- 17 Ocak 2020
- 28.390
- En iyi cevaplar
- 1
- 41.313
- 598
Ozelde dogurdum ikisini de. Ayni doktor ayni hastane.
Dogum hizli ilerleyince daha az mudahale oluyor. Bir de haliyle daha az yoruluyorsunuz. Dusunun, 6 saat sanci cekmek var 24 saat sanci cekmek var..
Mesela ilk dogumda dogumu biz baslattigimiz icin 4 saatte 4cm acildim. Cok zor gelmisti bana. 4cm de epidural aldim rahatladim. Zaten 1.5-2 saat sonra da dogum oldu.
Ikinci dogumda ise hastaneye gittigimde zaten 4cm acilmisim, rahim boyu da %50 kisalmis. Yani duzenli sancim yoktu ama dogum baslamis. Anlamadim bile. Sancimi duzene koymak icin cok az sanci verdiler. Hastaneye yatisimla dogum arasinda 2 saat var.
Burada agri aci faktoru bence mudahale ile alakali. Kendi sancinizla dogum yaptiginizda daha kolay. Suni sanci yipratiyor insani biraz. Ne kadar az mudahale o kadar agrisiz dogum bence.
Aa Aa teşekkür ederim bilgilendirme için
Doğum kaç cm lik açıklıkta basliyor peki

Şaka bi yana kesinlikle normal doğum istiyorum ama çok fazla korkum ve sorum var. Acaba acıya dayanamazsam, epidural takılırken bazıları elektrik çarpması gibi çok acı bi durum diyorlar bide doğumda kesi atılırsa onun acısına ve dikiş acısına nasıl dayanıcam vs gibi daha bi çok soru var. Maalesef benim acı eşiğim yerlerde sürünüyor
 Şaka bi yana kesinlikle normal doğum istiyorum ama çok fazla korkum ve sorum var. Acaba acıya dayanamazsam, epidural takılırken bazıları elektrik çarpması gibi çok acı bi durum diyorlar bide doğumda kesi atılırsa onun acısına ve dikiş acısına nasıl dayanıcam vs gibi daha bi çok soru var. Maalesef benim acı eşiğim yerlerde sürünüyor 
 Allah nasip ederse benim daha doğuma çok var ama ben şimdiden çok korkuyorum inşAllah korktuğum kadar olmaz
 Allah nasip ederse benim daha doğuma çok var ama ben şimdiden çok korkuyorum inşAllah korktuğum kadar olmaz 

.Zor , asla kolay diyemem. Ama yapılıyor.
.Zor , asla kolay diyemem. Ama yapılıyor.