Özel çocuğum için kaynaştırma mı özel eğitim devlet okulu mu uygun olur?

Çocuğunuzun sadece işitme engeli mi var yoksa ona zihin ve otizm eşlik ediyor mu?Ben özel eğitimde öğretmenim orada bedensel engeli olduğu için gelen çocuklarımız olsa da geneli ağır zihin ve otizmli çocuklar.Gerçi her iki durumda da şu anda hazır olmadığı için en azından okulu bilip öğrenene kendisini toparlayana kadar özel eğitime gitmeli kendisini toparlarsa 1 yıl 2 yıl sonra tekrar değerlendirme ister kaynaştırma yaparsınız.En olmadı ortaokulda istersiniz.Kızım bu sene 1 e başladı.Dün toplantıları vardı.Sınıflarında bir tane kaynaştırma çocuğumuz var hafif düzeyde otizmli ona rağmen çocukları geçin veliler bile çok acımasız.Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.Her şey hem sizin hem o masum yavrunuz için güzel olur umarım.
Çok teşekkür ederim 🌷 umarım, zihinsel engeli yok sadece yeni konuştuğu için biraz geride yaşıtlarına göre birde altı aylık doğdu vücududa beş yaş gibi. Dediğiniz gibi bir tane kaynaştırma öğrencisine bile tahammül edemiyorlar çocuklar yardımseverliği de öğrenebilir bu sayede vicdanli olurlar veya. Amin çok teşekkür ederim

Bu arada RAM 4 yıllık rapor verse bile, ilerleme katettiginiz takdirde, yeniden değerlendirme talep edip, normal okula kaynaştırma öğrencisi olarak kaydedebiliyorsunuz diye biliyorum. 4 yıl rapor aldı diye, 4 yıl orda olacak diye bir kural yok. Yine detaylı sorabilirsiniz RAM a...
Umarım evladınız için hersey çok güzel olur, yolu hep güzelliklere çıkar... ❣️
Bilmiyordum çok teşekkür ederim, RAM ay gidince konuşacağım bunu da. Umarım çok sağolun 🌷

Merhaba arkadaşlar, işitme engelli çocuğum var yedi yaşında bu sene birinci sınıf olacak ama normal okula kaynaştırma öğrencisi olarak direkt kaydedilmiş.biz işitme engelliler okuluna yollamayı istiyoruz yaşıtları gibi değil henüz(beden olarak güçsüz ve bir yıldır konuşmaya başladı zorlanıyor derdini anlatmakta)zor olur diye düşünüyoruz öğretmeni de öyle dedi. Ama yinede belki fikir sahibi anneler yada bilen öğretmen vesaire vardır diye size sormak istedim. Sizce hangisi daha iyi olur? Yani geleceği için de bu bir karar o yüzden soruyorum kaynaştırma olsa zorbalık görmesinden de korkuyorum dediğim gibi hiç güçsüz ve kırılgan bir yapısı var . Yardımcı olanlara çok teşekkür ederim şimdiden
PSikolojik danışman olarak yazıyorum. Özel eğitim okuluna yazdırmanızda fayda var. Ortaokulda durumuna göre kararınızı güncelleyebilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar, işitme engelli çocuğum var yedi yaşında bu sene birinci sınıf olacak ama normal okula kaynaştırma öğrencisi olarak direkt kaydedilmiş.biz işitme engelliler okuluna yollamayı istiyoruz yaşıtları gibi değil henüz(beden olarak güçsüz ve bir yıldır konuşmaya başladı zorlanıyor derdini anlatmakta)zor olur diye düşünüyoruz öğretmeni de öyle dedi. Ama yinede belki fikir sahibi anneler yada bilen öğretmen vesaire vardır diye size sormak istedim. Sizce hangisi daha iyi olur? Yani geleceği için de bu bir karar o yüzden soruyorum kaynaştırma olsa zorbalık görmesinden de korkuyorum dediğim gibi hiç güçsüz ve kırılgan bir yapısı var . Yardımcı olanlara çok teşekkür ederim şimdiden
Bizim sınıfımizda kaynaştırma öğrencisi var veliler olarak biliyoruz ancak çocuklara söylenmiyor bu durum dışlanma vs durumlarindan sakınmak için.
Çocuk kendi yapısından mı bilmiyorum diger cocuklara göre daha hırçın davranışlar sergiliyor ki bence zorlandığı için.
Annesi daha önce kendisiyle aynı durumda olan çocuklar ile aynı okula vermeyi düşünmüş ama bu sefer de bu farklılıklar tamamen ortaya çıkacak ve sorun yaşayacak diye korkup normal okula verdi.
Veliler bildiği için bir çok davranışı tolere edebiliyoruz şikayetlenme açısından ancak sizde eğer normal bir okula vereceksiniz cocuğunuzun orada özel bir cocuk olduğunu sadece öğretmeninin ve belki velilerin bileceğini bilip ona göre hesabinizi yapın.
Her iki tarafada gitse çocukların hiç biri sizin beklediginiz özeni gostermeyecek.
Bu durumu tolere etmeyen veliler de çıkacak şöyle ki bizim sınifımızda ki çocuk şiddete meyilli bir çocuk kavga etmeyi seven bir çocuk ben kızıma x ne derse desin sen kişisel algılama biraz sinirli bir çocukmuş o arkadaşça yaklasmaya çalış derken, bir başkası banane kardeşim o zaman ona uygun bir okula verseydi ben mecburmuyum diyebiliyor.
Normal okullarda benim gözlemlediklerim bunlar ama, belkide bizim çocuğun hırçın olmasindan kaynakli yaşanan seylerdir bunlardir.
Varsa başka velilerde yazacaktır illaki

Back
X