- 2 Haziran 2016
- 3.000
- 2.221
- 133
- 34
Canm kendi isteğinle sezeryan yasak diye biliyorum ama
Yok canımm özel doktorlar isteğe bağlı yapıyor. Devlette yasak
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canm kendi isteğinle sezeryan yasak diye biliyorum ama
aminn, inşallah canımay Allah kimseye vermesin![]()
Sanırım sağlık sektöründesiniz. Bir sey sormak istiyorum bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. Bende hamilelikle büyüyen en büyüğü sag kasığımda bulunan 3 adet miyom var ve dün akşamdan beri sağ tarafımda miyom ağrısı çekerken yaşadığım şekilde ağrım var yani sanırım miyom ağrısı çekiyorum yine; yalnız ağrıyan yeri ellediğimde elime yuvarlak bir kitle geliyor ve dün akşam ilk kez kasılma yaşadım. Miyom ağrısı dışında bir şey olabilir mi yaşadığım?Oluyorsa normal doğumu sancıyı çekerek yapın derim..Doktorunuz sezeryan olacaksin dediyse epidural ,spinale göre ameliyat sonrasi icin daha ağrısız bir yöntem spinal zaten baş ağrısı da yapar ama siz yine de spinal tercih edin her yöntemin avantajları da dezavantajları da mutlaka var.. Sezeryan olursanız hamile olan kisi fazlasiyla da kiloluysa epidural istenilen şekilde olmuyor(yatarak yapılması gerektiği icin) herşey yolunda gitmeyebiliyor ve biz bu durumlarda genel anesteziye geçiş yapıyoruz vakit kaybetmemek için..Spinalde böyle bir durum söz konusu değil hasta oturur pozisyondayken yapıyoruz lokal anestezigi..ameliyat sirasinda Tansiyon düşüklüğü ve bulantı olabiliyor genelde...
Avantaj olarak bebek anne karnından çıkarılıp da kordonu kesilinceye kadar hicbir ilac yapmayız kesinlikle anneye bebek tamamen ayrilinca synpitan ve antibiyotigini yapar bebisi annesine gösteririz:)
Genel anesteziyle sezeryan ise 40 ve üzeri yaş gebe hastalarda daha cok tercih dir.. Ya da riskli gebeliklerde ,kişi isterse vs vs...Dezavantaji anesteziye başlarken kullandığımız 2 tür ilacimiz olması ve anestezik gazlar ...yine bebek dogunca bu kullandığımız anestezik gazi daha artırarak anestezinin derinlesmesini sağlarız..burdaki asıl önemli olan genel anestezi olsun spinal veya epidural an. olsun annenin midesinin boş olması önemli..cunku her an komplikasyon gelişip genel anestezi uygulanabilir mide icerigi dolu ise kişi anestezi altındayken kusar ve bu asitler akcigerlere zarar verir..
Bir de kombine spinal epidural anestezi var yani ikisi bir arada fakat genelde sezeryan olunacaksa buna da doktor karar veriyor..Ya da yönlendirmek için bilgi veriyor size hangisini kabul etmek istediğinizi soruyor ona göre yöntem seçiliyor . InsaAllah hepimiz normal doğum yaparız en iysi![]()
Sezeryani genel veya spinal yapiyorlar.
Ben spinal oldum zaten hicbirsey hissetmiyorsun dogum aninda bebegi gormek harika birsey. İkinciyi de ayni istiyorum.
Ayrica ayilma durumun yok hemen bebegi emzirebilirsin yani spinal en iyisi benim için.
Normal hiç düşünmedim bile.
Ben spinal sonrasi hic agri falan da hissetmedim.
Yok canım alt tarafın zaten tamamen uyuşuk oluyor kiOlurken bir şey hissetmedin mi peki
Yok canım alt tarafın zaten tamamen uyuşuk oluyor ki
Bacakların açılıyor 4 saat sonra falan hafif o bölgede sızı oluyor mesela bana hemen ağrı kesici yaptılar bi anda iğne kesiyor.
Zaten dayanılmayacak bir acı değil. Sızı gibi diyelim.
Doğum anında zaten hiçbir ağrı sızı yok.
Bebeği o an görmek bence çok güzel.
Zaten o an bebegin dogacagi heyecaniyla hicbisey dusunemiyorsunBenim sorunum orada işlem yaptığını hissedersem kafamda senaryolar kurmam şöyle kestiler böyle kan akıyor şimdi vs şeyler düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum psikolojik acıya endeksliyorum kendimi
Çok sık idrara çıkmaya basladiysaniz ve sabahları daha şiddetli karın ağrısı oluyorsa bi jinekolga gidin derim çünkü bu konuda uzmanlar bile kendi alanları olmayan konularda bilgi veremiyorlar. Miyomlar hamilelik öncesinde adetinizde düzensizlik de yapıyordur uzun sürmesi gibi.. Bir de 5-6 cmden büyük olmaması lazım milyomların doktorunuz takip etsin dogumunuza az kalmış zaten şöyle etkisi oluyor doğum açısından kadın doğum uzmanı normal doğum yerine sezeryana karar veriyor bazı durumlarda (miyomlar doğum kanalını kapatiyorsa) eğer sezeryana karar verildiyse ya da verilecekse bebek dogduktan sonra miyomlari da alıyorlar bunu bi sorun doktorunuza..Allah hayırlı sağlıklı bir doğum nasip etsin:)Sanırım sağlık sektöründesiniz. Bir sey sormak istiyorum bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. Bende hamilelikle büyüyen en büyüğü sag kasığımda bulunan 3 adet miyom var ve dün akşamdan beri sağ tarafımda miyom ağrısı çekerken yaşadığım şekilde ağrım var yani sanırım miyom ağrısı çekiyorum yine; yalnız ağrıyan yeri ellediğimde elime yuvarlak bir kitle geliyor ve dün akşam ilk kez kasılma yaşadım. Miyom ağrısı dışında bir şey olabilir mi yaşadığım?
Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Miyomlarım gebelikle birlikte büyüdüler ama konum itibariyle sıkıntı oluşturmayacağını söylemişti doktorum ama yine bir hatırlatmakta fayda var :) sağ kasığımda ara ara yoğun ağrı oluyor ve 3-4 gün sürüyor, önceden de oluyordu ama bu sefer doğuma az kaldığı için korkuttu. Miyom ağrım olduğunda apartopar giderm doktoruma ama bu sefer kontrolüm yarın sabah olduğu için beklemek istedim.Çok sık idrara çıkmaya basladiysaniz ve sabahları daha şiddetli karın ağrısı oluyorsa bi jinekolga gidin derim çünkü bu konuda uzmanlar bile kendi alanları olmayan konularda bilgi veremiyorlar. Miyomlar hamilelik öncesinde adetinizde düzensizlik de yapıyordur uzun sürmesi gibi.. Bir de 5-6 cmden büyük olmaması lazım milyomların doktorunuz takip etsin dogumunuza az kalmış zaten şöyle etkisi oluyor doğum açısından kadın doğum uzmanı normal doğum yerine sezeryana karar veriyor bazı durumlarda (miyomlar doğum kanalını kapatiyorsa) eğer sezeryana karar verildiyse ya da verilecekse bebek dogduktan sonra miyomlari da alıyorlar bunu bi sorun doktorunuza..Allah hayırlı sağlıklı bir doğum nasip etsin:)
Korkmayın miyomlar sıkıntı olarak sadece doğum şeklini değiştirir sıkıntı var gibi görünse de (ağrıli olduğu icin cok rahatsiz eder)tabi doktorunuz daha iyi bilgiler verir.Sezeryan sirasinda miyomlari da aliyorlar ama :) inşallah normal doğum yapacaksinizdirÇok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Miyomlarım gebelikle birlikte büyüdüler ama konum itibariyle sıkıntı oluşturmayacağını söylemişti doktorum ama yine bir hatırlatmakta fayda var :) sağ kasığımda ara ara yoğun ağrı oluyor ve 3-4 gün sürüyor, önceden de oluyordu ama bu sefer doğuma az kaldığı için korkuttu. Miyom ağrım olduğunda apartopar giderm doktoruma ama bu sefer kontrolüm yarın sabah olduğu için beklemek istedim.
Çok teşekkürler. Allah sağlıkla bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin inşallah.
Yarın çatı muayenesinde belli olacak doğum şekli. Vücudumdaki keloid oluşma sıkıntısı yüzünden en az dikişin olacağı doğum şeklini seçicez. Dediğiniz gibi zorunlu sezaryen olmam gerekirse kurtulmak istiyorum miyomlardan çünkü regl dönemimde olduğu gibi hamilelik dönemimde de fena ağrılar yaşadım, yaşamaktayım.Korkmayın miyomlar sıkıntı olarak sadece doğum şeklini değiştirir sıkıntı var gibi görünse de (ağrıli olduğu icin cok rahatsiz eder)tabi doktorunuz daha iyi bilgiler verir.Sezeryan sirasinda miyomlari da aliyorlar ama :) inşallah normal doğum yapacaksinizdir
Allah yardımcınız olsun sağlıklı bir şekilde kucaginiza almayı nasip etsin ve cümlemizin..Yarın çatı muayenesinde belli olacak doğum şekli. Vücudumdaki keloid oluşma sıkıntısı yüzünden en az dikişin olacağı doğum şeklini seçicez. Dediğiniz gibi zorunlu sezaryen olmam gerekirse kurtulmak istiyorum miyomlardan çünkü regl dönemimde olduğu gibi hamilelik dönemimde de fena ağrılar yaşadım, yaşamaktayım.