Okuyacaklara biraz gecikmiş bir mesaj bırakmak istiyorum. Bundan 2-3 sene önce amh düşüklüğü olduğunu öğrenip ilk denememi Erbil yağmurda yaptım malesef.. kendisi çok candan görünen yaparız ederiz diye sizi gaza getiren çok içimizden 'abimiz' olur.. içeri girersiniz ve içiniz umutla çıkarsınız. Bu gerçekten kendisinin başarı ile yaptığı bişey..eğer moraliniz bozuksa psikolojik olarak sizi iyi ayağa kaldırır. Sonra size o testi bu testi vs diye diye bir sürü test yapar. Hepsini kendi kliniği/ kliniginin anlaşmalı olduğu yerden ister. Dışarda yapılacak olanın iki üç katı fiyata.. neyse dersiniz yaptırırsiniz. Sonra sonuçlar gelir bir sıkıntı yoktur bu defa neyse içimiz rahatladı dersiniz. Sizi tedaviye alır. Herkese uyguladığı tedaviyi size özel gibi uygular. 2 toz 1 su

neyse bu zaten her doktorun aşağı yukarı uyguladığı tedavidir. Sonra gün gelir ve toplama işlemine geçilir. hala orayla mi çalışıyor bilmem Acıbadem Hastanesi'nde toplama işlemi vs yapılır. Ömrümde görüp görebileceğim en kotu hastanelerden biri sanırım. Nasıl acıbadem bilmiyorum orası.. ne kadar embriyonuz olursa olsun bir çoğu ilerlemez (tabi sebepsiz infertilite olup süper 20-30 embriyolariniz yoksa) ilerleyenlerin kalitesi düşük olur vs.. emin olun o embriyolar başka iyi bir merkezde olsa bir çoğu 5. Günü görür. Ama orda görmesi mucize olur. Hastaneyi ararsınız size doğru düzgün bilgi vermezler. Bir öyle derler bir böyle..rapor istersiniz bir A4 kağıdına uydurma bir yazı ile şu kadar embriyo toplandı vs diye akıllarında kalan şekliyle biseyler yazıp verirler. Yani size toplama anında dedikleri ile bir ay sonra istediğiniz rapor kimi zaman birbirini tutmayabilir bile.. size transfer yapılır. Ama ne yapıldığı hakkında bir kayıt olmaz. Kişilerin sözlerine itibar etmekten başka çareniz yoktur. Bunları neden yazıyorum çünkü sonrasında kurumsal bir merkezle devam ettim ve herşey kayıt altındaydı. Embriyonun resmine kadar dosyamizi verdiler. Embriyolog gelip size anlatiyor bilgi veriyor vs..Herşey şeffaf kayıtlı görüntülü oldu oradaki süreçte.. haliyle kimsenin aklında şüphe kalmıyor öyle olunca.. ama acıbadem tam bir muamma.. neyse sonrasında transfer olursun ama tabi o kadar oluşan embriyodan ilerleyemeyen embriyolarla..haliyle tutmaz tabi.. ama olur da tutarsa işte Allah'ın işi.. tutmayınca bu defa gidersiniz abinize size uzun uzun konuşur..çünkü sizi zaten dışarda iki üç
tüp bebek parasina bir defa transfer etmiştir. Size der sende adenomiyozis var ben görüyorum der. Bu adenomiyozisi de istisnasız 10 hastanın 8 ine der. Sizi anlaşmalı mr merkezine yollar. Orayı da ihya edersiniz. Aa bu arada kilonuz varsa anlaşmalı diyetisyeni vardır ona yollar. Siz orayı da ihya edersiniz. Mr sonucu gelir bingo adenomiyozis çıkmıştır bile.. size der ki iğne yapicam geçici menopoza sokucam hormonları baskilicam transfer öncesi.. ama bundan önce ne yapmam lazım? Seni ameliyat etmem lazım der. Bir de Nişantaşı hastanesini ihya et git der. Miyom var şu var bu var diye bir de ameliyat çıkarır. En az Bir tüp bebek parası da oraya bırakırsınız. Sonra yine ilaçlar yine toplama yine giden paralar yine giden umutlar.. neyse bu adenomiyozis için der ki iğne yapmam lazım. İğne de bundan 2.5 yıl önce 1000 liraydı şimdi kimbilir ne kadar..iğneyi de olursunuz bir kaç ay beklemeye alır sizi..sonra yine transfer.. yine olursa Allah'tan ama çoğunlukla hüsran.. yine gidersiniz abinize bu defa bir de Era testi çıkarır. Era testi de bir tüp bebek parasıdır

biz işte olayın burasında uyandık çok şükür. Biraz geç oldu ama neyse ki daha da devam etmedik. Ama bizde sorun burda da bitmedi. Vurmuş olduğu o göbekten iğne sayesinde 9 ay adet göremedim. Geçici menopoz bana oldu uzun süreli menopoz. Bütün hormonlarımp sıfırlandı. Kurumsal merkeze gittiğimde herkes şaşırdı olanlara.. bu iğnenin zaten amh dusukken neden yapıldığına şaşırdılar. Toplama yapmak istedik ama hormonlar sıfır olduğu için yumurta gelisemiyordu. Uzun süre ilaçla adet oldum kendiliğinden adet olamadım. Haliyle tedavi de olamadım. Yine de yoğun ilaç kullanımı ile o kurumsal yerde bir deneme yaptık ama olumlu olmadı. İki yerde de sonuç negatif oldu ama kurumsal yere soyleyebilecegim hiç bişey yok..orda da negatif sonuç aldım ama hiç bir aşamada aklımda soru kalmadı. Acaba kaziklaniyor muyum ya da daha önemlisi sağlığım elden gidecek mi korkusu yaşamadım. Kimsenin de kismetine engel olmak istemem bu işler biraz da motivasyon işi..inanma işi.. Erbil beyle enerjiniz tutarsa daha olumlu geçebilir tabi süreç ama benim yaşadıklarım böyle..ordan tanıştığım bir kaç arkadaşımın da aşağı yukarı benzer şeyler yaşadığını biliyorum. Böyle bir mesaj okusam belki erbil beyle başlamaz ya da ikinci bir deneme yapmazdım. Amacım içinde acaba mi diye düşünen arkadaşların karar vermesini kolaylaştırmak.. eşim yazma kimsenin düşüncesini etkileme dedi ama bence yazılmalı böyle şeyler de..okuyanlar analiz edip düşünüp karar vermeli.. tüp bebek zorlu bir süreç.. insan içine girince sağlıklı düşünmek zorlaşıyor. Umarım bu yolda uğraşan çabalayan anne olmak isteyen herkes en yakın zamanda hayırlısı ile bebeğini kucağına alır.. herşeyin hayırlısı olsun hakkımızda..