili risk degerlendirilmesi yapıyorYani taramami yapmis oldu simdi :) 10 gun sonrada kanin sonucu cikcakmis
mesela testte burun kemigi gorunmusmu oda yazar buda onemliymis..bazı doktorlar ense olcumu ve burun kemigine bakarak kan testi istemiyoda olabiliyomusWynonna ense kalinligi en onemli bulgu mudur risk olarak bilgin varmi? Benim de 1.14 mm cikti ense kalinligi kan testim persembe cikicak acayip gerginim kotu cikarsa sonuc diye
Evet burun kemigini de gosterdi doktorum.mesela testte burun kemigi gorunmusmu oda yazar buda onemliymis..bazı doktorlar ense olcumu ve burun kemigine bakarak kan testi istemiyoda olabiliyomus
yani bunların hepsi olumlu seyler cunku burun kemiginin az gelismis olması veya gorunmemesi kromozom hastalıkları riskini ciddi oranda arttırıyomusEvet burun kemigini de gosterdi doktorum.
İnsallah yolundadir hersey ya sonuclar cikacak bakalim persembe gunu korkuyorum ama bir aksilik yoktur ins.yani bunların hepsi olumlu seyler cunku burun kemiginin az gelismis olması veya gorunmemesi kromozom hastalıkları riskini ciddi oranda arttırıyomus
İnsallah yolundadir hersey ya sonuclar cikacak bakalim persembe gunu korkuyorum ama bir aksilik yoktur ins.
Bi de merak ettigim bisey var, hamile kaldigimi ogrenmeden bir kac un once genetik test sonuclarimizi almistik, esimde de bende de kromozomlar normal cikmisti. İki saglikli ciftin cocuklarinda down olma ihtimali hakkinda bilgin varmi?
sanıyorum buda bazı hastalıkların onceden belli olmasını saglıyor ama down sendromu icin en onemli sebep annenin yası deniliyor aslında diger sebeplerde cok genel kesinligi yok yani..bence kafana takma burun kemigi ve ense olcumu sonucları iyi cıkmıs ben internettede cok arastırdım bunu sonucu aldıktan sonra bunlar cok onemli bulgular iste bunların olumlu olması zaten risk degerlendirmesini belirliyorİnsallah yolundadir hersey ya sonuclar cikacak bakalim persembe gunu korkuyorum ama bir aksilik yoktur ins.
Bi de merak ettigim bisey var, hamile kaldigimi ogrenmeden bir kac un once genetik test sonuclarimizi almistik, esimde de bende de kromozomlar normal cikmisti. İki saglikli ciftin cocuklarinda down olma ihtimali hakkinda bilgin varmi?
İnsallah canim aagolasin:)sanıyorum buda bazı hastalıkların onceden belli olmasını saglıyor ama down sendromu icin en onemli sebep annenin yası deniliyor aslında diger sebeplerde cok genel kesinligi yok yani..bence kafana takma burun kemigi ve ense olcumu sonucları iyi cıkmıs ben internettede cok arastırdım bunu sonucu aldıktan sonra bunlar cok onemli bulgular iste bunların olumlu olması zaten risk degerlendirmesini belirliyor
testi ne zaman yaptırdın devletteyse sonuca netten sende bakabilirsin ben oyle gordum yoksa banada 10 gun dediler 5 gunde cıktı:)İnsallah canim aagolasin:)
1.5iyi sonuc canm 3un alti iyiymis. Taramada once ense olcuuolarKızlar 11+5 gunluguz bugun dr.dan geldim nt(ense kalinligiymis) 1.5 mm cikti ikili taramam cuma gunu normalde ne kadar olmali iyimi acaba bu rakam taramadan once niye olctuki ben taramada yapiliyo diye biliyodum
Carsamba gunu yapildi ozelde. Bir hafta sonra cikar dediler muhtemelen persembeden once cikmaz cunku o gun de sonuc kagidini persembe diye verdiler. Netten kontrol ediyorum bakalimtesti ne zaman yaptırdın devletteyse sonuca netten sende bakabilirsin ben oyle gordum yoksa banada 10 gun dediler 5 gunde cıktı:)
Islem numarani aldin dimi :)testi ne zaman yaptırdın devletteyse sonuca netten sende bakabilirsin ben oyle gordum yoksa banada 10 gun dediler 5 gunde cıktı:)
barkod veriliyor ya orda zaten hasta nosu yazıyor ordan tum sonucları goruyorum:)Islem numarani aldin dimi :)
Ben doktora dedim ki ense ve burun normal çıktığına göre büyük ihtimal yoktur demi dedim . Yok dedi tam olarak öyle değil ense ve burunu normal çıkıp down sendromu olma ihtimali de var dedi. Ama internette bnde hepsi br degrlendiriliyor diye okumustm.sanıyorum buda bazı hastalıkların onceden belli olmasını saglıyor ama down sendromu icin en onemli sebep annenin yası deniliyor aslında diger sebeplerde cok genel kesinligi yok yani..bence kafana takma burun kemigi ve ense olcumu sonucları iyi cıkmıs ben internettede cok arastırdım bunu sonucu aldıktan sonra bunlar cok onemli bulgular iste bunların olumlu olması zaten risk degerlendirmesini belirliyor
cıkmıs olabilir canım ozelde yapılınca daha erken vermeleri lazım ya:)Carsamba gunu yapildi ozelde. Bir hafta sonra cikar dediler muhtemelen persembeden once cikmaz cunku o gun de sonuc kagidini persembe diye verdiler. Netten kontrol ediyorum bakalim
Bende oyle yapiyorum hemen barkodun fotosunu cekiyorumbarkod veriliyor ya orda zaten hasta nosu yazıyor ordan tum sonucları goruyorum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?