• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''erkek annesi olmak ayrıcalık'' mış...

geçen bir kız arkadaşımda kendi 21 nde doğurdu , kadın olmak bla bla bla çocuk doğurmaktır bu ayrıcalıktır bilmem ne seninde doğurma yaşın geldi falan canımı sıktı , yahu benim için ne doğurmak ne kız ne erkek evlat ayrıcalık falan değil , anatomik bir olay bu kadar, bu tür hesaplar içine girmek hiç yakışmıyor , doğurdun diyelim dört dörtlük anne ol asıl ayrıcalık bu, ataerkil yapı öyle işlemiş ki içimize kadın ya doğurunca ya erkek evlat sahibi olunca bir birey olduğunu değer göreceğini sanıyor yazık ki.

geçen bir kız arkadaşımda kendi 21 nde doğurdu , kadın olmak bla bla bla çocuk doğurmaktır bu ayrıcalıktır bilmem ne seninde doğurma yaşın geldi falan canımı sıktı , yahu benim için ne doğurmak ne kız ne erkek evlat ayrıcalık falan değil , anatomik bir olay bu kadar, bu tür hesaplar içine girmek hiç yakışmıyor , doğurdun diyelim dört dörtlük anne ol asıl ayrıcalık bu, ataerkil yapı öyle işlemiş ki içimize kadın ya doğurunca ya erkek evlat sahibi olunca bir birey olduğunu değer göreceğini sanıyor yazık ki.

kedi köpek de doğuruyor ne ayrıcalığı acaba. hala bu kadar cahilce düşünen insanlar var ya inanılır gibi değil.

Oglan annesi olupta nolacak sultan suleymandan padisahlikmi birakacakmis:KK67:
Oglan annesiyim hicbir ayricalik hissetmedim:KK69:
benim kayınbabam böyle erkek ayrıcalıktır erkek şöyle erkek böyle der bir kızı bir oğlu var kızı devamlı yanlarında evlerinin boyasına alışverişlerine kadar yetişir yetişemez ise bir adam yollar oğlu olacak adam benim eşim olur kendi zaten uzaktayız 500km bayramda gider 2 gün kalır sıkılıyorum diye döner sorsan çok sever , al işte ayrıcalık.

benim kayınbabam böyle erkek ayrıcalıktır erkek şöyle erkek böyle der bir kızı bir oğlu var kızı devamlı yanlarında evlerinin boyasına alışverişlerine kadar yetişir yetişemez ise bir adam yollar oğlu olacak adam benim eşim olur kendi zaten uzaktayız 500km bayramda gider 2 gün kalır sıkılıyorum diye döner sorsan çok sever , al işte ayrıcalık.
Kayinbabanizin yaptigi sacma aslinda ikiside onun evladi
Ama ne diceksin iste bazi insanlar erkege daha cok onem veriyorlar

Kayinbabanizin yaptigi sacma aslinda ikiside onun evladi
Ama ne diceksin iste bazi insanlar erkege daha cok onem veriyorlar
evet senin lafın hoşuma gitti erkek evlat diye ısrar edenler sanki saltanat bırakacakta derde düşüyor çok üzücü gerçekten, bir arkadaş yazmış hayırlı evlat olmak ayrıcalık diye bugün duyduğum en güzel söz.

kedi köpek de doğuruyor ne ayrıcalığı acaba. hala bu kadar cahilce düşünen insanlar var ya inanılır gibi değil.
Ataerkil yapının sonuçları işte biraz daha okumalı bilgilen meliyiz toplumca ki bu cahilce düşünceleri atlatalım oda her halde bir 100 sene falan alır daha zamanı var.

Bende 10 günlük bir oğlan annesi olarak itiraf etmeliyim ki kız çocuüu olan annelere imreniyorum. Kız cocuğu sahibi olmak çok özel ve güzel bir duygudur bence.

Ilk hamile olduğumu öğrendiğimde kız istemiştim erkek oldu. Gözümün nuru oldu tabiki. Ikinciye hamile kaldığımda erkek olabilir diyordum özel bir kız isteğim yoktu yani ama Rabbim kız verdi Prensesimiz Doğdu.

Ikisinin de yeri aynı. Kız erkek farketmez. Layıkıyla anne olabiliyor muyuz bunu düşünmek Lazım. Allah evladın sağlıklısını ve hayırlısını versin.

Kuzeninizde nerden üstünlük taslayacağını şaşırmış, tuhaf tuhaf konuşuyor işte. Kaale bile almayın.Akıllı insan lafı değil.İlerde kızlarınızla siz birsürü şey yaparken, karşıdan özenerek bakarsa eğer, siz onun seviyesine inipte o tarzda konuşmayın.

yani çok saçma bence yok kız anası başka yok erkek anası ayrıcalıklı.. daha şimdiden cinsiyet ayrımcılığını biz kendimiz yapıyoruz. kıyaslama yapmak bile çok saçma geliyor bana çocuğa haksızlık gibi geliyor.. ne bilim..
not: erkek anasıyım 2.5 aylık hamileyim tek isteğim sağlıklı sakin bir bebeğim olması :)

yani tek çocuk yapan onu övüyor, çok çocuk yapan "aaa kardeşsiz olur mu" diyor.

Optimumu açıklıyorum : Bir erkek bir kız, yaşları arası da 4 olsun :) Kız büyük olsun.
Benimde bir erkek bir kız,kız büyük birde yaramaz bir oğlum var Allah acılarını göstermesin ikiside erkek veya kız olsaydıda farketmezdi benim için :KK36:

bence akıllı anneye sahip olmak ayrıcalık . onun çocuğu pek ayrıcalıklı değil anlaşılan. bir de şu kadınlarımızdaki ezikliği anlamıyorum . öncelikle sen bir kadınsın . nasıl erkeği üstün ve ayrıcalıklı görebilirsin . tam bir eziklik . ikisi de evlat ya .

Back
X