Erkeğe istediğiniz birşeyi nasıl yaptırırsınız?

Adapazarina kadar gelmisken neden istanbula gelip beni almiyorsun kavgasi mi???
Gercekten kanaatkar oldugunuza emin misiniz? Adam bilet al demis cunku mantikli olan o.
Hemen de demissin valizlerimle ben bir basima...
Birkaç gun icin ne valizi ya? Sirt cantan yok mu evde , ya da 5-6 parca elbisenin sigacagi bisey.
Cidden valizle mi gideceksin? Acitasyon olayini abartmissin bence.
Yillar once bir sevgilim vardi. Doguda bir dağ köyünde ogretmendi. Ben de ankaraya yakin bir sehirde öğrenciydim.
Haftasonlari cumartesi sabahtan biraz otostop biraz minubus biraz otobus biraz havaş biraz anadolu jet biraz kamil koc yanima gelirdi bir bucuk gunlugune.
Onu cok sevdigim ve cabuk ayrilmak istemedigim icin donus yolunda onu ugurlamaya ben de ankaraya kadar eslik ederdim . 3 saat falandi sehrimle ankara. Orada uçak saatini bekler sonra sarilir -geceyi orali bir arkadasimda gecirir ertesi gun geri donerdim.
Enayilik gibi geliyor ama istediğim icin yapardim bunu. Senin dedigin sey de yapilabilir birsey,ask icin insan yolunu birkac saat uzatabilir. Hatta ne aski,ben sirf bir arkadasimi 4 saat gorecegim diye bu seneki tatilimde yolumuzu uzattim once sabahtan x şehrine gittim,arkadasimla görüşüp gece de esas tatil nokyama y sehrine gittim. Yapilir yani,olmayacak sey degil.
Ama ICINDEN GELIRSE
Boyle bağırışlarla,kavgalarla - triplerle sadece iliskin zarar görür. Kimseye de zorla birsey yaptıramazsin.
Erkeklere istediğini nasil yaptirirsin konusuna gelince, genelde istediğimi degil mantikli olani yapariz. Ozellikle diretmem benim istedigim olacak diye. Ama genelde benim istedigim olur :) çünkü mutluyken asiri derecede enerji sacan-işil işil bir insan oluyorum. Karsi tarafi mutlu edecek seyler yapıyorum,neşesini yerine getiriyorum, öpüp koklayip yollarda sarkilar söylüyorum... mutsuz oldugumda da suratimda donuk bir ifadeyle "yok birsey" diyorum. Mesajlarimda bile pozitif enerji saciyorken bir anda duruluyorum kirildigimda. Hayatimdaki insanlar da bu yuzden modumu düşürmemeye calisiyolar. Zaten küçük bir çabayla yine eski halime geliyorum. O nedenle genelde benim istediğim oluyor :halay: :halay:
Taktik maktik degil,tamamen yengec burclulugu... yine de 28 yildir sasmayan bir yöntem. Tavsiye edebilriim

Sürekli Sakarya İstanbul arasında mekik dokuyan biri olarak, evet erkek arkadaşınıza hak veriyorum. Ve bencil olduğunuzu düşünüyorum. 1.5 saatlik mesafe diyorsunuz, evet kısa bir mesafe. Peki neden siz gitmeyi düşünmüyorsunuz da onun almasını bekliyorsunuz? Valla şunu söyleyeyim, siz sevgilinize istediğinizi yaptıramazsınız. Çünkü onu düşünmüyorsunuz. Çünkü kendinizde gidebilirsiniz bence.

Normal şartlarda böyle bir durumda adam geleyim dese ben gelme derim zaten. Trene binince incilerim dökülmez bir saatte.

YAzdım ilk sayfalarda bi yerlerde, benim eşim de beni senelerce aldı bıraktı, karşıladı etti. Görev olarak değil istediği için yaptı bunu. Bir kez kaldık ters durumda o bodrumda ben çeşmede birlikte marmarise gideceğiz. Gel al demedim, geleyim demedi çünkü saçmaydı. Uygun noktaya gittim ordan aldı beni devam ettik. Mantıklı olan bu. Eşime sorsam şu an ne gerek var der eminim. Yani pohpohlanmak, şımartılmak da bi yere kadar az mantık lazım.
Şşt beyine laf ettirmem. Övülmesi gerekirse de överim.

O değil de daha on sayfa önce piremses olacağım dedim, biraz önce adama dediğime bak :D Valla bu konu geldi aklıma ahshhs

Eşime sevgiliyken de şimdi de istediğim “makul” şeyleri yaptırırım. Kırmaz beni.
Ama saçma olmayan şeyleri.
Yani gel aynı yolu geri dön desem delirdin mi der?
Hiç akıllı işi değil.
Alt tarafı bir çekçekli valizi taşıyamıyor musunuz cidden?
Benim böyle saçma bir talepte bulunmam için ayağımı kolumu kırmam, ameliyattan fln çıkmam lazım. Sağlıklı bir yetişkin olarak trene binip biriyle buluşabilirim. O kadar da elden ayaktan düşmedik yani.
Çok şımarıkça bir talep sevgiliniz dibine kadar haklı.

Adam odun değil mantıklı. Yol üstünden almayacak sizi. Bir buçuk saat gidiş, bir buçuk saat geliş 3 saat eder. Siz kaprislisiniz. Ayrıca istediğinizi yaptıysanız ne olacak ki. Içinden gelmeden yapacak ve hatta size tepki duyacak.

"Erkeğe/kadına istediğini yaptırmak" diye bir şey yok, önce bunu bir kabullenin. Zorlayarak ya da aklını çelerek yaptırılan şeyin ne anlamı var ki?

Ben size hem hak verim hem vermedim.
Evet istediğiniz şey şımarıkça olabilir ama bu beklentiye girmeye hakkınız olduğunu düşünüyorum. Bir ilişki içinde yapılan her şey mantıklı olmak zorunda değil sonuçta.
Ama bunu talep etmenin ötesine geçip böyle bir sebeple karşınızdakini kırmaya hakkınız yok.

Ben de sevgilimden böyle bir şey isteyebilirdim. Çünkü onunla beraber yolculuk yapmayı çok çok seviyorum. Ne kadar uzun olursa olsun, şu hayatta en keyif aldığım şeylerden biri bu.
Böyle bir şey talep etsem ve "sen gel, yol uzamasın" dese üzülürdüm ama kavga etmezdim. Çünkü arabayı kullanan o, fazladan 3 saatlik bir yorgunluk istemeyebilir.

Yani beklentinizden ziyade tavırlarınız sorun. Boşuna trip atıp güzel geçebilecek bir hafta sonunu ziyan ediyorsunuz.
Düşüncelerime tercüman olmuş bir yorum.

Eşimle sevgiliyken ve nişanlıyken yaptığımız şeyleri hatırlıyorum, o kadar mantıklı olmayan sey var ki, saatlik öğlen yemeği için 1 saatlik yoldan gelirdi eşim sonra dönerdi. Bir saat görüşebilmek için İstanbul'da 2 saat trafikte vakit geçirirdi. Benim gelmesini istedigimi ima ettiğimde olurdu kendi geldiğide. Daha bir sürü şey var buraya yazabileceğim. Şimdi bakınca ne gerek varmış diyebileceğim ama o zaman içerisinde duygusal davranıp yaptığımız birçok şey var. Ters yönmüs ne gerek varmış, benzinin fiyatından haberi var mıymış konu sahibinin, kadınlar kulübü ne kadar mantıklı kadınla doluymuş böyle....

Ayrı şehirde yaşayan iki sevgiliden bahsediyoruz belki bu tarz bir durumla hiç karşılaşmayacaklar belkide, tepki veria şekli yanlış belki ama alınmakta haklı. Ne bencillik nede prenses sendromu bana göre.

Son düzenleme:
bu durumda ben sevgilime gel derim ama valizle trene binemem diye dusundugumden degil daha erken bulusalim, beraber vakit gecirelim, gerekirse yolu uzatalik eglenelim diye soylerim. yoksa herkes biliyor yetiskin bir insanin trene binebilecegini. gereksiz yukselmeli ve “benzin fiyatiiaaaa, ters yooaalll” yorumlarini samimi bulmadim.

ama adam gelmiyorsa sizin kadar ince dusunmuyor demektir, kavga etmek tatsiz olmus. kavga yerine kirildiginizi bulusunca anlatmaniz daha iyi olurdu.

Aranızda üslup problemi var. Onun dediği mantıken doğru ve ilk akla gelecek olan. Tabiki kırk yılda bir sevgilinizle yolculuk yapmak ve jest görmek istemiş olabilirsiniz, ancak sizin bu ekstra talebinizi belirtme şekliniz hoş olmamış. Belki biraz daha tatlı dille söyleseydiniz o da daha farklı cevap verebilirdi.
Ama siz sert bir dille söyleyince ve bu talepte mantıksız olunca sevgiliniz inada bindirmiş.

Konu başlığındaki sorunuza gelince ilk madde sizi seven bir partner (bu olmazsa olmaz) ve tatlı dil...

İstanbuö trafiği filan gidiş geliş 3 saati geçer. Ailesiyle vakit geçirmek de istemiş olabilir. Sizde hızlı trenle 45 dkda orada olursunuz bunun için keyif kaçırmaya değmez.
Erkek kadın farketmez içinden gelmiyorsa yapacağı şeyin anlamı yoktur. Eşim nişanlıyken sadece 4 saatliğine görüşmek için Eskişehirden istanbula geldi geri gitti. Ama kendi istedi süpriz yaptı geldi. Ben istedim diye gelseydi ne ben keyif alırdım nede o. Bir kaç gün için valiz zaten ne gerek var el çantası yada sırt çantası hazırlayın yükünüzü azaltın

Sizin isteginiz mantiksiz. Erkek arkadasiniz mantikli bir sey soylemis. Sizin en basta , sen simdi buraya donme bosuna, ben geleyim ordan devam edelim demeniz gerekirdi. Prenses sendromuna girmissiniz

Düşüncelerime tercüman olmuş bir yorum.

Eşimle sevgiliyken ve nişanlıyken yaptığımız şeyleri hatırlıyorum, o kadar mantıklı olmayan sey var ki, saatlik öğlen yemeği için 1 saatlik yoldan gelirdi eşim sonra dönerdi. Bir saat görüşebilmek için İstanbul'da 2 saat trafikte vakit geçirirdi. Benim gelmesini istedigimi ima ettiğimde olurdu kendi geldiğide. Daha bir sürü şey var buraya yazabileceğim. Şimdi bakınca ne gerek varmış diyebileceğim ama o zaman içerisinde duygusal davranıp yaptığımız birçok şey var. Ters yönmüs ne gerek varmış, benzinin fiyatından haberi var mıymış konu sahibinin, kadınlar kulübü ne kadar mantıklı kadınla doluymuş böyle....

Ayrı şehirde yaşayan iki sevgiliden bahsediyoruz belki bu tarz bir durumla hiç karşılaşmayacaklar belkide, tepki veria şekli yanlış belki ama alınmakta haklı. Ne bencillik nede prenses sendromu bana göre.

Sevgilimle görüşmeye başladığımız ilk dönemler biz de bazı gereksizlikler yaptık :)
İkimizde de araba yoktu. Akşam işten sonra buluşup bir yere oturup yemek yerdik, sonra saatlerce beraber takılırdık.
Sırf daha çok zaman geçirmek için otobüs saatini geçirip eve kadar yürürdük. Yol boyu hem yürüyüp hem sohbet ederdik, arada durup sigara molası bile verirdik.
Beni evime bırakıp kendi evine devam ederdi yürüyerek.
Bahsettiğim mesafeler kısa mesafeler de değil. Normal bir günde dinlene dinlene yürünür ama kasım-aralık aylarında gecenin 1'inde dona dona yürümek pek mantık ürünü değil. Üstelik ertesi gün ikimiz de işe gidiyoruz.
Bu şekilde ne kadar devam ettik bilmiyorum bile, sayısı o kadar çok.

Şimdi olsa çok üşenirim ama o zamanlar üşenmiyorduk.
Böyle çok romantik, çiçekli böcekli bir insan da değilim ama yapınca yapılıyor işte. "Dur şunu bir mantık süzgecinden geçireyim" demiyorsun.
Arada o günleri hatırlayıp "yaa ne güzel zamanlardı ama bizde de hiç kafa yokmuş" diyoruz :KK48:

Konu sahibinin sevgilisinin tavrı adamın sevgisiz ve düşüncesiz olduğunu göstermez tabii ki. Kendince haklı.
Ama bu talepte de bu kadar abartılacak bir şey yok bence.
Sadece fazla yükselmiş, gereksiz uzatmış.

Biz de nişanlımla ayrı sehirlerdeyiz ve sizin gibi bi durum olduğunda o ben seni alayım otobüslerde sürünme demesine rağmen ben ısrarla onu düşündüğüm için gelme diyorum çünkü gerek yok ortada bi yerde buluşup gidebilirsiniz bence sırf bu konu yüzünden planınızı iptal etmeyin

Kızlar selam
Dün geceden beri aklıma takılan bir konu var. Kısaca anlatayım. Erkek arkadaşımla ayrı şehirlerdeyiz. Haftaya onun yanına birkaç günlüğüne gidecektim. Hem yılbaşını da birlikte geçirmiş oluruz dedik.
Plan yaptık. Haftaya cuma günü erkek arkadaşım önce ailesininin yanına (ailesi de Adapazarında yaşıyor) gidecek, pazar günü de birlikte kendi yaşadığı şehre gidecektik. Ben de İstanbulda yaşıyorum bu arada. Baktım bu bana biletini şimdiden al dedi. Dönüş bileti mi dedim. Gidişi de al dedi.
O an bütün cinlerim tepeme çıktı. Çünkü ailesinin yaşadığı şehirle benim aramda yaklaşık 1,5 saat var. Ben evden beni alıp öyle gideriz diye düşünmüştüm. Çok uzun bir mesafe değil sonuçta. Valizimde var bir de.
Ben de tabi boş durur muyum, neden gelmediğini sorguladım. Kızdım baya bi aslında. Bu da tekrar geri dönüp gitmenin mantıksız olduğunu söyledi. Atla trene in adapazarında, gardan alırım seni gideriz dedi. İstanbula niye tekrar geleyim dedi. Hiç düşünmüyomuşum onu falan filan. Kızdı baya.
Sonra gebzeye gel bari ordan alıyım dedi. Onu da kabul etmedim.
Çok mu şey istiyorum? Altında arabası var, nolurdu sanki gelip alsa. Şuan bütün planımız iptal oldu.
Genel olarak uyumlu biri aslında ama bazı konularda odun. Kova burcu bu arada.
Kızlar bu konuda uzman olanlarınızdan fikir bekliyorum. Bir erkeğe nasıl istediğinizi yaptırıyorsunuz? :)
Güncelleme:
Arkadaşlar daha öncede yazdığım gibi ben ondan araba yat kat istemiyorum. Yani maddi değeri olan birşey istemedim. Ben bunlardan çok manevi değere önem veriyorum. Zaten ayrı şehirlerdeyiz, işlerimizden dolayı sık sık buluşamıyoruz. Yani öyle zannettiğiniz gibi her gün evime bıraktırma ya da naz kapris yapma durumum olmuyor.
Biraz daha erken çıkıp o zamanımızı birlikte geçirmek istedim, ne var bunda?
Sevgilimden bunu istemeyeceksem kimden isticem?
Maddiyata önem versem gider aynı şehirde olan biriyle görüşürüm, en azından yol parası vs derdim olmaz. Evime de bıraktırırım her şeyi ödetirim.
Hiçbir zaman matematiksel düşünmedim. Sadece değerli hissettirmesini istiyorum.
Ona da dedim zorla benim dememle yapacaksan hiç yapma zaten, içinden gelmeli bazı şeyler..
seven insan bunu kendiliginden yapar. sen bilet bakayim desen o gelip seni alirim hem yolculukta da beraber vakit geciririz demesi lazim.. ozverili olmayan tiplerden demek.

Ben sizin abarttığınızı düşünmüyorum zaten ayrı illerdeymişsiniz 1,5 saat yakınınıza kadar gelmiş zaten eee erkek arkadaşınızda araba da var madem gelip sizi alabilirmiş. Alsa centilmence olurmuş yani bozulmanızı anlayabiliyorum . Güncelleme kısmını okudum da birileri size para hesabı yapıyorsunuz mu dedi? Yorumları okumadım ama öyle dediyseler cok sacma aksine konuyu o gözle okuyunca para hesabı yapan siz diil sevgiliniz gibi. Hem gelip sizi almıyor hem de yok trene bin yok biletini al falan diye hatırlatma yapıyor. Bunu diyeceğine kendi alamamış mı bileti bari onu yap be adam. Bunun kadını erkeği de yok sevgilinizle bi haftasonu planı yapmışsınız birbirinize sen kendi biletini al diye de hesapçı plan yapmayın arkadaş alın işte ikinizin biletini de biriniz. Bana tuhaf geldi o kısmı. ( bu arada maddi imkanlarınız ikinize birden bilet alcak imkanı vermiyorsa o zaman başka ama öyle olduğunu sanmıyorum yılbaşı planları yapıldığına göre)

Kızlar selam
Dün geceden beri aklıma takılan bir konu var. Kısaca anlatayım. Erkek arkadaşımla ayrı şehirlerdeyiz. Haftaya onun yanına birkaç günlüğüne gidecektim. Hem yılbaşını da birlikte geçirmiş oluruz dedik.
Plan yaptık. Haftaya cuma günü erkek arkadaşım önce ailesininin yanına (ailesi de Adapazarında yaşıyor) gidecek, pazar günü de birlikte kendi yaşadığı şehre gidecektik. Ben de İstanbulda yaşıyorum bu arada. Baktım bu bana biletini şimdiden al dedi. Dönüş bileti mi dedim. Gidişi de al dedi.
O an bütün cinlerim tepeme çıktı. Çünkü ailesinin yaşadığı şehirle benim aramda yaklaşık 1,5 saat var. Ben evden beni alıp öyle gideriz diye düşünmüştüm. Çok uzun bir mesafe değil sonuçta. Valizimde var bir de.
Ben de tabi boş durur muyum, neden gelmediğini sorguladım. Kızdım baya bi aslında. Bu da tekrar geri dönüp gitmenin mantıksız olduğunu söyledi. Atla trene in adapazarında, gardan alırım seni gideriz dedi. İstanbula niye tekrar geleyim dedi. Hiç düşünmüyomuşum onu falan filan. Kızdı baya.
Sonra gebzeye gel bari ordan alıyım dedi. Onu da kabul etmedim.
Çok mu şey istiyorum? Altında arabası var, nolurdu sanki gelip alsa. Şuan bütün planımız iptal oldu.
Genel olarak uyumlu biri aslında ama bazı konularda odun. Kova burcu bu arada.
Kızlar bu konuda uzman olanlarınızdan fikir bekliyorum. Bir erkeğe nasıl istediğinizi yaptırıyorsunuz? :)
Güncelleme:
Arkadaşlar daha öncede yazdığım gibi ben ondan araba yat kat istemiyorum. Yani maddi değeri olan birşey istemedim. Ben bunlardan çok manevi değere önem veriyorum. Zaten ayrı şehirlerdeyiz, işlerimizden dolayı sık sık buluşamıyoruz. Yani öyle zannettiğiniz gibi her gün evime bıraktırma ya da naz kapris yapma durumum olmuyor.
Biraz daha erken çıkıp o zamanımızı birlikte geçirmek istedim, ne var bunda?
Sevgilimden bunu istemeyeceksem kimden isticem?
Maddiyata önem versem gider aynı şehirde olan biriyle görüşürüm, en azından yol parası vs derdim olmaz. Evime de bıraktırırım her şeyi ödetirim.
Hiçbir zaman matematiksel düşünmedim. Sadece değerli hissettirmesini istiyorum.
Ona da dedim zorla benim dememle yapacaksan hiç yapma zaten, içinden gelmeli bazı şeyler..
Şöyle birkaç sayfa okuduktan sonra anladım ki bizim kadınlarımız dertli olana daha çok dert ekliyor ki birkaç kez bende buna şahit oldhm burda. Arkadaşlar yazan arkadaş aslında örnek üzerinden akıl istemiş erkeklerw istediğini yaptırmanın yolunu sormuş niye hemen kızı gömüyorsunuz anlamıyorum. Ayrıca yaptığı prenses sendromu falan değil o da belli bi mesafe katediyor kaldıki erkek arkadaşı onun yaşadığı şehre gelmek yerine kızı getirtiyor anladığım kadarıyla bi zahmet kaldırsın totosunu da yapsın kızın istediğini. Yalnız tavsiye vermeye gelirsek 1.5 yıllık evliyim karşındaki istemediği sürecw hiçbir şey yaptıramıyosun tamamen erkeğin karakteri tatlı dilliyimdir bağırmam tartışmam dırdır dahi sevmem ama eşim istemedği sürece hiçbir şey yapmaz. Dişe diş yöntemini de denedim o da olmadı. İçinde olacak yaradılış gereği daha fedakarız ki maleef karşı taraf o kadar bencil ki erkekler bizim düşündüğümüz gibi düşünmedikşeti için değersiz hissediyoruz kendimizi. Sana bu konufa verebilceğim bi tavsiye yok ama ben şu sıralar manipülasyon tekniklerine bakıyorum psikoloji yönlendirme gibi bir şey belki kullanabilceğin bit yöntem vardır aralarında bi oku

Back
X