...Epidural Normal Doğum Yapacak Olan Hamileler...

isil_ufuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2008
572
1
96
37
İstanbul
Arkadaşlar ben normal doğum yapmayı çok istiyorum bi okadar da korkuyorum senağlamadoktorumla konuştum ve epidurali önerdi şuanda normal görünüyor bi aksilik çıkmazsa..
normal epidural yapanlar ve yapacak olanlar burada toplanalım bilgilerimizi paylaşalım istedim:CüvCüv:

Arkadaşlar ben normal doğum yapmayı çok istiyorum bi okadar da korkuyorum senağlamadoktorumla konuştum ve epidurali önerdi şuanda normal görünüyor bi aksilik çıkmazsa..
normal epidural yapanlar ve yapacak olanlar burada toplanalım bilgilerimizi paylaşalım istedim:CüvCüv:

bende çok istiyorum normali çok korksamda inşallah normal olur diyorum epidural tercihinmin olması beni rahatlatıyor inşallah az acılı bir doğum yaparız canım ya ne kadar arştırsanda herkesin farklı oluyor maalesef 5 cm açıklık olmadan epidural yapmıyorlarmış o beş cm bazısında hemen açılıyormu ama bazısı 12 saat sancı çektiği halde 1 cm zor açılıyormuş şans yani

çiğdem haklısın herkeste farklı olyor..
ama birileri çok ii çok memnun kaldım diyince sanki korkum hafiflicek gb geliyor:)

ağrısız diye bende hiç ağrı olmuyor sanıyordum ..meğer biraz açılma olması gerekiyormuş..o kadar ağrıyı çekince biraz daha çekersin normal doğurursun diye düşünüyorum bu benim fikrim.epiduralde sırt ağrısı v.s bir sürü yan etki beni korkuttu açıkcası.ve iğneyi yapan çok bilgili olmalıymış..

bende epidural normal düşünüyordum ama anadolu yakasında bu yöntemi kullanan hast yok galiba

ben epidurali sorduğumda doktorum 10binde 1 de olsa felç ihtimali var, bunu söylemek zorundayım hastalarıma dedi. elbette her operasyonda bir risk var ama gözgöre göre omuriliğe yapılan iğne beni ürkütüyor. ben herhalde cesaret edemem buna. ama çevremde yaptırıp çok memnun olan insanlar var.

merhaba ben yeni katıldım aranıza.bende doğumdan çok ama çok korkuyorum 20 haftalık hamileyim:)

merhaba ben yeni katıldım aranıza.bende doğumdan çok ama çok korkuyorum 20 haftalık hamileyim:)

canım bende çok korkuyorum normal doğumdan ama ısrarla normal olsun istiyorum arkadaşım epidural normal doğurdu bebeğini çok memnun hiç bir yan etkisi olmamış ama herkeste farklı oluyor galiba...

benim arkadaşım 3.cü çocuguna epiduralli normal doğum yaptı.ve de çook memnun kalmış.keşke diğer çocuklarımda da epidurali deneseydim diyor.

ben bir aksilik çıkmadığı sürece epidural normal istiyorum allaha şükür yeni doktorumda buna acayip teşvik ediyor inşallah allah bir avazad kurtarır hepimizi hamişler

merhaba
bende 2 ay önce epiduralle doğum yaptım
başıma gelmeyen kalmadı hem bebeğimden oldum hem sağlığımdan.
ölümden döndüm halen tedavim sürüyor.doğumdan sonra aşırı kanamam oldu ve daha sonra gittiğim doktorlardan öğrendiğime göre
epidural normal doğumun kanamamın artmasında etkisi olduğunu öğrendim.
bebeğimin ölümüne bir neden bulmak için gitmediğim uzman kalmadı.
ve o uzmanlardan edindiğim ortak bilgileri aktarayım. epidurale karar verebilmek için çoook ayrıntılı incelenmesi gerekiyor.ve doğumda oluşabilecek komplikasyonlarda da epidural durumu zorlaştırıyor.

doğumdan sonra bayıldım ve saatlerce kendime gelemedim.üstelik bana anestezi uygulayan kişi alanında çok uzman birisiydi.doğumdan sonra inanılmaz derecede baş ağrısı çektim.ağrıkesiciler bile kesmedi başımı duvarlara vurdum diyebilirim. kasıklarda ve belde ağrılar uyuşmalar ayağımın üzerine bile basamadım.
bir arkadaşım daha epiduralle doğum yaptı ve oda aynı şeyleri yaşadı.ayrıca hamileliğim boyunca hiç şişmemememe rağmen doğumdan sonra inanılmaz derecede şiştim normal halimin üç katı kadar diyebilirim. o kadar şişmiştiki gözlerim açılmıyordu.ayrıca bu şişlerin inmesi de çok zor oldu ve onun için hastanede tedavi gördüm.ve doktorlardan aldığım cevap şuydu:epidural anestezide karşılaştığımız bir durum...

üniversitede bir profla konuştuk biz üniversitede kaldırdık artık yapmıyoruz diyor.
benim başıma bunlar geldi diye herkese aynı şey olacak değil ama.küçük de olsa bence bu riski almaya değmez.ne olur çok iyi düşünün

merhaba
ölümden döndüm halen tedavim sürüyor.doğumdan sonra aşırı kanamam oldu ve daha sonra gittiğim doktorlardan öğrendiğime göre
ve o uzmanlardan edindiğim ortak bilgileri aktarayım. epidurale karar verebilmek için çoook ayrıntılı incelenmesi gerekiyor.ve doğumda oluşabilecek komplikasyonlarda da epidural durumu zorlaştırıyor.

doğumdan sonra bayıldım ve saatlerce kendime gelemedim.üstelik bana anestezi uygulayan kişi alanında çok uzman birisiydi.doğumdan sonra inanılmaz derecede baş ağrısı çektim.ağrıkesiciler bile kesmedi başımı duvarlara vurdum diyebilirim. kasıklarda ve belde ağrılar uyuşmalar ayağımın üzerine bile basamadım.
bir arkadaşım daha epiduralle doğum yaptı ve oda aynı şeyleri yaşadı.ayrıca hamileliğim boyunca hiç şişmemememe rağmen doğumdan sonra inanılmaz derecede şiştim normal halimin üç katı kadar diyebilirim. o kadar şişmiştiki gözlerim açılmıyordu.ayrıca bu şişlerin inmesi de çok zor oldu ve onun için hastanede tedavi gördüm.ve doktorlardan aldığım cevap şuydu:epidural anestezide karşılaştığımız bir durum...

üniversitede bir profla konuştuk biz üniversitede kaldırdık artık yapmıyoruz diyor.
benim başıma bunlar geldi diye herkese aynı şey olacak değil ama.küçük de olsa bence bu riski almaya değmez.ne olur çok iyi düşünün

Bende epidural ile doğum yapacağım.40.haftadayım şu an.Bebeğim 4.036 gr.Bu yazdıklarınızdan sonra bir kere daha düşünmem gerekiyor sanırım.Tabi herkeste aynı şey olacak diye birşey yok ama tecrübeleri gözönünde bulundurmak lazım.Sizin adınıza çok üzüldüm.

Bende epidural ile doğum yapacağım.40.haftadayım şu an.Bebeğim 4.036 gr.Bu yazdıklarınızdan sonra bir kere daha düşünmem gerekiyor sanırım.Tabi herkeste aynı şey olacak diye birşey yok ama tecrübeleri gözönünde bulundurmak lazım.Sizin adınıza çok üzüldüm.

allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım.kararını verdiysen birşey diyemem
dediğim gibi herşey normal giderse zaten epiduralde doğum çok kolay oluyor.acak doğumdan sonraki baş ağrısı doğum sancılarından bile kötü.sanırım almanyadasın. orada belki daha iyidir koşullar.epdurali banada ballandıra ballandıra anlattı herkes ama zaten 5 cm oluncaya kadar sancı çekiyorsun o zaman iğne yapıyorlar.5 cm den sonra zaten hemen açılıyor. yani az bir süre kalıyor.benim veya başkalarının ne dediği önemli değil önemli olan senin kararın. rabbim yardımcın olsun korkma sakın.bu arada doğumdan sonrada müjdeli haberlerini bekliyorum.

ayyyyyyyy benide merak salmıştı ama çok korktum.ben kızımı 9 ay karnımda taşıcam hem onu hem sağlığımı kaybedicem ha.en iyisi sezaryan ozaman.kessinler beni.kızımı versinler elime.normal doğumdan çok korkuyorum.

merhaba

çok geçmiş olsun yaşadıklarına çok üzüldüm gerçekten .bu doğum işi biraz karışık 100 kişiyi dinlesen hepsinin hikayesi farklı ben şartalar anormal olmadığı sürece normal doğumdan yanayım epidural kısmı kişiye kalmış aslında ilaçsız en güzeli tabi normal yani ama acıya dayanamayacaklar için rahatlatıcı bir yöntem bnece senin yaşadıklarının tek sebebi bu olmasa gerek bu kadar çok aksilik sadece belden yapılan ağrı kesiciye bağlanamaz yakınımda epidural normal doğum yapan çok kişi var hepsi çok memnun ama dediğim gibi bu biraz kader yada şans sanırım tekrar çok geçmiş olsun canım allah tekrar yaşatmasın

allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım.kararını verdiysen birşey diyemem
dediğim gibi herşey normal giderse zaten epiduralde doğum çok kolay oluyor.acak doğumdan sonraki baş ağrısı doğum sancılarından bile kötü.sanırım almanyadasın. orada belki daha iyidir koşullar.epdurali banada ballandıra ballandıra anlattı herkes ama zaten 5 cm oluncaya kadar sancı çekiyorsun o zaman iğne yapıyorlar.5 cm den sonra zaten hemen açılıyor. yani az bir süre kalıyor.benim veya başkalarının ne dediği önemli değil önemli olan senin kararın. rabbim yardımcın olsun korkma sakın.bu arada doğumdan sonrada müjdeli haberlerini bekliyorum.

Hamile olduğumu öğrendiğim günden beri korkuyorum normal doğumdan.Doktorum ikna etti beni epidural ile normal doğuma.Ama doğum yaklaştıkça korkularım yeniden başladı ve p.tesi sezeryan ile bebeğime kavuşacağım inşallah.:Saruboceq:
Aylardır araştırıyorum doğum yöntemlerini,risklerini...

Merhaba ben 9 haftalık hamileyim daha erken benim için ama önceden beri hep normal doğum yapmak istemiştim. epudural olmadan. epudural beni biraz endişelendiriyor. bir de hep şunu düşünüyorum eğer doğum dayanamıyacağımız kadar acı olsaydı allah böyle birşey vermezdi. Evet teknolojiden yararlanmak istiyoruz hepimiz ama bunu yaparken bazen farkında olmadan doğal olan şeylerden uzaklaşıyoruz. Bence ters birşeyler gitmediği sürece en güzeli doğal olanı. Sezaryan olanlarla konuşuyorum ne hissettin diye hisleri söylüyorlar ama normal doğum yapanlarınki apayrı. Ben de korkuyorum ama düşündüğüm annelerimiz bizleri nasıl doğurmuş onlar da kadındı. Şimdilik düşüncelerim bu ileride korkudan değişir mi bilmem:)

Back
X