32+6 gunluk, ikinci cocuguma hamileyim. Ilk dogumumu normal dogumla gerceklestirdim. Suni sanciyla oldugundan kisa ama zor bir dogum oldu. Bu kez epiduralli normal dogumu denemek istiyorum. Epidural normal dogumla ilgili ogrenmek istedigim bazi detaylar var. Eger epidural normal dogum yapanlar sorularimi mumkun oldugunca detayli bir sekilde cevaplandirirlarsa cok sevinirim. Eminim bu dogum yontemini sececek anne adaylarini da yanitlarinizla aydinlatacaksiniz. Sorularim:
1. Kacinci dogumunuzdu? Sanci donemi ve dogum ne kadar surdu? Ozellikle de epidural takildiktan sonra..
2. Epidural takildiktan sonra hep yatakta miydiniz? Epiduralden sonra sanci doneminde ayakta dolasabildiniz mi?
3. Lavman yapildi mi? Lavman sonrasinda, ilk dogumumda en az 20 kez tuvalete gittim ben. Eger ayaga kalkamiyorsak tuvalet ihtiyacimizi nasil gideriyoruz?
4. Epiduralden sonra tuvalet ihtiyacinizi(idrar) nasil giderdiniz? Epidural normal dogum yapan bir arkadasim, sonda takildigini soyluyor. O ayaga kalkamamis. Ama sonda takilmayan hastalar da varmis.
5. Epiduralin yan etkisini yasadiniz mi? Tavsiye ediyor musunuz?
1. Kacinci dogumunuzdu? Sanci donemi ve dogum ne kadar surdu? Ozellikle de epidural takildiktan sonra..
2. Epidural takildiktan sonra hep yatakta miydiniz? Epiduralden sonra sanci doneminde ayakta dolasabildiniz mi?
3. Lavman yapildi mi? Lavman sonrasinda, ilk dogumumda en az 20 kez tuvalete gittim ben. Eger ayaga kalkamiyorsak tuvalet ihtiyacimizi nasil gideriyoruz?
4. Epiduralden sonra tuvalet ihtiyacinizi(idrar) nasil giderdiniz? Epidural normal dogum yapan bir arkadasim, sonda takildigini soyluyor. O ayaga kalkamamis. Ama sonda takilmayan hastalar da varmis.
5. Epiduralin yan etkisini yasadiniz mi? Tavsiye ediyor musunuz?
Son düzenleme: