Doğuma Hazırlık epiduralli normal doğum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

foransys

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2008
269
2
96
Yozgat
merhaba kızlar doğumuma 3 ay var daha ama şimdiden araştırıyorum. bazı doktorlar normal doğumda epidural kullanmayı tavsiye ediyor bazıları ise önermiyor. buna nasıl karar verilir

merhaba tecrübeli değilim ama doktor bir tanıdığım var onunla konuşmuştuk bu konuyu.. bende bebek istiyorum ama daha hamile kalamadım.. epidural olunca normal doğumda ıkınma olmuyomuş çok fazla ve bu durumdada bebeğin gelmesi için vakum kullanıyolarmış ki buda bebeğe zararlıymış.. hatta bir arkadaşımın başına geldi bu vakumla alındı bebek ama şu anda bebeği iyi tabi ama sonuçta beyine zarar verebilirmiş gelişimini etkileyebilirmiş... duyduklarım bunlar

bu arada allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

Epidural tıpın kadınlara sunduğu en büyük ve kullanılması gereken bir avantaj,
iki kez normal doğum yaptım ve hiç bir zararını görmediğim gibi, çok güzel doğumlar yaptım bu sayede...

slm benmde doğuma 5 ayım var ama şimdiden araştırıyorum düşününce çok mantıklı geliyor ama belden omiriliğe iğne yapıldığı için korkuyorum bunun içinde iyi bir uzman yapmalıymış o iğneyi ALLAH nasib ederse düşünüyorum ama dahada araştırıcam bakalım yaptıranlar ne diycek......

selam arkadaşım öncelikla allah tamamına erdirsin...kolay doğumlar diliyorum..her dr. farklı değerlendiriyor..evet bu işlemi uzman birinin yapması çok önemli..benim doğum yaptığım hastanede de bunun uzmanı vardı ve oldum..her hastanede olmayabiliyormuş..ben dr.uma ilk sorduğumda doğumu hızlandırdığını(ilk doğumum 8 saat sürdü asdecetabi 3.cm açılmayla başladım) ama ıkınma hissinin azaldığı için ebelerin karnına bastırmak zorunda kaldığını(malesefki başıma geldi)ve yine olmazsa vakum kullanmak zorunda kaldığını söylemişti...şimdiye kadar kimseye tavsiye etmediğimide eklemek isterim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…