• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek doğum kilosu

papatya233

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2025
66
37
3
29
Merhabalar bebeğinizin doğum kilosu ile ultrason ölçümü arasında çok fark oldu mu bebeğim bir tık küçük normal sınırlarda ama yine de kafaya taktım tecrübelerinizi paylaşır mısınız

Merhabalar bebeğinizin doğum kilosu ile ultrason ölçümü arasında çok fark oldu mu bebeğim bir tık küçük normal sınırlarda ama yine de kafaya taktım tecrübelerinizi paylaşır mısınız
Kaç haftalık ve kaç kg bebeğiniz benim 31+4 te 1900 çıktı muhtemelen küçük doğacak bana az geldi kilosu kilo yapacak şeyleri yesemde malesef ancak bu kadar oluyor ☺️

Olmaz mı, tabii ki oluyor, nasıl net ölçülsun ortalama birşey hesapliyorlar, dert etme, gramı gramında tutturmalari imkansizzz, hem her bebekte aynı değil ki, gelişimi bebişin biyolojik yapısına göre de değişir, fabrikasyon değiller sonuçta ☺️

Bu kadar takılmayın. Bizim 3200 ölçüm 2600 doğum kilosu. Çok şükür hiçbir sağlık problemi yaşamadı 🙏🏻 kilosu da ideal şu anda hızlı toparlıyorlar

Ultrasonda 2.9 gorunuyordu 2.7 dogdu . Kafaya takmayin ,dogduktan sonra cabuk kilo aliyorlar saglikla dogsun

benim bebeğim de maalesef 3 hafta kadar önde gelişim olarak ve ben bebeğin kilosunun önde olmasını iyi bir şey zannederdim. doktorum da bunun iyi bir şey olmadığını doğumda çok zorlanacağımı ve bebeğin zaten normal sınırlarda doğduğunda da sağlıklı kilo alabileceğini söyledi. ayrıca tombik bebekler doğunca bir miktar zayıflayabilirmiş ödem attığı için ve zayıf bebekler de doğunca daha hızlı kilo alırmış bunu da buradaki hanımlardan okumuştum. bence hiç kafanıza takmayın sağlıkla alsın kilosunu önemli olan. ultrason da bir tartı cihazı olmadığından tahmin yürütüyor ufak yanılma payları her zaman var

benimkini tam hesaplamıştı doktorum. hatta doğumdan sonra hemsire ölçümleri yaparken ilk basta 2800 gram dedi. doktorum “mümkün değil, yanlış ölçüyorsun” dedi. tekrar tartıyı resetleyip ölçtü 3050 gram çıktı. ama tabii benimki böyle diye bu bir genelleme değil. genelde ufak tefek yanılma payları oluyor

Back
X