Epidural normal doğum yapanlar

Benyazmazsamsenyazmazsan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2014
395
142
53
Taze anneler yada tecrubeli anneler, doktorum yavas yavaş doğum sekillerini anlatmaya başlıyor bana ilk dogumum olduğu için korkuyorum epidural normali anlatti ama cok korkunç bi yöntem gibi geldi belden iğne felan sezaryen daha çok korkutuyor beni epiduralin zararını gören oldu mu yada ağrısı olan sonrasında neler yasadiniz tecrübeleri paylasirsaniz sevinirim simdiden teşekkür ederim

Nolur arastirmayin. Cunku internet bilgi coplugu. Insan bir sure sonra karamsarliga dusuyor. Emin olunki normal dogumu kotuleyenler kadar sezeryan ve epiduralide kotuleyen olacak o yuzden kafanizi karistirmadan esinizle doktorunuzla karat verin bence. Rabbim saglikla kucaginiza almayi nasip etsin :)

Cok doğru diyorsun insanin aklı allak bullak oluyor ama bi taraftanda psikolojik olarak kendini bi yönteme hazirlamaya alistirmaya çalışıyorsun ki arastirma doğum videolari izleme gereği duyuyorsun

Hangi doğumu seçersiniz bilemem ama internette araştırmayın gerçekten.
İnsan araştırınca daha da korkutuyor kendini.

Ben ilk bebek istemeye başladığımda doğum şekillerini araştırmıştım.
Araştırmamı ağlayarak sonlandırıp bebekten vazgeçmiştim o zaman.

Cnm ben yurt dışında yaşıyorum burda epidural cok yaygın hiç korkma dua et ben ilk doğumda oldum harika bir yöntem bebeginin gelişini çok az hissediyorsun
İkinci doğum da doktorum önermedi nasıl olsa ikinci çabuk olur filan dedi ama keşke olsaymisim diyorum ne acılar yaşıyorsun o an çok zor bi okadar da güzel bi an hiç korkma olmak istiyorsan ol

Peki tehlikeleri var mi kimileri cocuk mosmor oluyor diyor doğum cok yavas ilerlediği icin

Ben ilk doğumumda epidural yaptırdım. 6 santım acılma olmadan yapmıyolar zaten epudurali. Emin ol o sırada hıssetmıyorsun agrım dınsın dıyosun. Epidural olunca nefes aldığımı hıssettım. Sonrasında sadece sırt ağrım oldu. Onun içinde kas gevşetici kullandım. İçince geçiyordu.

Peki doğum kac saat sürdü doktor sonrasında lavman yaptilarmi kabızlık oldu mu yada bel ağrısı dışında bi yan etki

Peki tehlikeleri var mi kimileri cocuk mosmor oluyor diyor doğum cok yavas ilerlediği icin
Yok cnm ilk defa senden duydum mosmor olduğunu belki kişiden kişiye farklilik gösteriyordur ama sanmam zaten sen hissediyorsun bebek doğarken...ben tuvalete gidicem demiştim doktorda hayır bebek o gelen tuvaletiniz deil demisti

Doğum süresi kişiye özel bi durum ilk doğumda 7.8 saat sürdü
2.doğum 3 saat sürdü tabiki sancı geceden başladı ama şiddetli sancilarim benim böyleydi hafif hafif başlıyor doğuma doğru gitdikce artıyordu.......
Offfffffffff o günler geldi aklima

Ne güzel atlatmissin darisida bana olsun kafamda cok soru isaretleri vardi bi kısmını gidermis oldun cok tesekkur ederim kamilya bide kesigin dikisin oldu mu

Ne güzel atlatmissin darisida bana olsun kafamda cok soru isaretleri vardi bi kısmını gidermis oldun cok tesekkur ederim kamilya bide kesigin dikisin oldu mu
Evet cnm epiduralli yani ilk doğumda 3 dikişim vardı
Ama ikincide 9 yada 10 du zor zorlandım inan ama o sancıları çekerken girdiğim haller aklıma geldikçe gülerim yanımda eşim birde stajer ebe vardı stajer kız bana yakinlasip yardım ettikçe ordan kalkıp kaçasim geliyordu neler ettim zavallı kıza beni bırakın vazgeçtim dogurmayacam diyordum kızda nayir nayir doguracaksiniz çok iyi bi anne olacaksınız diyordu offf off yine yaşamak istiyorum o günleri

Peki doğum kac saat sürdü doktor sonrasında lavman yaptilarmi kabızlık oldu mu yada bel ağrısı dışında bi yan etki
Canım kabızlık oldu. Fazla sürmedi doğum. Zaten 10 santım acılman olunca alıyoruz dediler 10 santim acılınca aldılar. Dikiş falan yarım saat sürmüştür. Lavma falan yapmadılar. Ama o hastaneden hastaneye değişiyodur bence. Ama suyuydu,acılmaydı hepsini soruyorsan perşembe günü 17:55 de suyum geldi. Hastaneye gittim. Suni sancı verdiler sancım olmadığı için. Ertesi günü 18:00 de doğumhaneye aldılar.

Ben yazdiklarini okurken korkuyorum sen tekrar yasamak istiyorum demissinannelik ne garip ne farkli bi duygu demek ki

Cok uzun sürmüş doğumun bende ondan korkuyorum epiduralla ya benimde böyle cok uzunsurerse bide doktor makas kullaniyor mu yoksa o açılma yetiyormu

Ben yazdiklarini okurken korkuyorum sen tekrar yasamak istiyorum demissinannelik ne garip ne farkli bi duygu demek ki
Korkacak ne var ki bebeğini kucağına alınca hepsi geçiyor tekrar istiyorum ama kismet şuan boş gebelikten düşük yapıyorum bitsin yine yeniden denicez inşaallah
Bak cnm istediğin herşeyi her zaman yaparsın yaşayabilirsin ama normal doğumu anne olmayı o anı yaşamak her zaman olmaz iki yada 3 kez olur her birinin ayrı ayrı anısı olur korktukça bebeginin için aldığın eşyaları giysileri çıkart bak ben hep öyle yapardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…