epidural normal dogum??

zeyno_55

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2011
40
0
36
Kızlar epidural ile normal doğum yapanlar var mı yaşadıklarınızı anlatır misiniz artı ve eksi yönleri hepsini . Ikinma nasıl oluyor ağrıyı cekmiyoruz çocuk kanalda çok kalırsa diye korkuyorum biri benim içimi rahatlatacak birşeyler söyleyebilir mi

merhaba,ben epidural yaptırmadım ama bildiklerimi yazayım.sancılar başlar başlamaz hemen epidural yapmıyorlar,biraz sancı çekiyorsunuz rahim belli bir açıklığa gelince yapıyorlar.ağrıyı değil ama ıkınma isteğini hissediyorsunuz.biraz ıkınma kaybı oluyormuş ama yine de büyük tuvaletiniz varmış gibi hissediyorsunuz yani doktorun direktifleriyle ıkınıp ittiriyorsunuz.

Kızlar epidural ile normal doğum yapanlar var mı yaşadıklarınızı anlatır misiniz artı ve eksi yönleri hepsini . Ikinma nasıl oluyor ağrıyı cekmiyoruz çocuk kanalda çok kalırsa diye korkuyorum biri benim içimi rahatlatacak birşeyler söyleyebilir mi

herşeyin doğalı makbuldur.beyninizi neye yönlendirirsiniz o olur.hayırlısıyla normalini isteyin rabbim onu nasip eder.Allah kolaylık versin inşallahh...

Aslında ben de ağrılı normal doğum istiyordum ancak geçen haftaki kontrolünde dr um orda sadece epidural yaptıklarını söyledi ağrılı istiyosan başka yere git dedi sinirim bozuldu biraz ama başka bir yere gitmeyi gözüm kesmiyor ilgilenmezler diye ama epidural e de karar veremedim bi türlü kendim için değil oglusum için endişeleniyorum cumartesi kontrol var dr tekrar konuscam ama düşünmekten deli olucam bana yardım edecek kimse yok mu :(

HTML:
Merhaba. 2 yıl önce e. Normal dogum yaptın açıklık 5cm olunca takıldı epidural ağrıyı azalttı evet ama yok etmedi. Tamamen ağrıyı doyasıya hissediyorsun ve ikinma hissinizde tabi ama öyle dayanılmayacak bağıracak kadar değil, bebeğin son çıkış ani çok zordu yani 9cm den sonra oda en fazla yarım saat sürüyor bu süre icinde gayet rahat ağrını yürüyerek falan azaltabiliyorsun. Ben hiçbir yanetkisini görmedim bidaha hamile kalsam yine aynı dogum seklini secerdim kesinlikle bence hiç tereddutsuz bu sekilde dogum yapabilirsin. Hayırlı olsun şimdiden..

HTML:
Merhaba. 2 yıl önce e. Normal dogum yaptın açıklık 5cm olunca takıldı epidural ağrıyı azalttı evet ama yok etmedi. Tamamen ağrıyı doyasıya hissediyorsun ve ikinma hissinizde tabi ama öyle dayanılmayacak bağıracak kadar değil, bebeğin son çıkış ani çok zordu yani 9cm den sonra oda en fazla yarım saat sürüyor bu süre icinde gayet rahat ağrını yürüyerek falan azaltabiliyorsun. Ben hiçbir yanetkisini görmedim bidaha hamile kalsam yine aynı dogum seklini secerdim kesinlikle bence hiç tereddutsuz bu sekilde dogum yapabilirsin. Hayırlı olsun şimdiden..

Sağol cnm çok teşekkür ederim :3:

Back
X