- Emoji Skoru
- 42.806
- Puanlar
- 898
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul-Konya arasındaki yüksek hızlı tren hattının açılış töreninde konuşuyor. Erdoğan, "Bugünden itibaren Konya ile İstanbul arası artık ne 10, ne de 13 saat tam olarak 4 saat 15 dakika. Kısa bir süre sonra inşallah Rabia (4) olacak. Daha sonra inşallah daha da aşağı inecek.
Sitene Ekle
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:
"Konya'dan kardeş Pakistan halkına yüreklerimizi dağlayan elim hadiseyle ilgili başsağlığı mesajlarımızı iletmek istiyorum. Öğrenci ve öğretmen kardeşlerimizin katledildiği olayı büyük bir teessürle öğrenmiş bulunduk.
Terörle mücadele konusunda Pakistan'la işbirliğimiz devam edecek. Bu alçakça saldırı tüm dünayanın terörün karanlık yüzünü görmelerine yardımcı olur. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.
Konya'ya bir teşekkürüm var. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde muhteşem bir buluşma gerçekleştirdik. Konya'daki muhteşem final son mitingimizdi. O miting Başbakan olarak yaptığım son mitingdi. Bir nevi vedamızı yaptık.
Bir dönemin kapanışını aynı zamanda bir dönemin açılışını yaptık. 10 Ağustos'ta Konya kendisinden bekleneni yaptı. Konya milletin adamına sahip çıktı. Büyük Türkiye hedefine sahip çıktı.
Konya yüzde 75'le bu kardeşine en büyük desteği veren illerden biri oldu. 30 büyükşehirimiz arasında en büyük desteği veren il oldu. Ahde vefanız için teşekkür ediyorum. Konyalı bir kardeşimize Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanlığı görevini verdik.
Erbakan Hocamızın ardından Konya bir Başbakan daha çıkardı. Sayın Başbakanımız milletin ve Konya'nın emanetini hakkıyla taşıyor. Kendisine hemşehrilerinin arasında başarılar diliyorum.
Konya'nın her zaman bizim arkasında olacağına inanıyorum. Rabbim muhabbetimizi daim etsin. Bugün Mevlana'nın 741. vuslat gününde farklı bir heyecan yaşıyoruz. Bugün Konya'nın en büyük salonunda bunu kutlayacağız.
13 SAAT DEĞİL, 4 SAAT 15 DAKİKA, DAHA DA AZALACAK
Hasret bugün vuslata dönüşüyor. Bugünden itibaren Konya ile İstanbul arası artık ne 10, ne de 13 saat tam olarak 4 saat 15 dakika. Kısa bir süre sonra inşallah Rabia olacak. Daha sonra inşallah daha da aşağı inecek. Ankara Konya hattını 5,5 milyon vatandaşımız kullandı. Durmuyoruz durmak yok yola devam. Kısa sürede inşallah tüm bu hatları da bitirecek Türkiye'yi ulaşımda yüksek bir safhaya getirmiş olacağız.Bugün başlayacak seferlerin tüm herkese hayırlı olmasını diliyorum. Bu hatların tamamlanmasında sefere başlamasında emeği geçen herkese her kurumumuza teşekkür ediyorum. Yeni tren setlerinde çalışacak arkadaşlarıma başarılar ve hayırlı işler, yolcularımıza hayırlı yolculuklar diliyorum.
UMUDUMUZU YİTİRMEDİK
Biz umudumuzu yitirmedik. Mücadele azmini kaybetmedik. Milletimize hizmet etme aşkımızı sevdamızı daima diri tuttuk. Onların bir hesabı varsa, Allah'ın da milletin de bir hesabı vardır dedik sabırla sebatla mücadele ettik. 12 Yıl önce milletimizden emaneti devraldık, kollarımızı sıvadık. Darbe planladılar, senaryolar yazdılar onları yırttık attık. Milletle beraber olduk, milletle beraber yürüdük. 12 Yılda Türkiye'ye çok büyük değişiklikler yaşattık.
milliyet