Doğuma Hazırlık Epidural sezeryan ve korkularim:((

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ya aslinda genel anestezi de kötü degil ama tek sorun narkoz bebege geciyormus biraz daha riskli diyor dr lar benim ilki geneldi uyanma ve ayilma sürecim biraz zordu ama o da ayilana kadar sürdü sonrasi da cok sancili degildi iki gun agri kesici aldim sonraki gunler almaya gerek kalmadi zaten o kadar siddetli de degildi sancilarim bakalim yarin sabah narkoz dr uyla konusmaya gitcem ay cok panik durumdayim heycanliyim ve korkuyorum epidurale cesaret edemiyorum bi sorucam dr a genel yapabilirmiyin diye ne diyecek bakalim cünkü genel anestezi yi sadece acil durumlarda yapiyoruz dediler cogunlukla epidural tercih ediliyormus artik ya sakinlestirici falan isticem ya da genel isticem o da yaparlarsa offfff cok kafam karisik ya iyice stres yaptim bi kurtulsaydim hayirlisiyla 😔

Ya aslinda genel anestezi de kötü degil ama tek sorun narkoz bebege geciyormus biraz daha riskli diyor dr lar benim ilki geneldi uyanma ve ayilma sürecim biraz zordu ama o da ayilana kadar sürdü sonrasi da cok sancili degildi iki gun agri kesici aldim sonraki gunler almaya gerek kalmadi zaten o kadar siddetli de degildi sancilarim bakalim yarin sabah narkoz dr uyla konusmaya gitcem ay cok panik durumdayim heycanliyim ve korkuyorum epidurale cesaret edemiyorum bi sorucam dr a genel yapabilirmiyin diye ne diyecek bakalim cünkü genel anestezi yi sadece acil durumlarda yapiyoruz dediler cogunlukla epidural tercih ediliyormus artik ya sakinlestirici falan isticem ya da genel isticem o da yaparlarsa offfff cok kafam karisik ya iyice stres yaptim bi kurtulsaydim hayirlisiyla 

senin doğum ne zaman? bugün yarın olacak sanırım....Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin....:)

epiduralde zaten sakinleştici bişey yapılıyor diye biliyorum...rahatlatmak amacıyla...benim babam o yöntemle kasık fıtığı ameliyatı oldu 4,5 saat sürmüştü ameliyat..ordan biliyorum

kızlar nasıl kafam karıştı anlatamam.yoksa ben de genel anesteziden vazgeçsemmi demeye başladım.cesaret edebilir miyim acaba.of bu ara bunu iyi düşünmem lazım

Arkadaşım nasılsın? Bebiş nasıl?Nasıl geçti ameliyatın? Konu başlığına denk gelince okudum.saolsun arkadaşlar bilgilendirmişler. Ameliyatın ile ilgili sende bilgilendirir misin?
Allah'ım sana,eşine ve bebeğinize hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin İnşallah.:16:

Bu forum sitesinde de diğer forumlarda da okuduğum hep aynı :( sadece korkular yüzünden sezeryan tercih ediliyor. normal doğum diyen de ya spinal yada epidural diyor...

eğer sağlımız ve bebeğimizin sağlığı izin veriyorsa neden doğal doğumu (hiçbir ialç vb almadan) düşünmüyoruz? bence sadece "ağrıları duymayayım" diyip doğum yöntemi seçmek böyle mucizevi bir olay için büyük hata. her yöntemin artıları ve eksileri iyice araştırılmalı, son ana kadar bebeğin ve bizim sağlık durumumuz doktorla görüşülmeli...

evet bende korkuyorum çünkü hiç bilmediğim yaşamadığım bir olay. Ama sağlığımız izin verirse kesinlikle doğal doğumla bebeğimi dünyaya getireceğim. sırf benim canım yanmasın diye onun minik bedenini zorlayacak hiçbir müdaheleye izin vermeyi düşünmüyorum. Eğer doğum anı ve o anda bebek psikolijisini detaylı araştırısanız epidural de hiç öyle masum bir uygulama değil :(

Slm arkadaslar ben mayis 14 de epidural sezeryanla dogum yapicam insallah.bu ikinci sezeryanim ilki 4 sene önce genel anestezi ile olmustu ama bu epiduralle olucak cünkü dr um bu daha saglikli dedi ve önerdi. Ama ben cok korkuyorum kesilirken falan hissedicem mi cünkü arastirdigim kadariyla his oluyormus ama aci olmuyormus cok merak ediyorum nasil olucak hissedicem mi sonrasi nasil olucak iyilesme süreci nasil kafamda bir sürü soru var ve korkuyorum da cok cünkü ben cok heycanlanan ve stres birisiyim uyanik olucam ve beni kesiyorlar psikolojisine girip kendi kendime stres yapicam biliyorum cünkü kendimi napicami sasirdim gece gündüz bunu düsünür oldum. Aranizda epidural sezeryan olan arkadaslarin yorumlarini bekliyorum ve cok merak ediyorum. Tesekkürler.

Ne yaptın Kançiçeği,nasıl geçti doğumun.
Benim de 2.sezeryanım olacak,daha doktorla konuşmadık ama
ben epidural düşünemiyorum.Çok panik biriyim,birkaç sene önce
lokal anestezi ile ayağıma küçük bir operasyon yapılmıştı.
Acı duymuyordum ama doktorun elini,bistüriyi hissediyordum.
İçim bir tuhaf oluyordu.Şimdi onun daha değişiği karnıma yapılacak.
Acı duymayacağım ama hissedeceğim,genel daha iyi bu durumda sanırım.

kızlar nasıl kafam karıştı anlatamam.yoksa ben de genel anesteziden vazgeçsemmi demeye başladım.cesaret edebilir miyim acaba.of bu ara bunu iyi düşünmem lazım

sizin vereceğiniz bir karar...bu konuda kimse kimseye baskı yapamaz ya da şöyle yap böyle yap diyemez,deme hakkı yok..dr.unuzla iyice oturup konuşum birlikte hangisi sizin için en uygunsa onu yapın...bana 2 dr.un da önerisi epidural oldu...
ben eskiden beri bunu istiyordum zaten ama bir ara korkuya kapıldım,acaba korkarmıyım diye ama yok kendime güveniyorum bu konuda...o kadar çok acı çektim ki hamileliğimin özellikle ilk aylarında o yüzden bundan korkmuyorum....sonunda bebeğime kavuşucam onu o anda görücem bunu düşünerek motive oldum :)

ama dediğim gibi bu konu hassas bir konu herkes kendi kararını kendi vermeli...çünkü sizi sizden başkası tanıyamaz !

Arkadaslar desteginiz ve fikirleriniz icin tekrar tesekkurler
Gecen hafta sali gunu dogum yaptim aslinda epidural yapicaktim ama narkoz dr u yla konusunca vazgectim ben cok panik ve heycanliyim dedim ve dr da titreyisimi falan gördü sen nasil istersen öyle yaparim dedi ben de genel anestezi istiyorum dedim epidurale cesaretim yok dedim dr da zaten sen bu heycanla titrersen ben ifneyi yaparken sinirlere denk gelebilir bu da cok tehlikeli dedi vazgectik .sali sabahi 8.49 da genel anesteziyle sezeryan dogum yaptim 2800 gr 51 cm dogdu oglum biraz zayif am cok sükür ki saglikli ben de ilkine kiyasla bunda biraz zor ayildim ve ilj gun cok agrim oldu damardan agri kesici verdikleri halde gecmedi ama sonraki gunler de daha iyi oldum gectigimiz cumartesi evimize geldik cok sükür daha iyiyim sütüm de geldi dikislerim de iyiye gidiyor hergun dus al dedi dr yoksa mikrop kapar dedi Allah a sükür hersey yolunda ama sunu belirtmeden gecemeyecegim kesinlikle sartlar elverdigi sürece normal dogum yapin sezeryan zor benim bu daha da zor oldu ama kismet sonucta gecti gitti dogum yapacak arkadaslara Allah yardim etsin hayirlisiyla kurtarsin insallah sevgilerrr

Back
X