ense kalınlığı..

lebed

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2008
6
0
86
Şanlıurfa
Arkadaşlar gebelikte ense kalınlığı yüksek çıkıp da sorunsuz doğum yapan var mı?? endişeliyimm :S

benim sırttaki disklerde sorun var demişti doktor değerlere bakarak ama renkli dobler çekildik sorun çıkmadı bebeğim dünyaya geldi ve sorun yok.bazen böyle şeyler olabiliyor ama yinede renkli çekil istersen.

ense kalınlığı kalın çıkıp sağlıklı doğan çok çocuk var canım.yüzde yüz doğru sonuç veren bir test değil zaten.doktorun karından su alarak bakmak isteyebilir orda kesin sonuç veriyor..inşallah sorun çıkmaz..

ama bu ihtimal bildiğim kadarıyla yüzde yetmiş düşükle sonuçlanıyor tehlikeli bi durum bence farklı doktorlar dene sonuçta bu test 100de 100 güvenilir bi test değil bir sürü olasılık hesaplanıyor bence sıvı aldırmak için acele etme

bencede arkadaşım sıvı aldırmak ii deilmiş diye duydum hatta daha yeni bi tanıdığımızdan duydum arkadaşı sıvı aldırmış karnından ve onda da bebek sorunlu çıkmış aldırmak zorunda kalmış ve inan bebekte hiç bi sorun yokmuş aslında yani bence ense kalınlığı ölçtürsek bile sonuç ne olursa olsun takma kafana Aallah a emanet et bebeğini ve kötü düşünme canım...

canım kötü düşünüpte kendini strese sokma yanlıs cıkabiliyor coğu zaman bi kaç yerde sansını dene bence allahım gönlüne göre versin cnm

bi doktor daha baksın ölçsün arkadaşım. milimetre bile önemli bu ölçümde.

arkadaşlar alman hastanesinde yaptırdım ölçümleri..normal de en fazla 3 mm olması gerekirken biz de 5.6 mm çıktı bu da oldukça yüksekmiş..onun dışında bir de tekrar emin olmak için prof.rıza madazlı ya muayene oldum..onun ölçümlerde de aynı çıktı sonuc..iki gün önce alman hastanesinde amniyo sentez değil de plesenta dan parça alındı..bunda düşük riski çok daha az..sanıyorum her yerde yapılan bir işlem değilmiş Türkiye de yeni yeni uygulanıyormuş..2 hafta sonra belli olacak sonucu..Allahım inşallah güzel olur herşey..

amin inşallah güzel haberlerini bekliyoruz canım rabbim yardımcın olsun

Koryon villus biopsisi sonucu açıklandı:) ne mutlu ki bebeğimin kromozomlarında hiç bir sorun yok..Allahım sana şükürler olsun..hepinize tekrar tekrar teşekkür ediyorum sıkıntıma ortak oldunuz..

gozun aydın cok sevindim
rahimler kapalı birer kutu icindekini mevladan baskası bilemez
drlar ne dese bos

yaa arkadaşlar bişey sorcam.. bu ikili test falan dediginiz şeyler bana yapılmadı halaa?? ben 11 haftalıgım ama iki tane doktor degiştirdim ne test nede kullanacagım vitamin falan varsa söyleyen yok ne iş anlamadım yaa(((

bu arada benim cetvelde yanlış oldu düzeltemiyorum bi türlü ..esas olan söyledigim gibi 11 haftalık:) okş.

ikili test 11-14. haftalar arası yapılıyor bundan sonra yapacaktır doktorun merak etme.

Kızlar üçlü tes ne zaman yapılıyor, yaptıran varmı, ben ikili yaptırdım sonuç güzel, dokturum ay sonunda gel 3 lü yapalım dedi, yaptırmak istemiyorum ama her doktorun izlediği bir yöntem var.

Koryon villus biopsisi sonucu açıklandı:) ne mutlu ki bebeğimin kromozomlarında hiç bir sorun yok..Allahım sana şükürler olsun..hepinize tekrar tekrar teşekkür ediyorum sıkıntıma ortak oldunuz..

çok sevindim, geçmiş olsun,

benim yiğenime de dr lar ense kalın bebek sakat dediler
ama sapa sağlam doğdu şimdi 3.5 yaşında
bazen dr lar yanılabiliyor

benimkinde 4.6 çıktı 1/6 risk varmış sıvı aldırmak için 16 haftalık olmasını bekleyemedik.B arada dolaştığımız bir çok hastane parça almaya yanaşmadı araştırmalarımız sonucu cerrah paşada perinatolok rıza madazlı hoca ile görüştük ve aynı gün plesentadan parça alındı.Malesef kromozomlarda sorun çıktı ve ben gebeliğimi 12 haftalıkken sonlandırmak zorunda kaldım.İnsan neden biz diye sormadan edemiyor..Yaş genetik faktör yada sağlık açısından hiç bir sorunumuz yoktu.sigara bile kullanmıyorum.Ama oluyor işte sebebi açıklanamıyormuş.Her hamilenin başına gelebilirmiş.Umarım kimsenin başına gelmez.Şuan tekrar hamile kalmak için gün sayıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…