Epidural sezeryan sonrası iyileşme süresi

Battaniyem1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2016
67
128
93
37
Merhaba arkadaşlar

Bir ay sonra epidural sezeryanla doğum yapıcam ilk defa. İyileşme ve ayağa kalkma süresi nedir? Kaç gün sonra normale dönebildiniz? Tecrübeli anneler yardımcı olabilir miii

walla cnmm hemen yürümeye çalış bence iyileşme sürecini hızlandırıyor ayrıca bol bol kahve tüketmelisin baş agrın olucak çünkü

Teşekkür ederimmm :) bildiğimiz türk kahvesi mi yoksa başka kahve mi ( ilk defa olunca boyle saçma sorular çok geliyor aklıma mazur görün :) )

yok cnm olurmu öyle sey aklına gelen sorulara cewap verebilirim herzaman hiç fark etmez hangisinş seviyorsan sade nefcafe yada türk kahvesi bol bol su iç sütün çok olur bol bol emzir çünkü duymuşsundur sezeryanla süt geç geliyor ben evime gelir gelmez hemen sıcak duş almıştım sütüm açışsın diye çok ii geliyor dikişli yerine su değmeden tabikide

walla cnmm hemen yürümeye çalış bence iyileşme sürecini hızlandırıyor ayrıca bol bol kahve tüketmelisin baş agrın olucak çünkü
baş ağrısı olmaması için ameliyat esnasında anestezinin etkisi geçene kadar başını fazla sağa sola oynatma.
bu baş ağrısını azaltıyor.
ben ilkinde başımı oynattığım için 5 gün baş ağrısı çektim.
ikincide bunu öğrendiğim için başımı oynatmamaya dikkat ettim bir iki saat kadar.
hiç baş ağrısı yaşamadım.

Ilk üç dört gün kalkmak için çok zorlandım. Yürüyüş yaptım evin içinde. Hastaneden gelir gelmez banyo yaptım. Beni kendime getirdi. Bir iki hafta sonra ters hareket yapmadığın sürece sızı olmuyor karnında. Ama bu süre içinde çok temiz ve dikkatli olmalısın. Bu sürede karın kaslarını kasmazsan orası çabuk iyileşiyor. Mesela kalkarken eşin belinden destek versin sen zorlanma. Ben iki hafta sonra dört saatlik araba yolculuğu yaptım. Bu arada doğumdan sonra korse takmayı araştır doktoruna sor. Sarkmayı önler. Yürüyüş yaptığında sende farkedeceksin sanki karnın yere yapışacakmış gibi hissedersin ve acı hissedersin. Korse takınca bu acı bir nebze olsun geçiyor. Rahat hareket ediyorsun. Allah sağlıklı sıhhatli bir doğum nasip etsin.

Merhaba arkadaşlar

Bir ay sonra epidural sezeryanla doğum yapıcam ilk defa. İyileşme ve ayağa kalkma süresi nedir? Kaç gün sonra normale dönebildiniz? Tecrübeli anneler yardımcı olabilir miii
sağlıkla kavuşun kuzucuğunla.
iyileşme süresi kişiden kişiye hatta doğumdan doğuma aynı kişi için bile değişiyor.
ama sana bakıp, evi bir düzende tutacak, yemeğini yapıp bebeğini kucağına verecek, sevdiğin bir kişi ilk bir ay yanında olsa çok iyi olur.
ben bir ayda toparlanabildim iki doğumumda da mesela.
korkma doğumdan, en fazla ağrı ilk birkaç saat oluyor, onu da ağrıkesicilerle dayanılır hale getiriyorlar.
ondan sonra zaten her geçen gün (hatta saat) iyileşmeye devam ediyor vücut, daha kötü olmuyor insan daha iyi oluyor.

Herkese çok teşekkür ederimm yararlı bilgiler için. Bu arada sezeryan doğumda duyfuğum kadarıyla ilk 2 gün süt gelmiyormuş. Hastane de bu sürede ne yaptınız? Mama kullandınız mı

asla mama vermedimm bol emdirmeye çalış ve hemen ewe gelince sıcak duş al damarlarını açmaya yardımcı olur bol su ve rezene cayı içç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…