epidural normal doğum ve sonda takılması

arkadaşlar bu sonda ya da lavman nasıl birşey? Nereye takılıyor bunlar? Bele falan mı?
genel anestezi ile doğum yaparım diyordum ama bir de bu çıktı yahu =(
Bilen arkadaşlar açıklarsa sevinirim.

Bende epıdural normal doğum yaptım doğumda bazı zorluklar olduğu için kan kaybım fazlaydı kan vermeleri gerekti ayağa kalkamadığım için sonda takıldı ama doğumdam önce değil sonra hepinize hayırlı doğumlar

arkadaşlar bu sonda ya da lavman nasıl birşey? Nereye takılıyor bunlar? Bele falan mı?
genel anestezi ile doğum yaparım diyordum ama bir de bu çıktı yahu =(
Bilen arkadaşlar açıklarsa sevinirim.

lavman makattan verilen sabunlu su. doğumdan önce bağırsaklarını boşaltıyo doğumda herhangi bi kaza olmasın diye. sondada küçük tuvaletin için ince bir hortum ucundada torba ameliyat boyunca takılı kalıyor.

3 eylülde bahçelievler medicanada epidural normal doğum yaptım. ne lavman yapıldı ne de sonda takıldı.

bende istemiyom diye konuşayım doktorumla..... çok afedersiniz ama idrar yaptığım yeri bakıpta bulamadım bile.... yerini bile bilmediğim şeye bişi taktıramam ben :(((((((((((((

nasıldı bende epidural normal doğum düşünüyorum nerde yaptın doktorun kimdi nasıldı rahatmıydı baş ağrısı falan diyolar doğrumu yardımcı olurmusun

ben çok rahat bir doğum yaptım,kısa sürmedi ama çok ağrım olmadı,gayet güzeldi herşey.doktoruma çok güvendim.bende ne baş ağrısı nede bel ağrı bıraktı,anestezi uzmanın önemi çok büyük burda.ben kadıköy acıbadem hastanesinde yaptım doğumumu doktorumda cem öncüloğlu.inşallah rahat bir doğumun olur,allah kurtarsın.

bu arada sonda epiduralde takılabilr,uyuşukluk olacağı için demişsiniz ya,epidural normal doğumda uyuşukluk falan olmuyor,ben doğumdan hemen gelir gelmez,kalktım kahvaltımı yaptım,lavoboya kendim giddim,üzerimi kendim giyindim..uyuşukluk olmuyor sadece hissizlik oluyor birazcık..uyuşukluk olsa doğum yapamazsın,sancıları hissetmeyince ıkınamaz ve doğum yapamazsın..

lavman mutlaka yaptırın,hiç korkmayın çok rahat oluyorsunuz sonrasında.sonuçta doğum sırasında beklenmedik kazalar olabilir buda hoş değil,hem sonrasında içinizde gazda kalmıyor.

ben çok rahat bir doğum yaptım,kısa sürmedi ama çok ağrım olmadı,gayet güzeldi herşey.doktoruma çok güvendim.bende ne baş ağrısı nede bel ağrı bıraktı,anestezi uzmanın önemi çok büyük burda.ben kadıköy acıbadem hastanesinde yaptım doğumumu doktorumda cem öncüloğlu.inşallah rahat bir doğumun olur,allah kurtarsın.

bu arada sonda epiduralde takılabilr,uyuşukluk olacağı için demişsiniz ya,epidural normal doğumda uyuşukluk falan olmuyor,ben doğumdan hemen gelir gelmez,kalktım kahvaltımı yaptım,lavoboya kendim giddim,üzerimi kendim giyindim..uyuşukluk olmuyor sadece hissizlik oluyor birazcık..uyuşukluk olsa doğum yapamazsın,sancıları hissetmeyince ıkınamaz ve doğum yapamazsın..

çok teşekkür ederim yaa insn güzel şeyler duymayı ne kadarda istiyor..peki o bele takılan tel yapılan iğne canını yaktımı birde doğumum kısa sürmedi demişsin anestezinin etkisi geçmedi mi tekrar narkozmu verdiler

takılmayanlar takılmıyor zannedıyor sanırım:) ama benım kac tane normal dogum yapan ark varsa hepsıne takılmıs ve ben dogumdan deılde dogum öncesı ve sonrası yapılan bu tur muamelelerden korkuyorum...

işte benide korkutan şey bu
doğumdan sonra dikiş atılması
sonda takılması falann

hastaneye doktora göre değişiyor epidural doğum yaptım sond a takıldı hiçde abartıldığı gibi birşey değil boşuna korkutmayın kendinizi bebeğinizi düşünün öyle gözünüzde büyüttüğünüz kadar değil birşey

Back
X