ben istanbul bahçelievlerde oturuyorum ilgi hastanesinde 500 tl ye yapıyorlar. bende çok korkuyorum doğumdan. benim durumumda kötü haznedar hospıtaliuma gidiyordum doktorum ayrıldı 27+2 haftalık hamileyim. bakmadığım hastane kalmadı. ilgi hastanesini buldum bilmiyorum gerçi hayırlısı temizliğiyle rtı puan aldı benden benimle ilgilenen kızlarda güleryüzlüydüler oda bir artı puan normal doğum yapılmasından yanalar çünkü istekli sezeryan yaptıranlardan 800tl alıyorlar normal doğum 200tl istek dışı sezeryandan da 300tl alıyorlar.
ben ilk bebegimi epiduralle normal dogum yaptim...bir sikayetim olmadi...aksam onda nisanim geldi ama igneyi oglen 1 gibi vurdurdum yani onca saat agriyi cektim ama rahim birturlu acilmadi....sonra aksam 9 da bebegim dunyaya geldi...bende hicbir sorun yaratmadi canim igne....ben 23 saatte dogum yaptim ve cok zor bir dogumdu..doktor en son sezeryana alicaktiki rahim acildi ama bu seferde vakkumla cektiler kafasi cikmadi...dusunsene akapunktur dahi yaptilar bana rahim acilsin diye ama acilmadi hemen...simdi ikinci bebegime hamileyim 39+5 gunluk yine igneyi dusunuyorum ama bu sefer okadar beklemem heralde hemen yaptiririm:]
Herkese merhaba... Ben 13 haftalik hamileyim... Ama daha simdiden dogum korkusu sardi beni... Amerikada yasiyorum... Burda nasil oluyo tam bilmiyorum ama bende epidural dusunuyorum. Ama cok ciddi igne korkum var.. Ve dogumda kesilmesinden yada yirtilmasindan da dehset korkuyorum... 21 yasinsdayim ve ilk hamileligim.. sanirim korkmamda bunlarin etkisi varEpidural olmasa yirtilmayi yada kesigi cok hisseder miyim ?? yada epidural igne olurken aci hissediliyo mu ??? Ama benimki asiri bi korku yani basit bi kan tahlilinde bile utanmadan hungur hungur agliyorum (([/QUOT
cnm benim sen fazla kafana takma bunları.öncelikle doğum zamanına yakın bebeğin pozisyonuna ve senin herhangi bi sağlık sorunun varmı yokmu ona göre doğum şekli belirleniyo.epidurali herkese yapmıyolar ama büyük ihtimal sana yaparlar.yani gebeiğin şimdiki gibi yolunda giderse bebişte doğumm pozisyonunu alırsa yaparlar herhangi bi ağrı acı hisetmessin.bunu türkiyede birçok kadın yapıyo.sonrasındada benim duyduğum kadarıyla bazılarında hafif bel ağrısı bazılarındada başağrısı yapıyomuş ama çok rahat olduğunu sölüyolar.yırtılma kesilme falan olursa bunları zaten anestezi vererek yaparlar seni.canlı canlı hissetmessin acısını.iğneyede mecbur dayanıcan artık.ağlasanda sızlasanda çaresi yok sonunda güzel meleğimizi alıcan kollarına.anne olarak o kadarcık acıyada dayanıcan artık.biliyosun ben ne iğneler yedim bu bebişlerin derdine.allah yeğenime sağlık versin sanada kolay doğumlar.öpüyorum seni güzellikk...
4 cm açılma olmayana kadar iğneyi vurmuyorlar diye biliyorum
açılana kadar baya bi sancıyı çekmek gerekecek o zaman
arkadaşın da hastaneye gidene kadar 6 cm olmuş
onun da artık çok açıldı diye yapmamışlar iğneyi
yani epidurale hazırlayıp da kendini olmayadabilir
Herkese merhaba... Ben 13 haftalik hamileyim... Ama daha simdiden dogum korkusu sardi beni... Amerikada yasiyorum... Burda nasil oluyo tam bilmiyorum ama bende epidural dusunuyorum. Ama cok ciddi igne korkum var.. Ve dogumda kesilmesinden yada yirtilmasindan da dehset korkuyorum... 21 yasinsdayim ve ilk hamileligim.. sanirim korkmamda bunlarin etkisi varEpidural olmasa yirtilmayi yada kesigi cok hisseder miyim ?? yada epidural igne olurken aci hissediliyo mu ??? Ama benimki asiri bi korku yani basit bi kan tahlilinde bile utanmadan hungur hungur agliyorum (([/QUOT
cnm benim sen fazla kafana takma bunları.öncelikle doğum zamanına yakın bebeğin pozisyonuna ve senin herhangi bi sağlık sorunun varmı yokmu ona göre doğum şekli belirleniyo.epidurali herkese yapmıyolar ama büyük ihtimal sana yaparlar.yani gebeiğin şimdiki gibi yolunda giderse bebişte doğumm pozisyonunu alırsa yaparlar herhangi bi ağrı acı hisetmessin.bunu türkiyede birçok kadın yapıyo.sonrasındada benim duyduğum kadarıyla bazılarında hafif bel ağrısı bazılarındada başağrısı yapıyomuş ama çok rahat olduğunu sölüyolar.yırtılma kesilme falan olursa bunları zaten anestezi vererek yaparlar seni.canlı canlı hissetmessin acısını.iğneyede mecbur dayanıcan artık.ağlasanda sızlasanda çaresi yok sonunda güzel meleğimizi alıcan kollarına.anne olarak o kadarcık acıyada dayanıcan artık.biliyosun ben ne iğneler yedim bu bebişlerin derdine.allah yeğenime sağlık versin sanada kolay doğumlar.öpüyorum seni güzellikk...
Kararımı verdim sayılır canım benim... Eğer aksi bir durum olmazsa ve sezeryan olması gerekmezse normal istiyorum... Epiduralden vazgeçtim... Bebeğim büyüdükçe korkularda azalıyor gibi inşallah :) Ya Allah deyip bırakıcam kendimi doktorların eline heralde :) Rabbim sanada hayırlı kolay doğum nasip eder ve çok sağlıklı bi evladın olur inşallah... Zaten bi doğsun kucağıma alıp sevmek için sabırsızlanıyorum minik bebeğimizi... Bu arada bişey sorucam ya.. Bugün farkettim daha 19 haftalık olmasına rağmen karnımın sağ tarafında çıkıntı var, sol tarafı normal... Göbek deliğimin hizasında topak gibi... Bende korktum şimdiden bebek okadar yüksekte olurmu diye... Birde sürekli sağda... normal mi bu ??? İlk hamileliğim olunca biraz endişeleniyorum galiba ama tedirgin oldum....:2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?