Ense kalinligi

Beyza _123

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2017
355
77
103
39
Arkadaslar 11 hafta 4 günlük hamileyim bugun ultrasonda ense kalınlığı 7.4 cıktı ve bebegimin sırt kısmında ödem oluşmuş kan verdim ikili test icin yarın çıkacak cok kötüyüm ağlamaktan helâk oldum bu şekilde olup bebeği sağlık li doğan varmı

Bir bilgim yok canim cok gecmis olsun uzulme demeye geldim , benim bir kuzenim var di kiza dowun sendrlu dediler ensesi kaldin filen dediler 2liside sorunluydu ama kiz sapa saglam dogdu ve sinifinda okulunda 1. Allah a sigin ve dua et canim

Hic kimse yokmu bu şekilde bilgi verecek

Bir bilgim yok canim cok gecmis olsun uzulme demeye geldim , benim bir kuzenim var di kiza dowun sendrlu dediler ensesi kaldin filen dediler 2liside sorunluydu ama kiz sapa saglam dogdu ve sinifinda okulunda 1. Allah a sigin ve dua et canim
Sagol cnm ama cok zor biliyormusun sizde dua edin inşallah bir sorun cikmaz

Cok gecmis olsun , ayrıntılı ultrason yaptirmanizda fayda var 20.haftadan sonra .
Inşallah hic bir sorun yoktur

suan biz ne soylesek yanlis olur o testlerde yaş riski hcg degeri herseye bakiyorlar amniyosentez yada harmoni idi sanirim digeri yaptirdiniz mi

İkili testler %100 bi oran vermiyor. Atıyorum %70 oran dahi verse öyle olmayan sağlıklı doğan bir çok Bebek var yanılma payı yüksek oluyor. Hamilelikte en önemlisi motivasyon. Motivasyonunuzu yüksek tutun yanılma payı olan durumlar.

Aynısı değil ama geçen haftada doktor bana bebeğin suyu bitmiş sınırda dedi tehlikeli durum dedi ilk gün karaları bağladım ağladım sonra motivasyonumu yükselttim Dua ettim Bu hafta kontrole gittiğimde doktor suyu çok iyi dedi. Belki geçen hafta yanıldı belki bu süreçte içtiğim su falan iyi geldi bilmiyorum ama kesin bişey yokken kendini harap etmemek en önemlisi çünkü iyi düşünmek iyiyi çağırır.

İlk kızımda ense kalınlığı, burun kemiği vs sorunluydu. Fakat bizimkinde gelişim geriliği vardı. Engelli olma riski çok yüksekti ben herhangi özel bir test yaptırmadım. Gayet sağlıklı.

İkincisinde her şey normaldi ama ikili test sonucum da down sendrom riski yüksek çıktı. Doktorum gelişiminin gayet sağlıklı olduğunu ama istersem özel test yaptırabileceğimi söyledi. Yaptırdım, bir şey çıkmadı. Harmony testti sanırım, hastane dışı özel bir yerde yaptırdık. Hatta test Amerika'ya gittiği için ve noel tatiline denk geldiği için de beklemiştim bayağı. Aman aman kendimi paralamadım.

Sakin olun, kendinizi parçalamayın hemen. Down sendromunda burun kemiği ölçümlerinde de sıkıntı olur. İnşaallah sağ salim, sağlık ve sıhhat ile evladınızı kucağınıza alırsınız

Canım şuan kendini bu kadar uzmen yıpratman birseyi degistirmeyecegi gibi bebisede stres yapar annesi üzülme
Teyzeme de öyle dediler sağlıkla doğurdu rahat ol

Arkadaslar 11 hafta 4 günlük hamileyim bugun ultrasonda ense kalınlığı 7.4 cıktı ve bebegimin sırt kısmında ödem oluşmuş kan verdim ikili test icin yarın çıkacak cok kötüyüm ağlamaktan helâk oldum bu şekilde olup bebeği sağlık li doğan varmı
Merhaba, başka bir doktora daha görünmenizi tavsiye ederim..

Allah korktuğunuza uğratmasın,umarım herşey yolundadır.
İkili testinizde riskli çıkarsa şayet prenatal testler var,Harmony,Nift,Veracity vb bu testlerde sizden alınan kan ile bakılıyor down,edwards ve daha birçok sendroma.
Ben yaptımıştım Veracity, risk çıkmadı.
Aklınızda olsun.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi

Canım yengeme de ikili testte down sendromu demişlerdi o da paraladı kendi çok üzüldü ama ne olursa olsun o benim evladım dedi ve doğurdu. Maşallah sapa sağlam gayet sağlıklıydı sıkma canını biliyorum zor ama dua et rabbim yardımcın olsun

Hepinize cok teşekkür ederim moralim biraz düzeldi inşallah bir sorun olmaz bugun baska bir hastenede bir profesöre gideceğiz bakalim o ne diyecek

Ilk gebeligimde 3lü testim riskli çıkmıştı down sendromu olarak. 101/1 di sanırım. Bagirsaginda da parlaklik vardu Amniyosentez yapalım dediler kabul etmedim. Sağlıklı doğdu kuzum. Inşallah seninde öyle olcak canim. Bol bol dua et rabbime kalbini de ferah tut. Biliyorum kolay değil ama. Ayrıntılı ultrason daha once de yapabiliyorlar sanırım içini rahatlatmış olursun.

Merhaba geç gördüm yazdığını günlerdir bende bu konuyu araştırıyorum, Perşembe günü Amniyosentez yapıldı sonuç için bekliyoruz. Ama doktorum da dahil bi çok kişiden bu şekilde çok sonuçlar alıp ense kalınlığından hiç birşey çıkmadığını görmüşler. İyisini de düşün kötüsünü de yanlız kalma, insan tek kalınca oku oku düşün daha beter oluyor. Bu süreçte elimizden birşey gelmiyo, hamile olduğunu unutma bebeğin seninle onun açısından hiç birşey değişmedi, yardımcı olabileceğim herşeyde yazabilirsin

Merhaba geç gördüm yazdığını günlerdir bende bu konuyu araştırıyorum, Perşembe günü Amniyosentez yapıldı sonuç için bekliyoruz. Ama doktorum da dahil bi çok kişiden bu şekilde çok sonuçlar alıp ense kalınlığından hiç birşey çıkmadığını görmüşler. İyisini de düşün kötüsünü de yanlız kalma, insan tek kalınca oku oku düşün daha beter oluyor. Bu süreçte elimizden birşey gelmiyo, hamile olduğunu unutma bebeğin seninle onun açısından hiç birşey değişmedi, yardımcı olabileceğim herşeyde yazabilirsin
Bir de aslında şöyle bir durum var bunları bende Pazartesi öğrendiğimden bu yana araştırıyorum 5 ayrı doktorla görüştüm hepsi 5 üzeri ölçtü ve şunu söyledi bütün bu testlerin sonu nifty dna harmony vs hepsinin sonu Amniyosenteze çıkar ilk başta düşük ihtimali çok küçük olsada bunu yaptırmak en iyisidir diye, bu test bizim bu haftalarımızda çocukta kromozom anomalisi olup olmadığına bakar ama çocukta kromozom dışında bir anomali de olabilir ve bunu 20. Haftada görebiliriz yani ense kalınlığı sadece kromozom anomalisi değil böbrek kalp ve beyin gibi organlardaki sorunu da gösterir yani bununla birlikte 3 ihtimal var 1 bebek tamamen sağlıklı olabilir 2 bebekte bir kromozom anomalisi olabilir down ve diğer sendromlar yada bebekte organlarda bir problem olabilir ki bunun için yine 20. Haftayı beklemek gerekir çünkü zaman tam olarak doğru şekilde bu haftalarda sonuç verir. İkimiz ve birçok anne adayı için bu 3 halden biri inşallah hiç birşey çıkmaz bebeklerimizde malesef bu şuanda tam olarak imtihanımız dilerim bu kadarla kalır ve karar vermek durumunda kalmayız Allah hakkımızda hayırlı olanı versin

Bir de aslında şöyle bir durum var bunları bende Pazartesi öğrendiğimden bu yana araştırıyorum 5 ayrı doktorla görüştüm hepsi 5 üzeri ölçtü ve şunu söyledi bütün bu testlerin sonu nifty dna harmony vs hepsinin sonu Amniyosenteze çıkar ilk başta düşük ihtimali çok küçük olsada bunu yaptırmak en iyisidir diye, bu test bizim bu haftalarımızda çocukta kromozom anomalisi olup olmadığına bakar ama çocukta kromozom dışında bir anomali de olabilir ve bunu 20. Haftada görebiliriz yani ense kalınlığı sadece kromozom anomalisi değil böbrek kalp ve beyin gibi organlardaki sorunu da gösterir yani bununla birlikte 3 ihtimal var 1 bebek tamamen sağlıklı olabilir 2 bebekte bir kromozom anomalisi olabilir down ve diğer sendromlar yada bebekte organlarda bir problem olabilir ki bunun için yine 20. Haftayı beklemek gerekir çünkü zaman tam olarak doğru şekilde bu haftalarda sonuç verir. İkimiz ve birçok anne adayı için bu 3 halden biri inşallah hiç birşey çıkmaz bebeklerimizde malesef bu şuanda tam olarak imtihanımız dilerim bu kadarla kalır ve karar vermek durumunda kalmayız Allah hakkımızda hayırlı olanı versin
Sagol cnm Allah razi olsun bugun baska bir doktora gittim iki gun once ense kalınlığı 7.4 ken bugün 11 olmuş ensesi basini geçmiş ve saglikli degil senin karnindada durabilir doğumnoluncada yaşamaz dedi cok kötüyüm aglamaktan baska birsey yapmıyorum pazartesi alınacak buyuk ihtimal buda bizim imtihanimiz ne diyelim

Back
X