- 1 Temmuz 2018
- 264
- 88
- 98
- Konu Sahibi blackblackblack
-
Merhaba, epiduralden korkmamanız lazım.Evet iğne büyük ama o anki sancıda gerçekten hissetmiyorsunuz. Ben epidurali kesinlikle tavsiye ediyorum. 10 üzerinden 9luk bi acı çekerken 3e düşürüyor ve gerçekten nefes almanızı sağlıyor.Epiduralle normal doğum yapan arkadaşlar tavsiye eder misiniz? (Prenses doğum deniyor galiba) yani bu doğumun artısi eksisi nedir sizce??normal doğumdan çok korkuyorum,epiduralle olursa belki dayanabilirim.. bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursanız sevinirim
Merhaba , o an doğum sırasında ikinmakta sorun yaşıyor musunuz?Merhaba, epiduralden korkmamanız lazım.Evet iğne büyük ama o anki sancıda gerçekten hissetmiyorsunuz. Ben epidurali kesinlikle tavsiye ediyorum. 10 üzerinden 9luk bi acı çekerken 3e düşürüyor ve gerçekten nefes almanızı sağlıyor.
Epidural hangi durumlarda tutmuyor acabaEpidural doğum mühtiş bir şey olsa gerek.
Ben epidurali tutmayan, ikinci doğumda ise açılma yavaşlığıyla dozu verilmeyen çeşidiyim.
Varsa imkan, düşünülmeden epidural doğum derim.
Milimlik bir şey o kateter takılması.Epidural hangi durumlarda tutmuyor acababu kadar kolaysa nasip olur inşallah bana
İkinmakta sorun yaşadiniz mı peki?bemim 6 cm açıklığım olana kadar bekledik ve İnanın her adeti sancılı geçen biri olarak söylüyorum yok yani öyle bir Ağrı. 6 cm olana kadarki öyleyse sonrası nasıl kimbilir. Neyseki öğrenmedim . Epiduralli normal doğum yaptım acılarımı azalttı çok memnun kaldım. Yoksa o acıya nasıl katlanırdım bilmiyorum. Bide benim doğum sonrası plesrnta düşmeyince elle ve bazı aletlerle çıkardı dr ve Dr dedi ki iyiki epiduralli olmuşsun yoksa buna dayanamazdın dedi çünkü Doğumun 2 katı süre plesentayı çıkarmak kanamayı durdurmak için uğraştı.
İkinmakta sorun yaşadiniz mı epidural takıldıktan sonra?Milimlik bir şey o kateter takılması.
Ben anestezistle sorun yaşadım, ikinci kere taktı ve tutmadı zaten.
Hala belimde o nokta ağrır bazen.
Ama ikinci doğumumda işinin ehli bir anestezistle beraberdim.
Korkularıma, kıpırdamama rağmen müthiş iş çıkardı çıkarmasına da, açılma olmayınca ilacı verilmedi, sunni sancı aldım.
Bir de şöyle bir detay var, bazı doktorlar 4 cm açıklık olmadan epidurali zaten vermiyorlar.
4 cm den sonra zaten asıl sancılar başlıyor ama, sürece göre tekrar doz vermeyenler var.
Bazıları başında veriyor.
Doğum 1 gün sürebiliyor, bayağı yürünemeyecek bir uyuşukluk sağlanıyor.
O sebeple başında doktorunuzla anlaşmanız gerekir.
Yaşayan arkadaşlarım oldu.İkinmakta sorun yaşadiniz mı epidural takıldıktan sonra?
Hayır elhamdulillah 3-4 ıkınmada doğuruverdim çünkü tamamen uyuşmuyorsunuz, sanki sol alt tarafımda gaz sıkışması varmış gibi hafif bi ağrı vardı ıkınma zamanı artıp sonra azalan ve o geldiğinde Dr da diyor ıkınma geldi hissettinmi hadi ıkın diye sizde tüm gücünüzle ıkınıyosunuz. Şu önemli ki benim 4 cm açıklığım vardı artık anladım dedim normal Doğum olacak sezeryan değil ve dürüm yedim :) çünkü açıkmıştım ve doğumda ıkınmak için güç gerektiğini biliyodum. Açkende çok zor olur diye yedim iyikide yemişim bana çok güçverdi :)İkinmakta sorun yaşadiniz mı peki?
Bende doktorumla konuştum bakalm epidural deneyecegim.bir sorun olmaz inşallahHayır elhamdulillah 3-4 ıkınmada doğuruverdim çünkü tamamen uyuşmuyorsunuz, sanki sol alt tarafımda gaz sıkışması varmış gibi hafif bi ağrı vardı ıkınma zamanı artıp sonra azalan ve o geldiğinde Dr da diyor ıkınma geldi hissettinmi hadi ıkın diye sizde tüm gücünüzle ıkınıyosunuz. Şu önemli ki benim 4 cm açıklığım vardı artık anladım dedim normal Doğum olacak sezeryan değil ve dürüm yedim :) çünkü açıkmıştım ve doğumda ıkınmak için güç gerektiğini biliyodum. Açkende çok zor olur diye yedim iyikide yemişim bana çok güçverdi :)
Epidural normal doğum düşünüyorum ama kafama takılan şey belimize takılan epiduralle sırt üstü uzanmak epidural kaydırmaz mi ya da baa vs hissetmeye neden olmaz mi tecrubeliler nasıl oluyor detay verebilir misiniz
Merhaba, ben 23 gün önce dogum yaptim.En büyük isteğim normal dogum yapmaktı ve doktorların da bu süreci tamamen destekleyen normal doğumcu dedigimiz doktorlardı. Dogum başlamadan önce epidural ile ilgili birçok olumlu ve olumsuz şey duymuştum ve onyargiliydim ama dogum başladıktan sonra, kasılmalar beni çok zorlayınca, biraz geç de olsa epidural istedim. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki gerçekten her bir beden ve dogum çok özel, kendine özgü, bu nedenle iki kere iki her zaman dört etmiyor. Epidural öncesinde bol bol duşa girdim, duş cidden çok iyi bir ağrı hafifletci.Epidural takıldıktan sonra duşa girmek mümkün olmuyor. Epiduralin tüm sıkıntılarımı gidereceğini ve bundan sonra rahat, agrisiz bir dogum gerceklestirecegimi düşünmüştüm ama durum benim için böyle olmadi. Epidural sadece kasılmaların yarattigi şiddetli ağrıyı kısa bir süre için biraz hafifletti ancak bu benim icin gercekten cok kisa bir sureydi. 30 dk biraz daha hafif bir agri yasadim ancak o bile beni epey hirpaliyordu. Bana gece 3'ten sabah 8 e kadar 3 doz epidural verildi ama bende çok ise yaramadı. Bu durum herkeste farkli oluyor, her bedenin verecegi tepki cok degisiyor. Epidurali takan anestezi uzmanı işinin ehli ise takılması fazla acı vermiyor, çıkarılmasını ise neredeyse hiç hissettmiyorsunuz.Merhaba, epiduralden korkmamanız lazım.Evet iğne büyük ama o anki sancıda gerçekten hissetmiyorsunuz. Ben epidurali kesinlikle tavsiye ediyorum. 10 üzerinden 9luk bi acı çekerken 3e düşürüyor ve gerçekten nefes almanızı sağlıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?