Erdoğan: Alevilik bir dinse...

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
  • http://www.gazetevatan.com/erdogan-alevilik-bir-dinse--789204-gundem/
  • Erdoğan Almanya'da gençlik buluşması etkinliklerinde konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

* Tüm kadınlarımızın anneler günü kutlu olsun. Ebedi aleme göçmüş annelerimize gelin birer Fatiha gönderelim.

* Bundan sorna da tüm gücümüzle, tüm imkanlarımızla Avrupa'daki kardeşlerimizi desteklemeye devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum. - Sizler yıllar yılı genel seçimde oy kullanma hakkı bize ne zaman verilecek demiyor muydunuz? Hamdolsun bu imkanı sağlamak bize nasip oldu.

* İçeride ve dışarı bu milletin değerlerine düşman olanların olduğunu biliyoruz, şahsım ve hükümet değil bütün vatandaşlarımız yaptıkları saldırılara maruz kalmıştır. Almanya'da yaşayan 1 milyon 450 bin seçmen seçimlerde belirleyici bir role sahip olacak. Biz yurtdışında bulunan vatandaşlarımızın bulundukları ülkelerdeki temsilciliklerde oy kullanmalarının önünü açmış bulunuyoruz. Oy kullanmak bir külfet değil; tam tersine bir imkandır, ayrıcalıktır, fırsattır. Gücünüzü en iyi göstereceğiniz yer dağlardaki silahlar değil sandıktır.

* Artık 50 yıl önceki Türkiye yok, sizler bu yeni vatanın Alperenlerisiniz. Türkiye'nin bölgesel ve küresel gücünün en önemli kaynağı da sizlersiniz.

* Almanya Cumhurbaşkanı ile bir görüşme yaptım. O görüşmede, "Türkiye'nin refah düzeyinin ne denli arttığını görüyorum. Bunu ziyaretimde de hissettim" dedi.

* Yavuz Sultan Selim Köprüsü bile onları rahatsız etti. Avrupa’da da Ali’siz Alevilik’ten bahsediyorlar. Eğer Alevilik Hz. Ali'yi sevmek ise benden daha Alevisi olamaz. Ancak Alevilik bir dinse Tayyip Erdoğan orada yok.

Ay Aleviler kadar basina tas duse! Sana ne milletin dininden imanindan yav? sana ne Alevilik Ali'li mi olacak, Ali'siz mi? Bize ne istedigin gibi olursa senin bile Alevilige gecebileceginden? Sen cumhurbaskanisin, daha onemli memleket meselelerin yok mu senin? Seni oraya Alevilik inancini kafana gore duzenle diye mi sectiler?:confused:

5 yasindaki cocuk bile bir kez duysa bilir aleviligin ne oldugunu.

Malesef evimizde adi gecmezken bu adam sayesinde kizim anne biz alevimiyiz kurtmuyuz diye sordu sonunda. Ikisini diline oyle pelesenk yapmış durumdaki.. kizima göre alternatifi yok. Insanlar ya alevi ya sunni yada akepeli !!
5 yasindaki cocuk bilmezdi onceden Alevilik Sunniligi. Aileler cocuklarini o zihniyette o ayrimcilikla buyutmuyordu çünkü. .

İşyerimin fanatik bir akplisi diğer bir çalışana sırf chp ye oy verdiği için; 'senin chp ile ne işin olur, alevi misin sen?' Demiş :KK47:
Algı böyle Çalışıyor kimisinde. Yapacak hiçbirşey yok...:KK51:

Hahaay! Kendileri Muhammet(s.a.v.)siz müslümanlık yaşarken, hala Alevilere takık olması.. çuvaldızi kendine batırcan ilk önce.. Alevilerden yeterli oyu alamadığı için hırs yapıyo zaar.

Onceki mitingte kurani kerimi eline almis bu mitingtede alevilik hz.ali vs ondan bahsediyor da artik tayyip baba kutsallarimizi mitinglerine alet etmesen ne bileyim patates aldi basini gidiyor rusya cilekleri geri postaladi her ay elektrik su ayri ayri 100 150 cuvari geliyor biraz da inlara deginsen

Ondan sonrada millet "aah nerden çikariyorsunuz erdoganin herkesi kucaklamadigi, herkese saygili" diyor. Evet ya, son derece saygili "bana ermeni dediler" ve "alisiz aleviler" gibi laflar ile!

Aysenur Arslan'in topigi kaç sayfa olmus. Konu bas örtü olunca millet çok kiziyor, saygi isteniliyor. Ki elbette öyle, insanlar kiyafet seçiminden dolayi saygisizligi hak etmiyor fakat diyelim bir densiz yazar böyle birsey yazmis. Alevilir üzerine böyle konusa sadece bir devlet adami degil, Türkiyenin cumhurbaskani! Üstelik gidip baska bir ülkede nefret körüklüyor! Iserdim ki Aysenur topiginde kizan insanlar, o denli Erdogana'da kizsalardi...

Hahaay! Kendileri Muhammet(s.a.v.)siz müslümanlık yaşarken, hala Alevilere takık olması.. çuvaldızi kendine batırcan ilk önce.. Alevilerden yeterli oyu alamadığı için hırs yapıyo zaar.
He valla.. Kendisi gelir glemez ilk is olarak zinayi suc olmaktan cikartmis, domuzu kasaplik hayvanlar listesine sokmus, sanki HZ. Muhammede cok yaranmis gibi kalkmis simdi de Hz. Ali ile ugrasiyor..:KK14:

Bir sonraki aşamada da ateistlere göz kırpacak. Her kesime ben sizdenim imajı vererek oy toplama projesi.

Kizlarrrrr gercekten ben aleviligi tam bilmiyorum biraz anlatirmisiniz nasil benim bir kac tanidigim arkadaslarim var cok iyiler

alevilik bir mezhepdir , muslumanlikta hani sadece sunni ler yok yani mezhep farkligii , yol ayrimi nerden ve nasil basladi , eyl i beyt i ( Peygamber efendimizin Hz Muhammed in soyu) sectiler yani hz Muhammed (s.a.v.) sonra Hz ali yi bildiler anladin ?!sorun ortan cikti Peygamber efendimizin torunlarini hz hasan i Hz huseyin i kerbela sehid edenlerin arkalarindan gitmediler ve biz ali deniz dediler yollar ayrildi mezhep dogdu böyle iste
hz ali sevgisi burdan geliyor

ban lanmiyim ama ya:)

alevilik bir mezhepdir , muslumanlikta hani sadece sunni ler yok yani mezhep farkligii , yol ayrimi nerden ve nasil basladi , eyl i beyt i ( Peygamber efendimizin Hz Muhammed in soyu) sectiler yani hz Muhammed (s.a.v.) sonra Hz ali yi bildiler anladin ?!sorun ortan cikti Peygamber efendimizin torunlarini hz hasan i Hz huseyin i kerbela sehid edenlerin arkalarindan gitmediler ve biz ali deniz dediler yollar ayrildi mezhep dogdu böyle iste
hz ali sevgisi burdan geliyor

ban lanmiyim ama ya:)
Malesef muslumanlikta mezhep diye birşey yoktu. Hz.Alide halife olmasindan yola çıkarsak Müslümanlığı yaymak icin ugrasanlardandir. Dediginiz cok kabalama bir aciklama olmus. Isin icine fesatci giren YEZIDin ayak oyunlari , kerbela vs günümüzdeki ayrimcilik ortaya cikmistir.. konu cok uzun detayli ve acılarla dolu. Cok objektif bir kanaldan doğru bilgilere ulasirsaniz göreceksiniz ki bu iste aleviside sunniside galeyana gelip bir ayrimciligin kucagina dusmuslerdir.. M Mariamelikem bunu bizlerden dinlemeyin okuyun arastirin..

Alevilerde bir çeşit değilki onlarda aralarında çok bölünmüşler.. bölünen bölünene anacım..

X