ensest mağdurunun yazısı

kelebekxoxo

Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2014
9
0
6
35
İzmir
Herkesin bilgilenmesi gereken, korkunç sayıda Hem Dünya'nın öbür ülkelerinde, hemde ülkemizde olan belkide insanın başına gelebilecek en büyük travma Ensest Tacizden ve Tecavüzden bahsedeceğim bu yazımda.'' Normal'' değil ama ''Olan bir şey'' olduğunu anlatmaya çalışacağım. Belki sayısı en yüksek suçlardan olup bir o kadar da saklanılabilen, konuşulmayan bir tabudan bahsedeceğim.
İnşallah insanlık bu hatasını daha rahat görür ilerliyen yıllarda ve kimsenin başına gelmez artık. Ensest taciz ve tecavüzün ( Yakın akrabalar arasında istenmeyen,zorlama,uygunsuz cinsel aktivite) hiç bir bölge,ülkeyle alakası yok heran hiç beklemediğiniz ortamlarda da olabilir.
Ve sayısı korkunç derecede fazla ''her 10 Aileden 5'inde'' demişti son istatikler ülkemizde. Mağdurlar çok uzakta değil emin olun heryerde. Bundan erkek çocukları bile mağdur. Bir Doktor Arkadaşım ''Nerde Ayılıp Bağılan bir çocuk görüyorsan emin ol Taciz ediliyordur,''demişti işte okadar konuşulamayan bir vahşet. Hamile kalanlardan tut, yok erkeğe baktı yok açık giydi diye saçma sapan nedenlerden Töre, Namus belası yüzünden bizzat zanlı tarafından öldürülen aslında ensest mağduru kadınlarımız. Okadar eminim ki şuan bu yazıyı okuyan mağdurlarda var.
Daha çok bastırılmış ve sağlıklıca yaşanamayan cinsellik, Çocugu tamamiyle aileye tabi eden kültür, Kanbağını kutsallastıran etikler, Aile bireyleri arasında konuşma özgürlüğünü kısıtlaya bilme, hareketlerinde birey yerine karar verebilme gibi zorba gelenekler yüzünden mağdur sayısı daha çok artıyor. Medya'da da kan bağına, aile değerlerine zarar verildiği nedeniyle konuşulmuyor, tabu olarak kalıyor.
Bu rezaleti normal olarak değil 'olağan' birşey olarak gören ben diyorum ki '' Anne,baba, ağabey,abla,kardeş,akraba değerleri güzel ve değerli bir şey ama İnsan her zaman tamamiyle saf olarak davranamaz bu yüzden toplum dinamiklerini olusturan değerlerinde tartışılması gerekiyor.
Aksi taktirde hayatının sonuna kadar büyük bir travmayla başetmeye çalışan bireyle kalıyor ortaya.

Alıntı = direk mağdur arkadaşım tarafından yazıldı. onun internette hiç bir üyeliği yok, kimliğinide ifşa etmek istemiyorİlk size paylastım

Back