epiduralle normal doğum(süper)

yerlikaya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2009
63
9
merhaba arkadaşlar,öncelikle tüm kadınlar kulubü üyelerine ve özellikle ağustos annelerine çok teşekkür ederim.hamileliğim boyunca kendimi hiç yanlız hissetmedim sayenizde.
29 ağustos gecesi sat 4'te sancılar hissetmeye başladım.eşime karnım açıktı diyerek salona geldim ve saat tutmaya başladım.sabaha kadar saat tutup not aldım ama sancılar çok düzensizdi.önce 15 dak sonra 10 dak,daha sonrada 20 dak arayla oldu. şiddetleride çok farklıydı.yalancı sancılar olduğu belliydi ama ben heyecanlanmıştım bi kere.30 ağustos pazar günüde aynı sancılar devam etti.öğleden sonra saat 3'de nişan denen işaretim geldi.işaretle birlikte sancılarda biraz siddetlendi ama ben hiç korkmamıştım (acemi cesareti işte).çantamızı alıp hastaneye gittik.pazar olduğu için hastanede hiç kimse yok tabi.doğum hanede sadece 2 ebe var,nöbetçi doktorda yok.muayene ettiler açılmamın 4 santim olduğunu söylediler.odamıza geçtik ama bende hala korku yok.serum taktılar ardından lağman yaptılar.söylemeden geçemiycem lağman hiçte korkulacak bişey değilmiş.sakın tedirgin olmayın.ben doğumdan önce çok kafa yormuştum bu konuya.
sonra epiduralimi taktılar ama iğnesini yapmadılar çünkü suni sancı yapacaklardı. epiduralin takılmasıda acılı bişey değil.ardından içine suni sancı iğnesi yaptıkları serumu taktılar.serum takıldıktan 10 dak sonra sancılar gelmeye başladı,zaten 4 santim açılmam olduğu için epidural iğnesini de yaptılar.iğneden sonra bi rahatlama geldi tabi.ebeler gelip gidip kontrol etmeye başladılar.açılma hızlansın diye suyumuda patlattılar.işte herşey o andan sonra hızlandı.çok çabuk açılmaya başladı yarım saat içinde 9cm açılmaya ulaştı.bende sadece ıkınma hissi vardı.ebe tekerlekli sandalyeyle gelip habi doğuma gidiyoruz dediğinde gözlerim bir miktar börtledi:1shok:.doktorumun gelmediğini sanmıştım.doğum haneye girince doktoru gördüm ve içim rahatladı.sonrası hazırlıklar başladı ama bende ıkınma hissi ve şiddetli titremeden başka hiçbişey yok.titreme sancıdan kaynaklanıyormuş ama epidural iğnesi yapıldığından hiç sancı hissetmiyordum.3 ıkınmada bitti doğum.20 dak sonra çıktım doğum haneden.dünya tatlısı bi oğlum olmuştu. alkisalkisalkiszaten ben oğlumu gördükten sonra dikiş atıldığını bile anlayamadım çünkü gözüm ondan başka bişey görmemişti.o andan itibaren herşey bulanık,rüya gibi sadece mutlu olduğumu biliyorum o kadar.o gece hastanede kaldık.ertesi gün eve geldikten sonra sıkıntım oldu,çünkü kabız olmuştum ve dikişlerim acıyordu.sinameki otunun yardımıyla o günleride atlattım.çok hızlı yazdım yanlışlarım varsa affedin çünkü her an bebeğim uyanabilir.9 ay boyunca burdaki doğum öykülerini okudum ve şimdi bende yazıyorum,çok güzel bir duyguymuş.
herkese şiddetle tavsiye ederimki hepiniz epiduralle doğum yapın.çok kolay oluyor ağrısız sancısız.sadece doğumdan sonra ara ara baş ağrılarım oldu bu da normalmiş.ağrı kesici içince hemen geçti.bide hamileliğim boyunca hergün spor yaptım(doktorun önerdiği hareketleri)son ay biraz arttırdım hatta miktarını.sporun faydası çok oldu hızlı açılma konusunda.ben kaçıyorum hepinize kolay doğumlar arkadaşlar.benimkinden dahada kolay olsun sizinki,:nazar:
 
Tebrikler canım, güle güle büyüt oğlunu

Hikayen burdaki hamilelere moral olsun inşallah.
 
ay süpermiş valla epidural :) acaba 2.doğumumu böyle yapabilir miyim.4 aylık bebeğim şu an,sezeryanla dünyaya geldi,normal doğum çok isteöiştim ama çatım müsade etmedi
 
Canım hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün ben izledimde korktum ya takmaları zor gibi geldi bana acımıyo ki hiç ???
 
sağolun arkadaşlar,allah bütün anne adaylarına kolay doğum nasip etsin.ve bütün bebekler sağlıklı olsun.:emir_bebek:
 
superr canım saglıkla buyutun bebegınız.. bende epıdural normal dogum yaptım ama bagırarak ve tum sancılarımı hıssederk .. ztn epıduralım yapıldıgındaa acılmam 7-8 fln dı sanırımm.. ve daha sonrasında da epıduralımın buyuk ıhtımal kaymıs olmasındna dolayı o hıc bı ıse yaramadı bende.. catır catır dogurdum amaa yarasaydıı daha kolay bı dogum yaşayacaktım bende..

bu durumdan dolayı sureklı 15 ay boyunca (bebegım 15 aylık.) sırt agrıları cektım halada cekıyorum ara arada bas agrıları.. epıdural yapılan bölgem cok agrıyordu o da yenı yenı gecıyor .. ama herkesde bu durum bır olmuyor.. sen sanslıymıssın.. ne guzel..

ama sunu soymıyım kı yıne olsa yıne normal dogumu retcıh ederım.. mukkemmel bır duygu esımde dogumumda yanımdaydı oglumuz beraber karsıladık.. sunı sancı verıldıkten 3 saat sonra bebgım kucagımdaydı..
 
tebrikler Allah bağışlasın bende epidural istemiştim ama 26 saat suni sancıdan sonra sezeryana doğum yapmak zorunda kaldım
ama yinede epidural nedir biliyo sayılırım çünkü sezeryanı aynı şekilde belden iğne vurularak oldum hiç bişey hissetmedim :)
 
Son düzenleme:
aynen böyle bir dogumda ben yaptim
ve pisman olmadim
allah annali babali büyütsün
 
canım tebrik ederim allah bebeğine uzun ömüler versin gerçekten bu kk yı kuran kişiye çooooooooooook tşk ederim yerlikayanında dediği gibi insan kendini yalnız hissettiğinde buraya girince çook rahatlıyor bebeğide öpüyorum canım
 
Allah analı babalı büyütsün. ne güzel bir doğum hepimize böle güzel çabuk doğumlar nasip etsin inş.
 
hayırlı olsun cnm..ben normal dogum hayatta yapamam..pskolojim kaldırmıass..ebe bi akrabamız var..benle yaşıtt(25)..normal dogum yaparkennn açılma olmassa jiletle makasla kesiyorus açılamsını bekleyemeyiz dedii..zamanları yokmuş hangi birinde böyle bekliyceklermiş..kendisi ebe olmasına ragmen sezeryan ile dogum yaptııı...ondan duydum iyicene korktummmm en saglıklısı normal dogum amaa bennnnn kaldıramam sanırım:)
 
hayırlı olsun bebeğin canım ,güle güle büyüt ..
bende epidural normal isterdim hep ama benim kızım tersti ,bu mümkün değildi zaten ,ama sezeryandan da çok memnun kaldım ..
 
yazdiklarini okuyunca gozlerim yasardi :KK43: ne kadar guzel bir duyguyu ne guzel anlatmissin.yoksa ben simdden asirimi hassalastim, hormonlardan mi? hehe
bende normal dogum yapmak istiyordum cok, bana guleceksin belki ama fotografcimi garantilemek icin sezeryana kadar verdim.son gunlere dogru belli olmaz bakalim kismet.Yasadigin duygular oyle guzel ki.Tarifsiz duygular oldugu cok belli.
cok guzel aciklamissin ayrica herseyi.lagman benimde cok urtugun birseydi mesela, ama sanirim sezeryanda gerek kalmiyor lagmana.
insallah bana da nasip olur bu guzel gunu gormek saglikla mutlulukla.
cok tesekkurler paylasimin icin.
darisi basimiza :KK70:
ogluna uzun guzel omurler dilerim sizlerle, gozunuz aydim opuyorumnanaktan
 
ben her doğum hikayesini gözyaşları içinde okuyorum hamilelik işte, rabbim analı babalı sağlıklabüyümesini nasip etsin inşlh,darısı başıma....
 
X