- 25 Mayıs 2014
- 395
- 142
- 53
- Konu Sahibi Benyazmazsamsenyazmazsan
-
Cok doğru diyorsun insanin aklı allak bullak oluyor ama bi taraftanda psikolojik olarak kendini bi yönteme hazirlamaya alistirmaya çalışıyorsun ki arastirma doğum videolari izleme gereği duyuyorsunNolur arastirmayin. Cunku internet bilgi coplugu. Insan bir sure sonra karamsarliga dusuyor. Emin olunki normal dogumu kotuleyenler kadar sezeryan ve epiduralide kotuleyen olacak o yuzden kafanizi karistirmadan esinizle doktorunuzla karat verin bence. Rabbim saglikla kucaginiza almayi nasip etsin :)
Peki tehlikeleri var mi kimileri cocuk mosmor oluyor diyor doğum cok yavas ilerlediği icinCnm ben yurt dışında yaşıyorum burda epidural cok yaygın hiç korkma dua et ben ilk doğumda oldum harika bir yöntem bebeginin gelişini çok az hissediyorsun
İkinci doğum da doktorum önermedi nasıl olsa ikinci çabuk olur filan dedi ama keşke olsaymisim diyorum ne acılar yaşıyorsun o an çok zor bi okadar da güzel bi an hiç korkma olmak istiyorsan ol
Peki doğum kac saat sürdü doktor sonrasında lavman yaptilarmi kabızlık oldu mu yada bel ağrısı dışında bi yan etkiBen ilk doğumumda epidural yaptırdım. 6 santım acılma olmadan yapmıyolar zaten epudurali. Emin ol o sırada hıssetmıyorsun agrım dınsın dıyosun. Epidural olunca nefes aldığımı hıssettım. Sonrasında sadece sırt ağrım oldu. Onun içinde kas gevşetici kullandım. İçince geçiyordu.
Yok cnm ilk defa senden duydum mosmor olduğunu belki kişiden kişiye farklilik gösteriyordur ama sanmam zaten sen hissediyorsun bebek doğarken...ben tuvalete gidicem demiştim doktorda hayır bebek o gelen tuvaletiniz deil demistiPeki tehlikeleri var mi kimileri cocuk mosmor oluyor diyor doğum cok yavas ilerlediği icin
Ne güzel atlatmissin darisida bana olsun kafamda cok soru isaretleri vardi bi kısmını gidermis oldun cok tesekkur ederim kamilya bide kesigin dikisin oldu muDoğum süresi kişiye özel bi durum ilk doğumda 7.8 saat sürdü
2.doğum 3 saat sürdü tabiki sancı geceden başladı ama şiddetli sancilarim benim böyleydi hafif hafif başlıyor doğuma doğru gitdikce artıyordu.......
Offfffffffff o günler geldi aklima
Evet cnm epiduralli yani ilk doğumda 3 dikişim vardıNe güzel atlatmissin darisida bana olsun kafamda cok soru isaretleri vardi bi kısmını gidermis oldun cok tesekkur ederim kamilya bide kesigin dikisin oldu mu
Canım kabızlık oldu. Fazla sürmedi doğum. Zaten 10 santım acılman olunca alıyoruz dediler 10 santim acılınca aldılar. Dikiş falan yarım saat sürmüştür. Lavma falan yapmadılar. Ama o hastaneden hastaneye değişiyodur bence. Ama suyuydu,acılmaydı hepsini soruyorsan perşembe günü 17:55 de suyum geldi. Hastaneye gittim. Suni sancı verdiler sancım olmadığı için. Ertesi günü 18:00 de doğumhaneye aldılar.Peki doğum kac saat sürdü doktor sonrasında lavman yaptilarmi kabızlık oldu mu yada bel ağrısı dışında bi yan etki
Ben yazdiklarini okurken korkuyorum sen tekrar yasamak istiyorum demissinannelik ne garip ne farkli bi duygu demek kiEvet cnm epiduralli yani ilk doğumda 3 dikişim vardı
Ama ikincide 9 yada 10 du zor zorlandım inan ama o sancıları çekerken girdiğim haller aklıma geldikçe gülerim yanımda eşim birde stajer ebe vardı stajer kız bana yakinlasip yardım ettikçe ordan kalkıp kaçasim geliyordu neler ettim zavallı kıza beni bırakın vazgeçtim dogurmayacam diyordum kızda nayir nayir doguracaksiniz çok iyi bi anne olacaksınız diyordu offf off yine yaşamak istiyorum o günleri
Cok uzun sürmüş doğumun bende ondan korkuyorum epiduralla ya benimde böyle cok uzunsurerse bide doktor makas kullaniyor mu yoksa o açılma yetiyormuCanım kabızlık oldu. Fazla sürmedi doğum. Zaten 10 santım acılman olunca alıyoruz dediler 10 santim acılınca aldılar. Dikiş falan yarım saat sürmüştür. Lavma falan yapmadılar. Ama o hastaneden hastaneye değişiyodur bence. Ama suyuydu,acılmaydı hepsini soruyorsan perşembe günü 17:55 de suyum geldi. Hastaneye gittim. Suni sancı verdiler sancım olmadığı için. Ertesi günü 18:00 de doğumhaneye aldılar.
Korkacak ne var ki bebeğini kucağına alınca hepsi geçiyor tekrar istiyorum ama kismet şuan boş gebelikten düşük yapıyorum bitsin yine yeniden denicez inşaallahBen yazdiklarini okurken korkuyorum sen tekrar yasamak istiyorum demissinannelik ne garip ne farkli bi duygu demek ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?