- Konu Sahibi yoruldum13
-
peki eşinizin tepkisi nedir bu duruma?
çocuğunuzun ne zamandır bu uçucu madde koklama alışkanlığı var?
çevresinde örnek aldığı kişiler var mı?
arkadas çevresinde okul da internette vb. bu kişilikte olanlar var mI?
psikyatriste götürünce daha da abarttı demişsiniz acaba sadece ilgi çekmek için yapıyor olabilir mi, uhu oje koklama kafayı bulana kadar koklamıyorsa ciddi bir sorun değil üzülmemeye çalışın, gençler ilgi çekmek için yapar bazen bunları bazen de kendi kendine ispatlar yapmaktır amacı, hoşlandığı bir kursa falan gönderseniz, ahşap boyama, folyo, takı tasarım, ebru falan gibi kendini dinleyip sakinleşebileceği saatlerce sıkılmadan oyalanabileceği belki biraz rahatlar, maalesef genel ergenlik problemi ancak 20-22 yaşlarında bitiyor allah kolaylık versin size
benimde 15 yaşında bi kızım var ama allaha şükür biz çok problem yaşamıyoruz
mesala ilgisini başka yönlere çekmek için kurslara yazdırsanız müzik yüzme resim hangisiyle ilgileniyosa hem onunda kafası dağılır başka şeylerle ilgilenmez
bide bu yaşlardaki kızlar benimkide dahil sürekli ilgi istiyolar birazda şımarık biz ne kadar taviz verirsek onlar o kadar üstümüze geliyolar biz anne babaların da yetiştirirken kurallarımız ve sınırlarımız olması lazım
bi şekilde yapıyo yanii okulunda kötü alışkanlıgı olan yok cok iyi bir okulda okuyo ama sectigi arkdasları hepsi aynı kendisinin icinde var cunku cok arkdasının uzaklastırdım ama olmuyooo olmuyo biraz üstüne gitsem bendemi o bu gibi olıyım diyo evden kacanlar var cunku
öncelikle Allah yardımcınız olsun gerçekten çok zor bir durum. çocuğunuzu uçucu madde kullanırken mi yakaladınız yoksa odasındaki uhudan kullandığı yönünde bir çıkarım mı yaptınız çok anlayamadım açıkçası. ama eğer kullanıyorsa bu ciddi bir problemdir we bekleyin geçer gibi bir durum söz konusu değildir. kesinlikle tedawi görmeli. anladığım kadarıyla okul ortamı da hiç sağlıklı değil. iyi bir okulda okuduğunu söylemişsiniz ama etrafında bu gibi sorunları olan hatta ewden kaçan insanlar warsa o okul iyi değildir. bu sorunu ne tek başına çocuğunuz çözebilir ne de çocuğunuz ve siz. bu bi aile sorunudur we gerekirse ailece psikiyatriste gitmelisiniz çünkü sizin de bu süreçte üzerinize çok görew düşmekte. nası bi yol izlemeniz gerektiği konusunda destek almalısınız. düzenli bir biçimde doktora gitmelisiniz. anne olarak size sabırlı olmak düşüyor. malesef her genç ergenlik dönemini aynı şekilde atlatamıyor çocuğunuz için de zor bir dönemdir we mutlaka sizin içinde. tekrar söylüyorum Allah yardımcınız olsun.
Sabırlı olmalısın biz 4 yıldır çekiyoruz başından geçmeyen anlamaz geçen yıl çok perişanları oynuyorduk şimdi biraz duruldu bu kk üye olmamın sebebi bu derdimi bende kimseye anlatamadım geçecek arkadaşım ana,baba olmak zor!sabırlı ol kendini meşgul et yoksa hastalanırsın
saolun ama kızımın okulunda sorunlu cocuk yok demek istedim evden kacanda yakın bir akrabamızın kızı onu örnek veriyo.Kötü arkdasları okul dısındakiler okulda kimse kafasına göre degil cunku
Haklısınız.
Üstüne fazla gidilmemeli ama sınırlar da konmalı.
Çocuk nerede duracağını bilmeli.
Şu kısmı anlayamadım.
Ne iyi okullarda okuyup da batakta olan bir sürü insan var..
Evden kaçanlar varsa okul ortamı pek sağlıklı denemez..
Kızınız ne zamandır psikiyatriste gidiyor peki?
Acaba ortamını değiştirmek bir çözüm olabilir mi?Okulunu değiştirmek ters teper mi?
Ben de anneme fena günler yaşatmıştım. Zor bir dönem geçirdik. Tabi ki uçucu madde kullanmadım ama ben de yaptım birtakım yanlışlıklar. Annem babamla çok tartıştım. Annemle çok kavgalar ettik. Sonra nasıl olduysa hepsi geçti bunların. Şimdi iyiyiz şükürler olsun. Bu çok zor bir süreç. Kızınızın asiliklerini çok iyi anlıyorum. Tamamen boş bırakmak olmaz, ama çok fazla sıkmak da olmaz. Sürekli düzgün bir şekilde, ona değer verdiğinizi, onu çok sevdiğinizi hissettirecek şekilde konuşmalısınız. Şimdi arkadaşları sizden önemlidir onun için. İyi davranmaya çalışın ve sabırlı olun. İnşallah sonunuz iyi olur.
hepinizin cocukları var benim tavsiyem ergenlikte onlarla catısmayın sonunda hep onlar kazanıyo .Babadan yada sizden korksun cocuk manevi baskı hissetsin .Benim kızım ne dersem yapar kafasını kırarım diyen annenin kızı evt görunuste yapıyo ama hırsını baska türlü cıkarıyo burda yazmak istemiyorum .Güc mutlaka birgun onların eline geciyo .O yüzden sözünüz gecitginde her istediginizİ yaptırmayın bebekken bile fırsat verin yanlışmı bırakın kendi görsun düşsün kalksın .Hiç olmassa gözünüzün önünde.... bırakın işinizi gucunuzu dinleyin arkadasa ihtiyacı olmasın size anlatsın herşeyi .Şimdi diceksinizki senbunları yapmadınmı evet yapmadım okulda cok basarılıydı cevresii onun gibi cocuktu hic aklıma gelmedi birden buyucek bana karsı gelecek aglatacak... hic aklıma gelmesdi ona yalvarcagım ne olur gitme o kızların yanına diye yapma diyee ama hepsi oldu işte ....Parmakla gösterilen ödüller alan kızım vardıı onu böle mukemmel görmeseydim belki böle olmazdı ...Benim kızım yapamaz kimseyle cıkamazzz al iştee sevdii gecelerce dua ettim cocukda sevsinn diyeee!!!! odasına gittigindee gözlerimi acamadım ya intar ederse diyee uyuyamadımm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?