Ergenlik sorunları

peki eşinizin tepkisi nedir bu duruma?

çocuğunuzun ne zamandır bu uçucu madde koklama alışkanlığı var?

çevresinde örnek aldığı kişiler var mı?

arkadas çevresinde okul da internette vb. bu kişilikte olanlar var mI?

psikyatriste götürünce daha da abarttı demişsiniz acaba sadece ilgi çekmek için yapıyor olabilir mi, uhu oje koklama kafayı bulana kadar koklamıyorsa ciddi bir sorun değil üzülmemeye çalışın, gençler ilgi çekmek için yapar bazen bunları bazen de kendi kendine ispatlar yapmaktır amacı, hoşlandığı bir kursa falan gönderseniz, ahşap boyama, folyo, takı tasarım, ebru falan gibi kendini dinleyip sakinleşebileceği saatlerce sıkılmadan oyalanabileceği belki biraz rahatlar, maalesef genel ergenlik problemi ancak 20-22 yaşlarında bitiyor allah kolaylık versin size

eşime söledim odaa bilmiyo neyapcagını artıkk bana bırakıyo doktorsa doktor biziparmagında oynatıyo zaten kızım cevresinde bunları yapanlar var zaten ilk gaz koklamıstı onu bıraktı genclerde cok ama aileler bilmiyo hep sevdigini sölüyodu zaten bende kızıyordum zaralarını anlatıyodum bulunca saklıyodum eve sokmuyodum ama yatagının altına gizlemiş bi şekilde yapıyo yanii okulunda kötü alışkanlıgı olan yok cok iyi bir okulda okuyo ama sectigi arkdasları hepsi aynı kendisinin icinde var cunku cok arkdasının uzaklastırdım ama olmuyooo olmuyo biraz üstüne gitsem bendemi o bu gibi olıyım diyo evden kacanlar var cunku

ilgi cekmek arkdaslarının arasında bende varım demek icin hepsii ama nereye kadarr harcancak gitcekk kafa bulana kadar yapmıyo öle bişey hissetmedim ama ilerde esrar alkol baska seylere gider diye korkuyorum ..hoşlandıgı şeylere ben kayıt yaptırdım o gitmedi gitmiyoda faceden cıkmıyo hep boş seylerle ugrasıyo saatlerce sohbet ediyoruz bir senemi ona harcadım harcarımda ama hep beni üzcek bişey cıkıyoo bugun uhuyu görünce butun planlarım altüst oldu sadece aglıyorum

kitap okuyorum yardım alıyorum ergenle mucadele etmenin yollarını ögrendikce o hep proplemle geliyo karsıma bende baska anneler gibi görmiyim araştırmıyım diyorum ama yok olmuyo ona belli etmiyim diyorum simdi nasıl etmiyimmm göz göre göre

baska cocuklarımda var ama bunla ilgilenmekden güc kalmadı bende onun ilerde kötü durumda görceksem nie yasıyımkii cok iyi psikiyatrisler seansı 250 milyon her gidiste gelde götur ssk ya baglı olanlarda malum ilgisi bilmiyorum benim yasadıklarımı yasayan varmı bir cıksaaa bırak hepsi gecer deseee düşme peşine desee belkide bunu bekliyorum kusura bakmayın cok doluyum bugun cokk kimseyle dertleşemiyorum kızmdır bilinmesin istiyorum amaa ben tukeniyorum artık

benimde 15 yaşında bi kızım var ama allaha şükür biz çok problem yaşamıyoruz
mesala ilgisini başka yönlere çekmek için kurslara yazdırsanız müzik yüzme resim hangisiyle ilgileniyosa hem onunda kafası dağılır başka şeylerle ilgilenmez
bide bu yaşlardaki kızlar benimkide dahil sürekli ilgi istiyolar birazda şımarık biz ne kadar taviz verirsek onlar o kadar üstümüze geliyolar biz anne babaların da yetiştirirken kurallarımız ve sınırlarımız olması lazım

Haklısınız.
Üstüne fazla gidilmemeli ama sınırlar da konmalı.
Çocuk nerede duracağını bilmeli.

Şu kısmı anlayamadım.
Ne iyi okullarda okuyup da batakta olan bir sürü insan var..

Evden kaçanlar varsa okul ortamı pek sağlıklı denemez..
Kızınız ne zamandır psikiyatriste gidiyor peki?

Acaba ortamını değiştirmek bir çözüm olabilir mi?Okulunu değiştirmek ters teper mi?

öncelikle Allah yardımcınız olsun gerçekten çok zor bir durum. çocuğunuzu uçucu madde kullanırken mi yakaladınız yoksa odasındaki uhudan kullandığı yönünde bir çıkarım mı yaptınız çok anlayamadım açıkçası. ama eğer kullanıyorsa bu ciddi bir problemdir we bekleyin geçer gibi bir durum söz konusu değildir. kesinlikle tedawi görmeli. anladığım kadarıyla okul ortamı da hiç sağlıklı değil. iyi bir okulda okuduğunu söylemişsiniz ama etrafında bu gibi sorunları olan hatta ewden kaçan insanlar warsa o okul iyi değildir. bu sorunu ne tek başına çocuğunuz çözebilir ne de çocuğunuz ve siz. bu bi aile sorunudur we gerekirse ailece psikiyatriste gitmelisiniz çünkü sizin de bu süreçte üzerinize çok görew düşmekte. nası bi yol izlemeniz gerektiği konusunda destek almalısınız. düzenli bir biçimde doktora gitmelisiniz. anne olarak size sabırlı olmak düşüyor. malesef her genç ergenlik dönemini aynı şekilde atlatamıyor çocuğunuz için de zor bir dönemdir we mutlaka sizin içinde. tekrar söylüyorum Allah yardımcınız olsun.

Sabırlı olmalısın biz 4 yıldır çekiyoruz başından geçmeyen anlamaz geçen yıl çok perişanları oynuyorduk şimdi biraz duruldu bu kk üye olmamın sebebi bu derdimi bende kimseye anlatamadım geçecek arkadaşım ana,baba olmak zor!sabırlı ol kendini meşgul et yoksa hastalanırsın

saolun ama kızımın okulunda sorunlu cocuk yok demek istedim evden kacanda yakın bir akrabamızın kızı onu örnek veriyo.Kötü arkdasları okul dısındakiler okulda kimse kafasına göre degil cunku

insallah o kadar sürmez cnm allah kimseye yasatmasın... benim basıma gelmez diye bişey yok devir cok kötü herkes yasaya bilir ama malesef kızı olmayan yada simdilik sorunu olmayan anlamıyo o yüzden gizliyoruz cunku teselli degil yargılama baslıyo arkdas o kadar etkiliyoki bu dönemde önce onlar geliyo allah sizinde yardımcınız olsun ben 9 aydır bittim inanın sacım beyazladı üzüntüden ama sabrediyorum onu bırakmıcam sokaktaki kan emicilere .Arkadaslarının icine girdim bende dost oldum onlarla öle seyler ögrendim gördumkii onlarada üzülüyorum .

saolun ama kızımın okulunda sorunlu cocuk yok demek istedim evden kacanda yakın bir akrabamızın kızı onu örnek veriyo.Kötü arkdasları okul dısındakiler okulda kimse kafasına göre degil cunku

allah yardımcın olsun arkadaşım galiba kızlar ergenliği daha zor atlatıyolar etrafımda da çok duyuyorum sizin gibi problemler yaşayanları

Son düzenleme:

Dedigim gibi okulu cok iyi zaten iyi bir puanla girdi ne olduysa son 9 ayda oldu zaten .Asık oldu plotonik öle basladı sorunlar .Suan ilac kullanmıyo sadece cok sinirli görunce veriyorum .Psikiyatris sadece ilac veriyo psikolog yönlendirmişti .ama herşey beyninde bitiyo ona dogruları göstermekde bize ama cok zorlanıyorum cokk sürekli peşindeyim gizliden ama yoruldumm

Ben de anneme fena günler yaşatmıştım. Zor bir dönem geçirdik. Tabi ki uçucu madde kullanmadım ama ben de yaptım birtakım yanlışlıklar. Annem babamla çok tartıştım. Annemle çok kavgalar ettik. Sonra nasıl olduysa hepsi geçti bunların. Şimdi iyiyiz şükürler olsun. Bu çok zor bir süreç. Kızınızın asiliklerini çok iyi anlıyorum. Tamamen boş bırakmak olmaz, ama çok fazla sıkmak da olmaz. Sürekli düzgün bir şekilde, ona değer verdiğinizi, onu çok sevdiğinizi hissettirecek şekilde konuşmalısınız. Şimdi arkadaşları sizden önemlidir onun için. İyi davranmaya çalışın ve sabırlı olun. İnşallah sonunuz iyi olur.

merhaba. ben kzıznızla yaşıt sayılırım. 16 yaşındayım ve 4 ay sonra 17ime giricem. bana kalırsa ergenliği erkekler daha zor atlatıyor. çünkü benim arkadaşım olmasa da arkadaşlarımın çevresinde yaşıt erkekler ver. onlarda uyuşturucu hap kullanıyorlar, alkol alıyorlar. abim var. 19 yaşında. geçen sene ailem onunla da çok uğraştı. abim silah ruhsatı almış annem buldu. silah almış saklamış annem buldu. alkol alıp kör kütük sarhoş eve geldi. ama şu an daha iyi gibi. okuldan atıldı son sene devamsızlıktan. şimdi babamla çalışıyorlar ve daha bi iyi durumu. bana gelirsek; yani ben şu an kzınızı anlamak istiyorum, empati yapıp size çözüm üretmek istiyorum. başka evlatlarınız da varmış. ve şimdi onunla uğraşmaktan onlara zaman bulamıyormuşsunuz. ilgiyi üzerine çekmek istemiştir. psikiyetriye gidince daha da hani nasıl diyeyim bak ben psikiyatriye gidiyorum psikolojim bozuk benim üstüme gelmeyin istediğimi yapın durumu olmuştur. abimin de kötü bir çevresi vardı. kimseyi yadırgamıyorum ayrım yapmıyorum ama çingene arkadaşları vardı. bunlar hap satıcısıydı, annesi hayat kadınıydı. abimi kullanıyolardı parası için. kzınızın okul dışındaki çevresi kötüymüş. yani onları uzaklaştırmanız lazım. biz abime seni paran için kullanıyorlar, onlar kötü dediğimizde abim hayır diyordu o iyi diyordu. daha sonra gerçek yüzünü gördü neyseki. o ortamdan kzınızı uzaklaştırın. yalnız kalabilir bir müddet. ama mecbur yeni arkadaşlar bulacaktır. ve bana kalırsa yumuşaklığı bir kenara bırakın. ciddiyim. bende ergenlikten geçiyorum şu anda. akrabanızın kzı ne sebepten evden kaçmıştı? bilmiyorum. kzınızı Allah korusun. gerçekten zor. gerekirse kzınız okulunu ve evinizin mevkiini değiştirin. unutmayın ki kzınızın sağlığı her şeyden önemli. hem beden hem de ruh sağlığı. hakkınızda hayırlısı olsun.

hepinizin cocukları var benim tavsiyem ergenlikte onlarla catısmayın sonunda hep onlar kazanıyo .Babadan yada sizden korksun cocuk manevi baskı hissetsin .Benim kızım ne dersem yapar kafasını kırarım diyen annenin kızı evt görunuste yapıyo ama hırsını baska türlü cıkarıyo burda yazmak istemiyorum .Güc mutlaka birgun onların eline geciyo .O yüzden sözünüz gecitginde her istediginizİ yaptırmayın bebekken bile fırsat verin yanlışmı bırakın kendi görsun düşsün kalksın .Hiç olmassa gözünüzün önünde.... bırakın işinizi gucunuzu dinleyin arkadasa ihtiyacı olmasın size anlatsın herşeyi .Şimdi diceksinizki senbunları yapmadınmı evet yapmadım okulda cok basarılıydı cevresii onun gibi cocuktu hic aklıma gelmedi birden buyucek bana karsı gelecek aglatacak... hic aklıma gelmesdi ona yalvarcagım ne olur gitme o kızların yanına diye yapma diyee ama hepsi oldu işte ....Parmakla gösterilen ödüller alan kızım vardıı onu böle mukemmel görmeseydim belki böle olmazdı ...Benim kızım yapamaz kimseyle cıkamazzz al iştee sevdii gecelerce dua ettim cocukda sevsinn diyeee!!!! odasına gittigindee gözlerimi acamadım ya intar ederse diyee uyuyamadımm

Aynen öle sevgii elimde tek o var.... eskiye göre iyiyiz ama daha oturmadı işte .Uhuyu sordum kokusunu seviyorum dedi bida almam dedi eyer kokluyorsan hastaneye yatırıyım dedim bagımlımıyım ben annee dedi kızdı .Sıkmıyorum dısarı cıkcam diyosa cıkar ama saat veriyorum ona guvendigimi ama cevreye guvenmedigimi sölüyorum yavas yavas kontrolum altına almaya calısıyorum iyiliklee

seni o kadar iyi anlıyorum ki
benim kızımda geçenlerde bana anne bir erkek arkadaşım var dedi gecelerce uyuyamadım
ya çok aşık olursa çocuk kızımı terkederse ya başına başka bişey gelirse
sonra görüşmek için izin istedi ne diyeceğimi şaşırdım biraz düşündüm ve bi kız arkadaşıyla beraber gönderdim çünki ben izin vermesemde gidecek ve görüşecek
en azından benden korkmazsa gidip geldiği yeri söler birazda olsa kontürolum altında olur diye düşündüm
galiba büyüdüklerini duygularının değiştiğini kabullenmek bize zor geliyo minik kızlarımız büyüyolar ve aşık oluyolar oysa daha iki üç sene önce oyuncaklarla oynuyolardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…