Hangi hastanede yaptın doğumunu canımaynı konu için 2 başlık açılmış buna da kopyalayayım düşünenlere fikir versin istedim:
benim de bebeğim şu an 7 aylık, ısrarla normal doğum yapmak istedim doktorum da normal yanlısı idi gel gelelim suni sancıdan ölümüne korkmama rağmen malesef sancım gelmedi 41. haftanın ortasında halen daha sancı gelmeyince doktorum ertesi gün gelmemi ve suni sancı ile doğumu başlatacağını söyledi açılmam ise sadece 1,5 cm.di. sabah 9 da suni sancı takıldı 11:30 da sancıyı kuvvetli şekilde hissetmeye başladım. epidural takılması için öncelikle açılmanın en az 4 cme ulaşması ve de beraberinde sancının düzenli hale gelmesi gerekiyor benim açıklığım 4 cm olmuştu ama sancım henüz düzene girmemişti yani dakikada bir gelmiyordu doktora sancım arttığı için takmasını söyledim ama o an takarsak doğumu durdurabileceğini sancıların düzene girmesini beklemem gerektiğini söyledi sanırım 13:00 de 6,5 cm açılmam oldu ve düzenli sancı başlayınca epidurali taktılar Allahım böyle rahat bir bir buçuk saat olamaz saat 14:30 a kadar hiçbirşey hissetmedim epi. takıldıktan 10 dakika sonra kuş gibi hafiftim ve de bol bol dinlenip derin nefesler alıp güç topladım doğum anı için. açılmam 9 cm olduğunda zaten epiduralin etkisi de fazla olmuyor ama sancıdan ziyade bebeğin başının baskısını hissediyorsun altta ıkınma hissi geliyor beni 14:30 da doğumhaneye götürdüler her sancım geldiğinde kuvvetlice ıkınmamı söylediler aynen öyle yaptım ve 5 ıkınmada bebişime kavuştum. önemli olan doğum anında iyi ıknabilmek. yani derin nefes alıp tam sancı anında itebildiğin kadar kuvvetli it çeneni göğsüne yasla ve nefesini tutarak ıkın bağırıp da nefesini dışarı kaçırıp gücünü kesmemeye çalış. sancı sırasında da doğumdan önce yani nefes teknikleri çok işime yaramıştı. Yine olsa yine epidural normal doğumyaparım ayrıca suni sancı da korktuğum gibi olmadı çok şükür yani toplamda 2 saat ağır sancı çektim sonra doğumumu yaptım herkese benim gibi doğum nasip etsin rabbim evlatlarınızı sağlıkla aldırsın kucağınıza . epiduralin yan etkisini hiç görmedim sadece yapıldıtan sonra bacaklarımda uyuşukluk oldu ayakta dolaşamadım 1-2 saat sonra her şey eskisi gibiydi
epiduralle normal doğumun fiyatı nekadar acaba.yazarsanız sevinirim.
24+0 haftalık hamileyim.elle muayeneden korkuyorum vajinismus da diyebiliriz.sırf bu yüzden normal doğumdan korkuyorum.epidürali 4 cm olmadan vermiyorlar mı yani hiç açılma olmadan verseler sonra elle muayene etseler olmaz mıbenim kızlık zarım ilk gebeliğim düşük olunca dr müdahalesi ile delindi.çok korkuyorum elle çatı muayenesinden sırf bu korkudan sezaryan olmak istemiyorum
al bendende o kadar. bende elle muayeneden çok korkuyorum. epıdural normal doğum ıstıyorum ama bu şartlarda nasıl olcaksa
arkadaslar bende elle muayene olamadım dıye doktorum spınal sezeryan onerdı bende spınal sezeryan oldum ıyı kı oldUM cok rahattı hıc bır sorun yasamadım cok sukur
slm cnm sana özel msj yollamaya çalıştıma ama msj kutun doluymuş :)ben de kendimden emin değilim normal doğum konusunda ne yapcam bilmiyorum ama normal doğum olsun isterim
BENDE normal dogum cok ıstemıstım cnm ..bebekte dogum kanalına ınmıstı..ama doktorum alttan muayene ederken cok kastım kendımı ve doktorum alttan muayene edemedı..normal dogum onermedı bana..kendını cok kasıosun bebege zarar verırısın dedı.ama ben epıdural normal dogum ıstedıgımı soledım sen bılırsın dedı.ama bı arkadasım epıdural normal dogum yaptı ıkınmayı hısstmedıgı ıcın bebek zarar gordu ben de kendımı ve bebegı rıske atmak ıstemedım spınal sezeryan oldum..sen alttan muyene oalcagın gun doktorunla karar verırsın cnm catına bakar ..ama senın ıcın en hayırlsı olsun ..oyle ya da böle cocuguna kavusuorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?