Doğuma Hazırlık Epidural sezaryen mi spinal sezaryen mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

BEBEKKAFA

Yağmur'umu bekliyorumm:)
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2010
2.679
12
66
44
Ankara
hangisi daha rahat,daha az riskli ?

aranızda bunlardan olmuş olanlar var mı yardım edebilecek?

doktorum epidural diyor ama insanlar riskli oluyor diyor...korkuyor insan ister istemez...ameliyatından değil yapılış şeklinden ve sonrasından korkuyorum...Allah korusun sakatlık riski falan oluyor diyor bazıları...

siz ne diyorsunuz?:44:

Spinal sezaryen hakkında bir fikrim yok ama ben epidural sezaryen oldum.Sakat kalma riski herşeyde var.Normal doğumun da riskleri var.Eğer normal doğum yapabilme şansın varsa,normal yap.Ama eğer sezaryen gerekiyorsa epidurali kesinlikle öneririm.Ben de internetten epiduralle ilgili şikayetler okumuştum,baş ağrısı,sırt ağrısı vb diye.Bende hiçbiri olmadı,belkide bünyeyle alakalıdır.Çok rahat bir operasyon,doğumdan sonra hiç ağrı hissetmedim,ağrı kesici iğne bile istemedim.Eve geldikten sonra hiç yatmadım.3-4 gün içinde ev işlerini yapmaya başladım.

normal doğum olmayacak hem ben istemiyorum hem de doktorum önermiyor...

teşekkürler cevap için...evet ben de duydum o sırt ağrısı bel ağrısı vs..onlardan ziyade sakat kalma olayı korkutuyor...spinalle yapan arkadaşlarım var onlar gayet rahattı..epidural biraz daha zor ve ustalık istiyormuş yapılışı dr.um öyle dedi...kararsızım

spinal sezeryan oldum çokta rahat oldu hiç acı çekmedim desem yeridir. 1günde ayağa kalktım tabi burda önemli olan doktorunuz onu dinleyin bence banada neler dediler sakat kalırsın şiddetli baş ağrısı olur. ama ben doktorumu dinledim iyikide dinlemişim. hakkınızda hayırlısı. sağ salim bebeğinizi kucağınıza almanızı dilerim..

amin çok teşekkürler...

doktorum spinali acil ameliyatlarda kullandıklarını söyledi...epidurali öneriyor o...daha sakat kalanı görmedik dedi...hayırlısı bakalım..anestezi uzmanıyla da görüşücem ben zaten ayrıca...

Hiç kendini üzme bence ihtimaller üzerinden.Ben de çok stres yapmıştım ama hiç gerek yokmuş.İşin teknik kısmını bilemem ama doktorunun önerdiği yöntem epiduralse bence çekinme.Risk her işlemde varr,grip aşısında bile risk var,orasını düşünürsen.

epidural normal doğum yaptım, bir sıkıntı yaşamadım, bana da neler dediler, şimdi yine hamileyim yine diyorlar birdaha sakın yaptırma sakat kalırsın yok bel fıtığı olursun vs. en iyi ihtimalle haftalarca baş ağrısı çekermişim... hayır yani yaşamış olmasam durumu inanacam dediklerine ama bazen insanlar çok saçmalıyor sıradan bir doktor yapmıyor zaten anestezi uzmanı yapacak ki onlar da bunun özel eğitimini almış insanlar çok sıkıntı yapma...

teşekkürler arkadaşlar..

bi sıkıntı olacağını sanmıyorum ben de ama insan yine de tedirgin oluyor bilmediği bişey olunca...hayırlısıyla kızımı göreyim kucağıma alayım da bişey istemiyorum başka

Slm canim bende epidural sezaryenle dogumu yaptim hic korkma evet riskleri var diye bende cok korktum ama Allah yardim ediyo hicbi sikinti yasamadim 2 3 gune kalktim ev islerine basladim Allahim yar ve yardimcin olsun

Slm canim bende epidural sezaryenle dogumu yaptim hic korkma evet riskleri var diye bende cok korktum ama Allah yardim ediyo hicbi sikinti yasamadim 2 3 gune kalktim ev islerine basladim Allahim yar ve yardimcin olsun

merhaba benim doğumumda 23 eylülde spinal anestezi ile epidural anestezi arasında ne gibi fark var.ben yapılan iğneden çok korkuyorum birde ameliyat sırasındaki çıkan sesler bıçak makas vb. buyüzdende kararsız kaldım komple uyutulma ile

Ben de şubat ayında spinal sezaryenle doğum yaptım. Doktorum da epidural yerine spinali önermişti.

Spinal ve epidural arasında şöyle bir fark var: Epidural yöntemde bele bir kateter takılır ve anestezi ilaçları sonrasında da ağrı kesici ilaçlar bu kateterden verilir. 2 gün bu kateterle yaşamak zorunda kalırsın. Spinalde ise operasyon başında belinden anestezi için iğne yapılır; daha sonraki ağrı kesiciler koldan, kalçadan yapılır.

Bir de spinal sezaryende iğneden 3 dakika sonra tamamen uyuşursun, epiduralde 20 dakikayı bulur.

(Çok önemli bir yan etkisi de şu: baş ağrısı -herkeste görülmüyormuş ama bana piyango vurdu- 4 gün başımı ense kökünden kesiyorlar zannettim, 4 gün sonra tamamen kesildi)

Bir daha doğum yapsam yine spinal sezaryen yaparım. Evet dedikleri gibi bebeğin ilk çıktığı ana tanık olmak harika.

Ben de spinal yada epidural sezeryan istiyorum . Bel baş ağrısı gibi çok şey yazıyor internette ama ben hastane ve doktora güveniyorum . 2 hafta sonra karar vericez dr umla . sonra ki gelişmeleri de yazarım .

Öncelikle konuyu açan arkadaşıma teşekkür ediyorum.
Ben normal doğum yapmak istiyorum. Ancak doktorum normal doğum yerine sezeryanı uygun görürse bende bebeğimi ilk görenlerden olmak istediğim için epidural yada spinal sezeryan tercih etmek isterim. Tabi doktorumla konuştuktan sonra. Umarım herkes için en uygun bir yöntemle kolay sıkıntısız doğumlar olur.

bende bı turlu karar veremıyorum normal dogumdan da cok korkuyorum ALLAH yardımcımız olsun sag salım bebıslerımızı kucaklarımıza alalım İnşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…