epidural yada spinal dogum yapan arkadaslar..?

Esmkt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2014
39
4
Kizlar merhaba. Suanda 21 haftalik hamileyim.ikinci gebeligim ilkinde mecburi sezeryan olmustum.genel anesteziydi ve uyandigimda cok agri cekmistim psikolojim bozulmustu.aranizda epidural yada spinal anestezi olanlar yasadiklarini paylasabilir mi? Genel anesteziden daha mi kolay geciyor?

Bende yaklaşıl 1 ay önce spinal oldum çok rahattım açılçası herhangi bir ağrım sancım olmadı şimdi normale döndüm sayılır çok zorlamadıkça canım acımıyo

Bende yaklaşıl 1 ay önce spinal oldum çok rahattım açılçası herhangi bir ağrım sancım olmadı şimdi normale döndüm sayılır çok zorlamadıkça canım acımıyo
Darisi bana insallah.odaya alindiktan sonra dikislerinde cok agri hissettinmi peki.yada ne kadar sure anestezinin etkisi süruyo.ben cok tedirginim bu konuda:KK43:

Epidural oldum doğduğunu gördüm Herşey çok güzel di ağrım beş günde sonra hiç olmadı estetik Dikiş yapıştırma beş ay oldu izi kayboldu ilkini de genel anestezi ile Yaptım oda kolay dı tek fark bebeği hemen görüp emzirmen canım hayırlı Doğumlar epidural doğumun yarım saat sürdü çok kısaydı diğeri bir saat on beş dk

Epidural oldum doğduğunu gördüm Herşey çok güzel di ağrım beş günde sonra hiç olmadı estetik Dikiş yapıştırma beş ay oldu izi kayboldu ilkini de genel anestezi ile Yaptım oda kolay dı tek fark bebeği hemen görüp emzirmen canım hayırlı Doğumlar epidural doğumun yarım saat sürdü çok kısaydı diğeri bir saat on beş dk
Cok sagol bende o ani yasamak bebegime bakabilmek istiyorum.ilkinde cocugumu gözüm görmemisti agridan.allahim dogum yapacak herkesin yardimcisi olsun

canm ben de epidural oldum. bana 10 dk gibi geldi gerginlikten ama 45 dk sürmüş. doğumdan çıkınca bebeğimle hemen ilgilenebildm şu an 5. aya grdk 2. aydan itibaren bel ağrısı çekiyorum iğneden oluyomuş. bir de bacak ağrısı çok fena epiduralle alakası var mı bacağın bilmem ama bel ağrısı ondan.doğumdan sonra iki gün kadar ağrım oldu ama bebeğimle ilgilenmemi engellemedi.

canm ben de epidural oldum. bana 10 dk gibi geldi gerginlikten ama 45 dk sürmüş. doğumdan çıkınca bebeğimle hemen ilgilenebildm şu an 5. aya grdk 2. aydan itibaren bel ağrısı çekiyorum iğneden oluyomuş. bir de bacak ağrısı çok fena epiduralle alakası var mı bacağın bilmem ama bel ağrısı ondan.doğumdan sonra iki gün kadar ağrım oldu ama bebeğimle ilgilenmemi engellemedi.
Anladim canim sonuc olarak genel anesteziden daha iyi sanirim.saglikla buyutelim bebeklerimizi

Kizlar merhaba. Suanda 21 haftalik hamileyim.ikinci gebeligim ilkinde mecburi sezeryan olmustum.genel anesteziydi ve uyandigimda cok agri cekmistim psikolojim bozulmustu.aranizda epidural yada spinal anestezi olanlar yasadiklarini paylasabilir mi? Genel anesteziden daha mi kolay geciyor?
Allah kolaylıkla. Sağlıkla kucağınà alabilmeyi nasip etsin benim.ilk.doğumum mecburi Epidural sezeryana aldılar karnim çok tok oldugü için acil.öyle alındım bebek doğar doğmaz.görüyorsunuz bilinciniz hep.açık oluyor ama bebeği karnından çıkarlarını herseyi hissediyorsunuz sadece acı yok eğer dayanıklı biriyseniz yaptrın ama panik biriyseniz hiç bulasmayin ben kendimi aşırı derecede kasmistim 2 saat boyunca titredim gereksiz yere sıktım kendimi ama sonunda güzeldi dikiş açılarına gelince hepsinde aynı narkoz geçince acı aynı acı ağrı kesici vuruyorlar antbytk vuruyorlar bir iki haftaya toparlaniliyor

Cnm bende 1,5 ay önce epidural sezeryanla doğum yaptım. Benim ilk dogumdu. Çok korkuyordum. Ama korktuğum gibi olmadı. Ben yurtdisinda yaşıyorum. Panikseniz epidural olma derim çünkü mesela ben biraz gerildim ameliyat sırasında bana rahatlatıcı verdiler başım döndü midem bulandı bide bel ağrım oldu 2 dk sürdü rahatlatıcı verdiler hemen. 10 dk da bebeğini çıkarıyorlar çok güzel bi duygu dikiş in biraz uzun sürüyor ama anlamıyor sun acı fln hissetmiyorsun ama dokunuslarini hissediyorsun sonrasında zaten serum ağrı kesici veriyorlar ağrı hissetmedim ben hiç korktuğum gibi olmadi hemen ayaklandım is fln yaptım tabi doktordan doktorada değişiyor. Hayırlı sağlıklı dogumlar dilerim.

Canim bende 1 ay once epidural oldum dogdugunu gördüm yanagini öptüm biraz panikledim midem bulandi hemen sakinlestirici yaptilar ilk zamanlar biraz agri vardi ama agri kesici verdiler simdi cok rahatim Allah bebegini hayirlisiyla kucagina almayı nasip etsin insallah

13 gün once epidural oldum Çok korkarak oldum ama iyiki de olmuşum.Genel anesteziden çok daha rahat, ayıldım ayılmadım sütüm geldi gelmedi dertleri yaşamadım.Miniklerimin sesini duymak onları öpmek çok güzel bir andı Tabi ki sezeryanın tüm sıkıntıları aynen yaşanıyor ama bebeklerin narkozdan etkilenmemesi bile epudurali seçmek için iyi bir neden.Benim migrenim olduğu için sonrasında biraz başım ağrıdı ama o herkes de olan bir durum değil.Umarım miniğini sağlıkla kucağına alırsın epiduralden şaşma derim

cnm bende persembe sezeryan oldum doktoruma epiduralle spinalin bende ne fark yaratacagini sordugumda bas agrisi konusunda neredeyse arada fark yok sen soylediklerimizi yaparsan hic olmaz dedi ama asil onemli fark epidural etki etmesi icin nerdeyse yarim saat ameliyathanede beklemen lazim spinalde 5 dk sonra baslicaz o ortamda bekleyebilcekmisin dedi bende spinali sectim.ignesi inan popoya vurulan standart bi igne kadar bile acitmadi sinek isirigi gibi ve kipirdamamaya dikkat et yeter saniyelik bisey zaten.iyikide spinal secmisim iceri girince fazlaca duygusala bagladim uzun sure dogumu beklemek iyice strese sokardi beni.cok guzel cok rahat gecti dogum.bikac saate bacaklarim acildi bitane agri kesici igne yaptilar ondan sonra baska igne ya da hap almadim henuz.cmtesi eve geldigimden beridirde ayaktayim uyku disinda hic yatmadim bebegimle kendim ilgileniyorum ilk gunler oturup kalkarken yardim aliyodum simdi onada gerek kalmadi doktorun dediklerini dinleyince bas agrisida olmadi

cnm bende persembe sezeryan oldum doktoruma epiduralle spinalin bende ne fark yaratacagini sordugumda bas agrisi konusunda neredeyse arada fark yok sen soylediklerimizi yaparsan hic olmaz dedi ama asil onemli fark epidural etki etmesi icin nerdeyse yarim saat ameliyathanede beklemen lazim spinalde 5 dk sonra baslicaz o ortamda bekleyebilcekmisin dedi bende spinali sectim.ignesi inan popoya vurulan standart bi igne kadar bile acitmadi sinek isirigi gibi ve kipirdamamaya dikkat et yeter saniyelik bisey zaten.iyikide spinal secmisim iceri girince fazlaca duygusala bagladim uzun sure dogumu beklemek iyice strese sokardi beni.cok guzel cok rahat gecti dogum.bikac saate bacaklarim acildi bitane agri kesici igne yaptilar ondan sonra baska igne ya da hap almadim henuz.cmtesi eve geldigimden beridirde ayaktayim uyku disinda hic yatmadim bebegimle kendim ilgileniyorum ilk gunler oturup kalkarken yardim aliyodum simdi onada gerek kalmadi doktorun dediklerini dinleyince bas agrisida olmadi
Hangi hastane olduğunu söyleyebilir misiniz?

X