Erkee maddi destek verilmeli mi?

bilemiyorum dediğim gibi kafam karışık tabiki bu olanlar ileride neler olur diye beni şimdiden düşündürmeye başladı ben destek olunmasına karşı değilim ama bu bayanın mecburiyeti değildir bayan vermese vermez bu benim kötü fedakar olmadıgımımı gösterir çalışmasaydım ne olucaktı yada çalışıyorum diye böylemi olmalı erkeğin bayandan para alması bana herzaman ters gelmiştir ama hayat şartları insan bakıyor dayanamıyor bi şekilde veriyorsunuz mutlaka içinizdede başınıza gelmiştir. Ama şunu anladımki maddi sıkıntı işin içine girince baya sorunlar çıkıyormuş önceden derdim aman ne olucak ikimiz bir olduktan sonra hallederiz herşeyi diyordum ama hiçte öyle değilmiş

tabiki maddi destek verilir ama her erkeğe değil. çok özür dileyerek yazıyorum sözüm meclisten dışarı ama bazı erkekler popolarını yaymaya çok meraklı oluyorlar. maddi durumu uygun değilse ona göre nişan alışverişi yapardı. ne yani size mi güvenip borç yaptı? ben alıştırmayın derim. tabiki eve katkıda bulunursunuz ama bu siz istediğiniz için olsun o zorladığı için değil yerimseniben

zten öledir ömrün boyunca taşı bir kere indir omzundan senden kötüsü olmaz :olmaz:
bence fazla yüz verme erkek düşünsün biraz her şeyi senin üstüne yıkmasın nasıl alıştırırsan öle gider canım

şeker bende senın gibi fedakar oldum oldum üstelik daha sevgiliydik..hep yanındaydım maddı olarak ta..anlıyorum senı mecbur kalıyorsun o üzülsün istemıyorsun ve veriyorsun...sonuç ben yalnızım..ve sebebı de ben oldum fedakarlık yapmadığım için:)) bir onu evlat edinmdediğim kalmıştı aslında...yanı erkekler kıymet bilmiyor...ha senın hatan belki gereksız masraflara bohça vs girmek olmuş.. bundan sonra bnce dikkatlı ol..belki çok sıkıldığından söylüyordur ama hayatının tamamında böyle dayatma sinir bozabilir...kimse birbirinden istememeli eğer gerçek bişiy varsa...konuşmaya gerek olmadan çözülmeli böyle şeyler...ve çözülür eğer herkes samımıyse .yanı su yolunu bulur
şimdilik sana doğru gelenı yap ama karar verırkende daha mantıklı düşün....

sevgılıme de maddı destekte bulunurum nısanlıma da esıme de arkadasıma da....zamanında kerız yerıne konmadım mı kondum bu yuzden ama helalı hos olsun...bırısının maddı destege ıhtıyacı varsa elımden geldıgınce yardım ederım..kım oldugunun onemı yoktur benım ıcın..

yani soyle bsi var artik insnlar aileden kimseden destek almadan sadece kendi gucleri ile evlenebiliyolar. kaldi ki bu durumda da sanki ona yakin birsey sezdim, e durum oyleyse her borcun altina birlikte girmek senin borcun benim borcum demek mantikli degil.
ama su varki bunu senin dusunup yapman baska karsindakinin eee hadi hayat musterek pamuk eller cebe demesi cok baska.
nisanliniz belki cok bunalmis belki cok daralmis belki de gereksiz gordugu bir masraf icin biraz da kizmis olabilir yani. ondan uzaklasmak yerine ben her zaman yanindayim diyerek en azindan sakinlestirmeniz faydaniza olacaktir bence.

parası olmadığı halde grur yapan bunun için kavga çıkaran erkeklerden hiç haz etmiyorum
hem parası yok hemde sana trıp yapıyor destek olmuyorsun dıyor
nişanı siz yaparsınız düğünü onlar adetler gelenekeler boyledir ama durumlar iyiyse beraber yada karsılıklı anlasarak bir yola varılır
yukardakı arkadasın yazdığı gibi nişanda boylesye evlenince herseysana mı bakacak
bir erkek sorumluluklarını bilmelı ona gore davranmalı kazanmalı hadı onuda geçtim birikimini yapmalı
yarınını düşünmelı

Arkadaşlar öncelikle nişanlıyım ve konu şu nişanlımın maddi durumu pek iyi değil ve zaman zaman ona destekde olmuşumdur ama son zamanlarda pek bişey yapmadım ve bu aramızda sorun oldu bana benim fedakar olmadıgımı ve buna benzer şeyler söyledi. Nişandan dolayı bi takım borçlara girildi ve bu ona ağır geldi ailesindende bir destek olmadı kendi imkanlarıyla birşeyleri yaptı. Bana söylediği şu ortada bir borç varsa bu ikimizinde borcu bu borcu sende sahiplenmelisin bana destek olmalısın zaman zaman yaptım bunu ama vermediğim zaman ben kötü oluyorum ve benim üstüme geliyor bana yükleniyor neden bu şekilde düşünüyor sizce benmi bi yanlışlık yapıyorum?

bence doğru düşünüyor... erkek arkadaşından değil nişanlından bahsediyorsunsengözlerimebaksanab
borca gezip eğlenmek için girmedi ya
sende bi ucundan tutmalısınCADIARZU

erkek arkadasın değil nişanlın söz konusu..
evlilik hazırlığı yaparken senin kaç paran var benim kaç param var diye sormadık birbirimize
evlenmek için elimizden geleni yaptık varsa koyduk yoksa koymadık
yoksada koymadın bak ben çok koydum lafı olmadı .. lafı da geçmemeli zaten
ama maddi destek zorunluluğun gibi davranıyorsa farklı boyutlara taşır :delphin:

kötükedihüso
ben her zaman derim..
yapılan iyilikler bi süre sonra insana görev adlediliyor.
ne kadar çirkin bişey iki kuruş para için sevgilinin sana fedakar değilsin tarzda konuşması..

Kesinlikle erkek kısmına fedakarlık yapmamak gerek. iyilikten çıkıyor görev oluyor.hatta kendi yapmaları gerekenlere de ağlıyorlar. Çalışan bayanlar hem ev kızı gibi aynı işi yapıyorlar hemde para getiriyorlar.Biz başkalarının yapması gerekenleri yapmak için onlara sponsor olmak için mi geldik dünyaya? Çok değişti düşüncelerim. İyi niyet varsa canım feda ama bazı insanlar sözüm meclisten dışarı çok çakal olmuş. Sonucunda da kıymetin olsa yine iyi. Bir tanıdığım kendine takılması gereken bilezikleri kendi biriktirdiği paradan alıp damadın ailesine vermiş maddi durumları kötü düğünde taksınlar diye. Ama şimdi hiç değer vermiyorlar kıza.Ne kocası ne onun ailesi. Kendine güvenen erkeğim diye gerinen kişi bir zahmet üstüne düşenleri yapsın.Ailesinin durumu yokmuş inanmıyorum.Kendilerini acındırıp ucuza kapatmaya akılları sıra kar etmeye çalışıyorlar.Zavallılar ufak hesaplarla o kadar meşgullerki kaybettikleri cevherin farkında değiller. Çok kızdım şimdi zaten çok doluyum

ben evliyken ve bekarken yapılan ayrımı anlamıyorum.bekarken saçma olan bir şey neden evlenince normal oluyor, bunun nedeni ne?bekarken birlikte olduğun adamla evlendiğin adam aynı kişi.bekarken ne düşünüyosan evlenince de onu düşünmelisin.
benim şu an bir ilişkim var ve gerekirse ben de para harcarım.bu onun borcunu ödemek anlamına gelmiyor.ortak yaptığımız harcamalarda sevgilim o ay sıkışmışsa ben de yardımcı olmaya çalışırım.bu bekarken de nişanlıyken de evliyken de böyle...
senin durumuna gelince nişan için yaptığı harcamayı kendisinin ödemesi daha doğru olur.bu özel birşey.ev için eşya alırsınız o farklı birşey ama bu durumda kendi ödemeli diye düşünüyorum.bunu sana yansıtması da kötü olmuş,bana söylense ben de bozulurdum.

eşimle severek evlendim söz nişan gibi gereksiz hiç bişey yapmadık nikahla evlendik düğün öncesi herşeyimizi ortak yaptık onun peşin parası vardı ben taksite girdim bir yıl boyunca evlendikten sonra afadersiniz eşşek gibi çalışp ödedim bu esnada artırdığım parayla evimin eksiğini gördüm yeri geldi eşime verdim gelin olurken pijamamı bile kendim aldım bir gün bile eşim bu konuda beni takdir etmedi hala müsrüf para biriktirmeyen kadın oldum kendi paramla dahi üzerime bişey alırken laf eder her alışveriş burnumuzdan gelir .bir gün desin sadece ama nerde hasta olurum dr bile kendi paramla giderim eşimle bi sorunumuz yok severim ama bu konuda hiç uyuşamadık ben istemem oda istettirmeye alışkın neyse şuan çalışıyorum ama yakın bi zamanda işten çıkıcam bakalım ne olcak yazın bi ara ücretsiz izne çıktım misair vardı yatılı sabah çıkarken bi kere sormamıştır paran varmı ekmek almaya diye
bana sorarsanız erkeleri alıştırmıcan almıcan vermican bundan anlıyolar
eşim daha önceden başkası ile nişanlıymış o bir gömlek dahi almamış ben en ünlü markalardan takım elbiseler gömlekler
herşey boş
erkekleri asla alıştırmıcan bırakıcan kendileri alsın

Arkadaşlar öncelikle nişanlıyım ve konu şu nişanlımın maddi durumu pek iyi değil ve zaman zaman ona destekde olmuşumdur ama son zamanlarda pek bişey yapmadım ve bu aramızda sorun oldu bana benim fedakar olmadıgımı ve buna benzer şeyler söyledi. Nişandan dolayı bi takım borçlara girildi ve bu ona ağır geldi ailesindende bir destek olmadı kendi imkanlarıyla birşeyleri yaptı. Bana söylediği şu ortada bir borç varsa bu ikimizinde borcu bu borcu sende sahiplenmelisin bana destek olmalısın zaman zaman yaptım bunu ama vermediğim zaman ben kötü oluyorum ve benim üstüme geliyor bana yükleniyor neden bu şekilde düşünüyor sizce benmi bi yanlışlık yapıyorum?

konu eski ama yorum yazmadan duramadım benimde nişanlılığım böyle geçti 10 ay oldum evleneli şimdi daha berbat geçiyor...

ben sözlüyüm 4 senelik ilşkimiz vardı yeri geldi ben ödeyemedim erkek arkadaşım ödedi benim borcumu yeri geldi o gerçi o daha fedakardı ve bişey olduğunda benden almak istemiyordu ilk zamanlar kavga ede ede alıştırdım almaya sonuçta oda bana yapıyor
ama senin ki sen fedakar değilsin demiş ne demek ya zaten yapmışsın elinde olsa vereceksin senin de borcun vardır herhalde ben ce çok yüz verme fazla da alıştırma evlenincede hep senden beklemesin bence kendi de fedakarlık etsin olmuyorsa sana gelsin benim erkekler için düşüncem bu yine sen bilirsin

ben eşime maddi acıdan evlendiğim günden beri destek olmusumdur ki hala oluyorum ..
ve hep beni takdir etmiştir ve hatta çok yoruldugum için kendını çok yıpratıyorsun işi bırak bıle der..

benim eşim ben ıstedıgım sürece destegımı kabul eder yanı

Yok ben vermem paramı..
Adamın ayranı yok ama Çeşme'nin yollarını ezbere biliyor,bilet parasını istiyor benden he?
Zaten bana nişanlık,takı vs. alamayacak durumda olan adamla işim olmaz..
He durumunu toparlasın diye beklerim ama benim paramla bana takı alacaksa eksik olsun o da kendi alacağım pırlanta da..

Back
X