Epidural ve sezeryan mı?

Krissi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2016
3.000
2.221
133
34
Kızlar daha çok Yeni gebeler var aramızda bende çok yeniyim ama size de sormak istedim. Sezeryan mı olacaksınız yoksa epidural mi? Komple uyuyup hissetmemek istiyorum hiç birşeyi sizce hangisi daha iyi olur? Sizin fikriniz nedir?

ben normal doğumdan yanayım :) sezeryan bebek içinde senin içinde zararlı normal doğum esnasında ölmesi gereken hücreler sezeryanda ölmüyor bu iki taraf içinde olumsuz ne yazık ki.acıya dayanmam dersen epidural normal doğum yap derim herşey yolunda giderse :)

Bende epidural normal Doğum istiyorum, Doğumdan sonra da hemen karnımı sımsıkı sarabilmek icin ayrıca. Bi sorun çıkmazsa tercihim bu yana. Arkadasım bir kaç ikinmada bisey hissetmeden çıkarmış o da biraz cesaretlendirdi beni :) sonuçta ahim sahım agri hissetmiyorsun.

• Beğen
Reactions: mnt
Canım çok tatlı kan aldırırken bile acı çekiyorum ama elbette bu huyum yüzünden bebek sahibi olamayacak değilim :) bende bebek istedim rabbim nasip etti ama ben uyuyup uyanayım hiç bir şey hissetmeyeyim istiyorum. Uyanınca acı çekebilirim belki ama o esnada hissedersem ordan kalkar giderim diye korkuyorum daha önce ki ufak bir operasyonda kalkıp gittim doktor zorla soktu ameliyathaneye :)

Canım çok tatlı kan aldırırken bile acı çekiyorum ama elbette bu huyum yüzünden bebek sahibi olamayacak değilim :) bende bebek istedim rabbim nasip etti ama ben uyuyup uyanayım hiç bir şey hissetmeyeyim istiyorum. Uyanınca acı çekebilirim belki ama o esnada hissedersem ordan kalkar giderim diye korkuyorum daha önce ki ufak bir operasyonda kalkıp gittim doktor zorla soktu ameliyathaneye :)
ay bende kan aldırmaya dahi tahammül edemiyorum :) korkuyorum da canımda tatlı aynen ama o bebek çıkacak bari en iyi şekilde çıksın :D

Kızlar daha çok Yeni gebeler var aramızda bende çok yeniyim ama size de sormak istedim. Sezeryan mı olacaksınız yoksa epidural mi? Komple uyuyup hissetmemek istiyorum hiç birşeyi sizce hangisi daha iyi olur? Sizin fikriniz nedir?
Ben 2 normal 1 sezeryan doğum gecidim normaller çok kötü geçti sancı ağrı çok kötüydü sezeryan da belden aşağı uyumak istedim ama olmadı hem soğuktan hemde heycandan titriyodum tabi olmayınca genel anestezi oldum tümden uyudum ama iyi kafa yapiyo tümden uyumak iyice kendime gelmem ameliyattan sonra 4 saati buldu

Ciddi sağlık probleminiz yoksa genel anestezi pek de tercih edilmemesi gereken bir doğum şekli bence. Çünkü bebeğiniz de siz de anesteziden etkileneceksiniz bu yuzden arada bağ kurmanız zamanınızı alacak. Hem doğar doğmaz bebekle ilk göz kontağını ve ilişkiyi anne kurmalı diye düşünüyorum ben.
İlla sezaryen olacaksa da spinal değil epidural tercih ederdim ben. Spinal olup da 1 yıl sonra hala sızısı olan arkadaşlarım var ama epiduralın agrısı 10 gun suruyor gözlemlediğim kadarıyla.
Normal doğumda da epidural evet harika bir sey ağrısız sızısız normal yolla kavuşuyorsunuz bebeğinize fakat işler her zaman yolunda gitmeyebilir. Sancı olmadığı için yeterince ıkınamazsanız en iyi ihtimalle sezaryene alınırsınız ama bebek doğum kanalına girdiyse işiniz çok daha zorlaşır doğum olması gerekenden çok uzun sürebilir ya da bebeği vakumla çekmek zorunda kalabilirler ve bu da bebeğin kafa yapısını bozabilir.
Zaten doğuma az kala bu yöntemlerin hepsini araştırırsınız ya da benim gibi bir hamilelik kursu bulabilirseniz size çok yardımı olacağını düşünüyorum.

Narcoleptic insomniac Narcoleptic insomniac ay canım neler öğrendim senden şuan vakum falan korkuttu beni
Tatlım gittiğim hamilelik kursunda doktor ve ebeler görsellerle açıklamalı bir şekilde anlattılar bu konuyu. Benim de gözüm korktu baya aslında tüm doğum şekillerinin avantajları ve dezavantajları var ama sanırım tek yaptırmayacağım doğum şekli epidural normal doğum olur.

Narcoleptic insomniac Narcoleptic insomniac bende istemem galiba ama o gün neler olacak Allah bilir bazen pıt diye doğurdum diyenleri görüyom ya onlardan olacam yada heran herşey olabili :)

Narcoleptic insomniac Narcoleptic insomniac bende istemem galiba ama o gün neler olacak Allah bilir bazen pıt diye doğurdum diyenleri görüyom ya onlardan olacam yada heran herşey olabili :)
Valla ben hala düşünmek istemiyorum o anı :) gebeliğimin başlarında bulantı ve kusmam çok olduğu için zaman geçse hemen doğursam diyordum şimdi de biraz tedirginlik ve korku başladı :) inşallah o pıt diye doğuranlardan oluruz

ayy vakum zor oluyor yaa. Benim ablamın oğlu doğmadı bir türlü suni sancı falan verdiler yok en sonunda vakumla çektiler ama çok zor oldu. şimdi ki aklım olsa hiç çekmezdim diyor ablam
çocuğa zararı oldumu peki

Valla ben hala düşünmek istemiyorum o anı :) gebeliğimin başlarında bulantı ve kusmam çok olduğu için zaman geçse hemen doğursam diyordum şimdi de biraz tedirginlik ve korku başladı :) inşallah o pıt diye doğuranlardan oluruz
senin az kalmış dua edelim bolca tek nefeste inşallah :)

Kesinlikle sezeryan istiyorum hiç bir şey hissetmeyeyim bunları duyduktan sonra zaten hayatta giremem diğerlerine. 14ünde doktor randevum var konuşup sezeryan olmak istediğimi söyliyeyim zaten soracaktır. Hakkımızda hayırlısı olsun artık

Kesinlikle sezeryan istiyorum hiç bir şey hissetmeyeyim bunları duyduktan sonra zaten hayatta giremem diğerlerine. 14ünde doktor randevum var konuşup sezeryan olmak istediğimi söyliyeyim zaten soracaktır. Hakkımızda hayırlısı olsun artık
Canm kendi isteğinle sezeryan yasak diye biliyorum ama

Back
X