Epidural sezaryan pozitif doğum hikayem

toprakpd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2011
7
6
86
İzmir
Merhaba' ben de doğuma sayılı günler kalınca defalarca Doğum hikayeleri okudum. Lütfen başınızdan geçen kötü travmaları burada paylaşmayın okuduğum o çok ağrım oldu kesinlikle tavsiye etmiyorum cümlelerini o kadar çok gördüm ki büyük korku ile girdim ama inanın hiç gerek yokmuş. 11 kasım cumartesi sabah saat 8 de Çınarlı Doğum hastanesindeydim giriş işlemlerim yapıldı odaya çıktım ön hazırlıklar derken o an geldi iki damla akan yaş ile ameliyathaneye girdim. Doktorum bekliyordu içerde müzik açık 3 doktor bir ebe vardı. Önce damar yolum açıldı ardından epidural takıldı İnanın hiç acımadı. Tabii korkuyorum doktoruma sakinleştirici verin dedim bebeği aldıktan sonra dedi. Sohbet ortamında sanırım bi 20 dk geçti birden ebe geliyo dedi doktorlar saçlara bak diyordu ne bir sarsıntı ne bir acı ilk göz göze gelişimiz ilk koklsşmamız. Allahım şükür dedim. Bi onbir dk sonra da bebeğimle odadaydık İnan'ın hiç agrı olmadı korkmayın. Bir gece hastanede kaldım sürekli iğne serum takviyesi var ilk gün 4 saat sonra yürüttüler yürüdüm yedim içtim tuvaleteçıktım. Allah herkese kolay Doğum nasip etsin.

Mesaja kmse cvp yazmamış,ben yazayım bari,doğumunz hayrlı olsun öncelikle,epidural felç bırakabiliyormuş öyle diyorlar,bu konuda ne diosunz

Epidural sezeryanlar icin tercih edilmiyormus pek daha buyuk ameliyatlarda kullaniyoruz onu dedi spinal yapiliyor genelde. Masallah kucaginiza almissiniz ne mutlu. Rabbim isteyen heekese o mucize ani yasatsin

Teşekkür ederim iyi temennileriniz için. Her ameliyatta risk vardır ama yüksek oranda bir risk farktörü olsa sanırım doktorlar tercih etmez. Spinal anestezi hakkında da bilgi sahibi değilim. Son derece rahat bir doğumdu tabii ki en güzeli normal Doğum ama zorunlu sezaryen olacak arkadaşlar hiç korkmasınlar yataktan doğrularken iki saniyelik bir agrı dışında bir sıkıntı yaşamadım.Boşuna o mucizevi anı panikle korkuyla kendimize zehir etmeyelim.

Teşekkür ederim iyi temennileriniz için. Her ameliyatta risk vardır ama yüksek oranda bir risk farktörü olsa sanırım doktorlar tercih etmez. Spinal anestezi hakkında da bilgi sahibi değilim. Son derece rahat bir doğumdu tabii ki en güzeli normal Doğum ama zorunlu sezaryen olacak arkadaşlar hiç korkmasınlar yataktan doğrularken iki saniyelik bir agrı dışında bir sıkıntı yaşamadım.Boşuna o mucizevi anı panikle korkuyla kendimize zehir etmeyelim.
Neden sakinleştiriciyi baştan vermediler ki orayı anlamadım , panik atak lı olanlar nasıl yapacak ? Size bebek çıktıktan sonra verdiler mi peki sakinleştirici ?

Sakinleştiriciyi hemen vermedi çünkü bebeğe geçip bebeğin Doğum esnasında nefes alması ile ilgili sıkıntı yapabilir o nedenle vermeyeceğini söyledi. Bebek çıkınca verdi merak etmeyin hiçbirşey anlamıyorsunuz. Ayrıca bende panik atak hastasıyım ama İnan o an aklınıza olumsuz hiçbirşey gelmiyor gelmesini gerektiren bir durum olmuyor zaten. Bebeğin başı çıkınca sakinleştiriciyi veriyorlar çünkü o andan sonra sersem gibiydim.bebek çıktıktan sonraki temizlik dikişlerin atılması yarım saat sürmüş ama bana 5 dakika gibi geldi ilacın etkisiyle. Çok rahat bir Doğum şekli korkmayın hiç. Tabii zorunlu sezeryan değilse normal Doğum herzaman daha iyidir. Çünkü Doğum sonrası ilaçlarla zaten agrınız olmuyor ama oturup kalkarken yürürken zorlanıyor insan. En önemlisi bebeğinizle rahat ilgilenemiyorsunuz birkaç gün. Ama geçiyor sonu kocaman mutluluk

Back
X