Sorum olacaktı bakar mısınız?🌸

• Konu Sahibi Konu Sahibi sc002
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sc002

Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2025
258
68
13
23
Kızlar normal doğum da veya sezeryan da nasıl karar veriliyor ilk hamileliğim Allah nasip ederse normal de doğururum sağlık problemi olmaması dışında ama buna nasıl karar veriliyor konu açmadan önce bu tarz mesajları okudum ama birşey anlayamadım mesela 36 haftadan sonra normal doğum da bebek dönmezse sezeryan mı oluyor? Yada bu haftalara gelmeden önce doktor söylüyor mu normal doğurmazsın yada sezeryan olmaz diye kusura bakmayın karışık oldu biraz umarım anlatabilmişimdir🥰🫶🏻

Doktor size zaten detaylı bilgi verir doğumun nasıl olacağı hakkında ama kendimden örnek vereyim kızım artık 42. haftaya giriyordu ve açılmam pek yoktu suni sancı verdiler herşey vajinall doğuma göre ilerledi ancak kızımın kalp atışları yavaşladı ve son dakika sezeyana alındım. Bebek ters olursa kafa kısmı aşağıda değilse sezeryan olur. Çatı darlığı falan yoksa ve genel sağlığınız vajinal doğuma uygun ise elbette ki vajinal doğum yapabilirsiniz.

Doktor size zaten detaylı bilgi verir doğumun nasıl olacağı hakkında ama kendimden örnek vereyim kızım artık 42. haftaya giriyordu ve açılmam pek yoktu suni sancı verdiler herşey vajinall doğuma göre ilerledi ancak kızımın kalp atışları yavaşladı ve son dakika sezeyana alındım. Bebek ters olursa kafa kısmı aşağıda değilse sezeryan olur. Çatı darlığı falan yoksa ve genel sağlığınız vajinal doğuma uygun ise elbette ki vajinal doğum yapabilirsiniz.
Evet bende bundan korkuyorum teşekkür ederim bu arada ❤️ yani o kadar hafta bekliyorsun bebeğe zarar gelir diye de endişeli oluyorsun kaç haftada doğum bilgisi vermesi gerekiyor peki

kızımda hatırlamıyorum yurtdışında doğurdum ama en başından beri vajinal doğum istediğimi söyledim onlar da sanırım 35. haftadan sonra okeyledi. Oğlumda SSVD denemek istedim ancak Yurtdışındaki doktorumun gönderdiği raporda bunun sakıncalı olabileceğini söyledi ve korktum açıkçası mecbur sezeryan oldum. ama korkmayın rahat olun. hangisi derseniz tabii ki de vajinal doğum derim. Her şeyden önce ikinizin sağlığı çok önemli.

kızımda hatırlamıyorum yurtdışında doğurdum ama en başından beri vajinal doğum istediğimi söyledim onlar da sanırım 35. haftadan sonra okeyledi. Oğlumda SSVD denemek istedim ancak Yurtdışındaki doktorumun gönderdiği raporda bunun sakıncalı olabileceğini söyledi ve korktum açıkçası mecbur sezeryan oldum. ama korkmayın rahat olun. hangisi derseniz tabii ki de vajinal doğum derim. Her şeyden önce ikinizin sağlığı çok önemli.
Çok teşekkür ederim çok sağolun 🌸❤️

kaçıncı haftadasınız plates yapabilirsiniz pelvik kaslarınızı güçlendirmek için. Vajinal doğum için önerirler. ek olarak nefes egzersizleri yapın doğru nefes alıp verme şeklinde doğum esnasında yardımcı olur.

Ayrıca doktorum Op. Dr. Nihan Arslaner . İstanbulda kliniği kendisi çok iyi bi kadım doğum doktorudur.

kaçıncı haftadasınız plates yapabilirsiniz pelvik kaslarınızı güçlendirmek için. Vajinal doğum için önerirler. ek olarak nefes egzersizleri yapın doğru nefes alıp verme şeklinde doğum esnasında yardımcı olur.
15+3 yolumuz uzun birazcık 🫠

Yürüyüş yapıyorum kilomda fazla rahatlamak için bebek çok küçük daha ama ben son haftaları yaşıyormuşum gibi ağırlık konusunda herkes bu şekilde yorumluyor 🥰

Back
X