- 11 Mayıs 2009
- 3.730
- 5.503
Erdoğan: Her partiye eşit mesafedeyim
30 Nisan 2015
30 Nisan 2015
- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, otobüs ve minibüs esnafıyla buluşmasında "Ortada bir gerçek var, 400'ü vermeniz lazım. 400'ü verin yeni anayasanın kurulması lazım. Ben her partiye eşitim. Kime verecekseniz verin ama 400'ü verin" dedi.
- İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları
"Sabrınızla tevekkülünüzle çalışkanlığınızla bu ülkeye hizmet veriyorsunuz. Yaptığınız işin sizleri insan sarrafı haline getirdiğini biliyorum. Ankara'yı anlamak isteyen önce siz şoför esnafına bakmalı. Türkiye'nin geçtiğimiz 12 yılda nereden nereye geldiğini hiç kimse sizin kadar iyi bilemez.
400'Ü VERİN
Parlamenter sistem artık miladını doldurdu, 10 Ağustos 2014 itibariyle, şahsımın doğrudan milletin oylarıyla cumhurbaşkanı olarak seçildiği günden itibaren Türkiye yeni bir günün kapısını aralamış oldu. Ortada bir gerçek var, 400'ü vermeniz lazım. 400'ü verin yeni anayasanın kurulması lazım. Ben her partiye eşitim. Kime verecekseniz verin ama 400'ü verin. Diyorum ki biz bir şeyi hedefledik, biz size sevdalıyız.
- TARAF DEĞİLİM...TERCİHİM VAR O AYRI
Okul kapılarından geri çevrilen kızlarımızın görüntülerini bir daha asla tekrarlatmayacağız. O başörtülü yavrularımıza nasıl zulmettiklerini biliyorsunuz değil mi? Ben de öyle bir babayım da onun için söylüyorum. Benim kızlarım da okulların kapısından geri çevrildiler.
Ben cumhurbaşkanlığı makamındayım diye yan gelip yatacak halim yok. Milletimize de bazı şeyleri hatırlatmak bizim asli görevimizdir. Artık cumhurbaşkanlığı makamında, vesayetin muhafızı değil, milletin kendi yetki verdiği kendi temsilcisi var. Bunun tarafsızlıkla bir ilgisi yoktur, bu milletin yanında olmanın en başta gelen şartıdır. Ben herhangi bir partinin tarafında değilim, tercihim vardır o ayrı konu. Ama ben milletin tarafındayım.
- http://www.hurriyet.com.tr/gundem/28879808.asp